Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7824
De la 07 Ianuarie 2003
122867891

Viorel Catarama nu poate candida la sefia PNL

  • - nu a strans semnaturi de la cel putin 10 filiale
  • 12 June 2017, 23:00
Viorel Catarama, prim-vicepresedintele PNL Sector 2, care si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al PNL, nu va putea candida la Congresul de sambata, a decis comisia de organizare. Motivul este ca motiunea depusa de el - "Politica nationala - Calea liberala. #Restart" - nu a strans sustinerea a 10 filiale asa cum prevede regulamentul, sustinere care nu trebuie sa fie exclusiva. Astfel, sambata, se vor confrunta pentru sefia partidului Ludovic Orban si Cristian Busoi.
"In urma votului organizat la nivelul filialelor PNL, in cadrul Comitetelor Directoare Judetene, motiunile sustine de Ludovic Orban ("Partidul National Liberal- Forta Dreptei") si de Cristian Busoi ("PNL - partidul viitorului. Pentru o Romanie dreapta, echilibrata si puternica!") au indeplinit conditiile statutare pentru a fi supuse dezbaterii si votului in cadrul Congresului PNL din 17 iunie. Motiunea sustinuta de Viorel Catarama ("Politica nationala - Calea liberala") nu a intrunit conditiile statutare pentru a fi spusa dezbaterii si votului in cadrul Congresului PNL, intrucat nu a fost validata de Comitetele Directoare Judetene din cel putin 10 filiale PNL, conform art. 72, alin. 1 din Statutul PNL" se arata in comunicatul transmis de PNL.
Comisia de Organizare a Congresului PNL a stabilit, prin tragere la sorti, ordinea sustinerii motiunilor la lucrarile Congresului, primul fiind candidatul Cristian Busoi, urmat de candidatul Ludovic Orban, fiecare motiune avand alocate cate 60 de minute.
Catarama anuntase ca isi doreste sa aiba succesul lui Donald Trump si ca, daca va fi ales, partidul va fi de acord cu casatoriile homosexuale.
Conditiile pentru ca un candidat sa isi poata depuna candidatura la sefia PNL
1. O motiune, pentru a fi depusa, are nevoie de cel putin 35 de semnaturi din partea membrilor PNL, care constituie grupul de promovare. (termenul a fost 16 mai)
2. Motiunea presupune candidatura liderului acesteia la sefia PNL.
3. Dupa depunere, cel putin 10 filiale trebuie sa valideze motiunea, prin vot in Colegiul Director Judetean (CDJ), format din BPJ, presedintii organizatiilor locale de pe raza judetului respectiv si primarii membri PNL.
4. O filiala poate valida mai multe motiuni, dar NU poate da mandat imperativ delegatilor la Congres pentru a vota sau nu o anumita motiune.
5. Motiunile care indeplinesc conditiile de validare a cel putin 10 filiale intra in Congres.
6. In Congres este ales doar presedintele PNL, prin alegerea motiunii pe care o conduce. Celelalte functii se aleg ulterior in Consiliul National
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ al AJFP Botoşani
Ministrul Justitiei privind reconfigurarea infractiunii de abuz in serviciu:
Vom stabili pragul rezonabil impreuna cu societatea civila
De ce nu desfiintam sistemul de invatamant?
raspunde Serban Iosifescu pentru Haute Culture
Consiliul Superior al Magistraturii ii cere presedintelui Iohannis sa retrimita legii salarizarii in Parlament
De ce este importanta pe termen lung vizita lui Klaus Iohannis in America lui Trump
Vlad Cosma a fost trimis in judecata,
in dosarul de sponsorizare ilegala a campaniei electorale din 2012
Pragul pentru abuzul in serviciu trebuie sa aiba un cuantum relativ mic
Banul zilei: Mod de a creşte potenţa
Horoscopul zilei de 13..66.2017
Viclenioa şi fariseismul stareţului Ioan harpa (1)
- convorbire înregistrată în biserica Mănăstirii Popăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog