Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15232
De la 07 Ianuarie 2003
122875299

Violeţii

  • 19 January 2010, 23:00
Violeti din toate partidele, deconspirati-va! A venit timpul sa aflam si noi, profanii, cine a spart bariera, cine a trecut de scut, cine a urcat treptele spirituale si detine, in fine, arma energetica. Am aflat, partial, cine a colaborat, aici, pe pamant, cu fortele intunericului, respectiv cu Securitatea. Dar iata ca, din CV-ul multor politicieni, lipseste detaliul semnificativ al colaborationismului cu lumea cealalta. Avem dreptul sa stim cine lucreaza cu flacara violet, cu ce alte forte/entitati colaboreaza, cati sunt intitiati, cati profani. Or multi, or fi putini? Aratati-va!
Avem de intocmit liste lungi, de intocmit fise medicale si prescris retete. Acum e momentul si el nu trebuie ratat! Lasati psihiatrii sa vorbeasca si sa puna diagnosticul corect! Cazul urgent al politicii romanesti pare sa fie Mircea Geoana. Scapat de atacul energetic lansat de Basescu in campanie, subiectul sufera acum agresiunea entitatilor malefice din propriul sau partid.
Mircea Geoana si dragostea vietii lui traverseaza purgatoriul alegerilor din PSD iar salvarea celor doua suflete pare improbabila, cu toata priceperea yoghinului Hrebenciuc. Prins, chinuit, torturat intre doua lumi, Geoana cand crede, cand nu in flacara violet. Cel care isi concentreaza intreaga energie pe sefia PSD pare sa fie Adrian Nastase. Doar o intensa mediatatie MISA i-ar putea opri ascensiunea spre integrarea in absolutul puterii de partid.
Fostul liber-cugetator Ion Iliescu s-a straduit sa-si aduca Prostanacul cu picioarele pe pamant: ”Ne întoarcem la Nostradamus? Suntem în secolul XXI!”. Nu va lasati amagiti insa de aparente. Simbolul ratiunii nu este nici el ce pare a fi.
Iliescu are prin preajma nostradmausii lui, cel putin doi: pe Lorin Fortuna, profetul serpilienilor si balaurienilor, si pe Gelu Voican Voiculescu, fascinat de ezoterism şi de aspectele iniţiatice ale societăţilor secrete. Oameni mai vechi din PSD isi amintesc ca Iliescu a avut consilieri la Cotroceni cu sarcina de a-l proteja energetic.
Veti spune: gasim pacienti numai pe culoarul din stanga? Nici vorba. Pe dreapta tropaie veseli oameni cu sortulet, urcand sau coborand frenetici treptele initierii masonice. Pe de alta parte, Traian Basescu l-a tinut aproape in campanie pe Aleodor Manolea, psiholog si autor de carti de vulgarizare a unor stiinte de granita, fiind greu de stabilit in cazul unde incepe si unde se termina impostura.
Am discutat in aceste zile cu numerosi polticieni cu experienta. Multi admit, in particular, ca o groaza de oameni aparent intregi la minte apeleaza la vraci, vrajitoare si alti samani locali cu speranta ca ajuta. Asa se explica mai bine de ce ne merge atat de prost, de ce guvernarea pare uneori irationala iar dezbaterea publica atat de ermetica, de incifrata. Nu li se trage doar de la incompetenta, ci si de la aura.
Cata vreme flacara violet palpaie doar acasa, pe noptiera politicienilor initiati, ea nu poate face rau nimanui. Cand flacara scapa de sub control, ne afuma la scara planetara. Discutia politica din Romania despre flacara violet e halucinanta, hilara, ridicola, dar ea ne spune cateva lucuri esentiale despre calitatea multor politicieni cu ambitii mari, despre precaritatea educatiei lor si orizonul lor limitat. Daca tot au inceput sa marturiseasca, s-o faca toti. Sa stim exact cati sunt, cati au evadat si misuna liberi printre noi, sa aflam cine in ce crede, in afara de Dumnezeu, frecventat in unanimitate si la vedere in campaniile electorale.
Aflam ca nici presa nu are o Karma prea sanatoasa, ca gasim si aici destui nefericiti rataciti in lumea fantastica a unor politicieni zglobii.
Oricum nu mai conteaza. Ne-am facut de un rahat global. Presa occidentala ne priveste ca pe o tara cu babuini rataciti prin politica. Total de acord cu profesorul Ion Vianu: "Mi-e cam rusine, ca roman. Pana acum, aveam reputatia de tara saraca, corupta. De prostovani, nu."
Mai lipseste o comisie parlamentara de ancheta a flacarii violet. Ar fi deznodamantul firesc al delirului colectiv care a cuprins astazi PSD, jurnalisti si politicieni de alte culori.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


L-a "ars" cu flacăra violetă
Daniel Moruzi a fost investit subprefect
Comuna Broscăuţi caută secretar
Fostul director adjunct al Direcţiei Muncii, Gheorghe Timofti, a fost omorât
Dispărută de-acasă
Ruşinea judeţului îmbracă haine de subprefect
Nemulţumire la Direcţia de Sănătate Publică
Medicii de familie suferă de egoism profesional
Reducerea posturilor îi încaieră pe profesori şi învăţători
Primul caz de meningită din acest an
Parlamentari basarabeni, în vizită la colegii din Bucureşti
Fals omagiu lui Eminescu la Madrid
Autostrăzile Greciei sunt în continuare blocate
Guvernul, captiv în afacerea aurului de la Roşia Montană
Apropie cel de-al doilea stat românesc de NATO
Vlad Filat se ţine de cuvânt în ceea ce priveşte prezenţa limbii române în Constituţie
Român din Timoc atacat de extremişti sârbi
pentru că interpreta cântece în româneşte
Geoană zice că nu crede în atacuri energetice şi că i s-au interpretat vorbele
prea târziu, deja s-a făcut de rahat global
Aproape 200.000 de angajaţi din sectorul privat ar putea fi disponibilizaţi în februarie
Petiţie pentru reducerea pensiilor foştilor securişti şi activişti comunişti
Moody's a îmbunătăţit estimările privind creşterea economică a României în 2010
Guvernul cere FMI o derogare pentru neplata facturilor către agenţii economici
arieratele guvernului generează acte de corupţie şi abuzuri
Program TELE'M Botoşani, miercuri
De la SUV-ul cu componente româneşti susţinut cu bani din votcă, la invazia chineză
Horoscop
Motiv să-ţi înşeli nevasta
BMV făcut scrum
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog