Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6044
De la 07 Ianuarie 2003
122891693

Violenţele de la Prăjeni - oglinda profesională a comisarului şef Şerbănoiu

  • Ioan Rotundu
  • 13 December 2021, 18:51
În comuna Prăjeni se întâmplă un fenomen care pare a fi scăpat de ceva timp de sub controlul poliţiştilor din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Flămânzi şi a celor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. În această comună violenţele şi furturile se ţin lanţ, un grup de infractori periculoşi făcând legea după cum îi sunt interesele. Am publicat articolul intitulat „Vrea Poliţia Flămânzi moarte de om, ca să-şi facă datoria?” postat pe site în 17 mai a.c. şi arătam cum Ioan Balaşei (foto), care s-a dovedit a fi şi cel mai bătut de către Constantin Iordăchel care, deşi s-a plâns celor din Poliţia Flămânzi, împotriva agresorului nu s-a luat nicio măsură. Abia după dezvăluirile din Jurnalul, Iordăchel a fost reţinut şi arestat iar acum este liber ca pasărea cerului şi continuă să-l şicaneze pe Balaşei în diferite moduri.
În 29 august am publicat articolul „O nouă bătaie sângeroasă la Prăjeni” prezentând cum Chereştez şi cei doi ciobani au intrat cu oile pe tarlaua de porumb a familiei Chelban. Soţii Chelban, deplasaţi la faţa locului, au fost crunt bătuţi şi autoturismul proprietate personală distrus.
Cei din IPJ Botoşani n-au luat nicio măsură cu bătăuşul, aşa că - 2 dintre cei 4 agresori ai soţilor Chelban, mei mai exact Cherestez Romeu și Cherestez Vlad, în 4.11.20212 l-au bătut măr pe un consătean în vârstă de 62 de ani de-a ajuns omul în spital. Aba şi după această bătaie cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani au deschis un dosar penal pe numele bătăuşilor.
Iată ce ne-a declarat fiul soţilor Chelban „Sunt fiul soților Chelban din comuna Prăjeni, cei care în luna august 2021 au fost bătuți de 4 indivizi din aceiași comună! Vreau sa vin cu câteva precizări legate de anchetă. Din câte se pare mai mult stagnează și ne ridica numeroase semne de întrebare și anume:
- de la sfârșitul lunii august nu avem nicio noutate despre dosar;
- unul din cei 4 indivizi a mai făcut o fapta asemănătoare (în cauză este în acest moment arestat preventiv), a procedat în aceiași maniera: a lovit cu furca, a spart roti , etc.”

De precizat că fraţii Cherestez sunt rude apropiate cu fostul primar liberal Alexandru Răileanu şi s-au aflat permanent sub protecţia acestuia.
Să mai adăugăm că şi consilierul local liberal Mihai Clipaciuc a fost prins, recent, la furat de pe proprietatea privată a unui fermier neamţ cu activitate pe raza comunei Frumuşica. Şi Clipaciuc este rudă cu fost primar Răileanu.
Bine protejaţi de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, menţinut în funcţie de către ministrul liberal Bode care i-a reînnoit, trecând peste prevederile legii, mandatul de şef.
Despre fraţii Cherestez şi Clipaciuc al IPJ, ful soţilor Chelban a mai declarat: Clipaciuc Mihai cel despre care aţi relatat în articolul din data de 5.12.2021 , și fraţii Cherestez nu de puține ori ne-au transmis ca ei au relații și ca nu o să ajungem nicăieri cu dosarul respectiv, ba mai mult, tatăl meu a fost amenințat verbal să se liniștească, același lucru făcând si cu martorul Tiplic an;” Tânărul Chelban susţine că deţine informaţii cum că dosarul părinţilor săi este repartizat la doamna procuror Crihan.
„Coincidenta sau nu, la același procuror mai este un dosar al tatălui meu și de 4 ani de zile este plimbat între procuror și secția de politie, i-a fost schimbată încadrarea si nu avansează în niciun fel. ( nu acuz procurorul de rea intenție, e o simpla constatare)„ – crede tânărul Chelban

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 13 – 19.12.021
La Chişinău, Mariniuc este demascat ca fiind protectorul contrabandiştilor
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Rezolvare în stil românesc
„PSD ştie să guverneze!”
Ioan Rotundu
Perpetua bătaie de joc a societăţii Nova Apaserv la adresa botoşănenilor
oan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog