Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10305
De la 07 Ianuarie 2003
115050287

Viorica Dancila s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor de suport pentru copiii cu sindrom Down si pacientilor cu boli rare

  • 5 March 2018, 23:00
Premierul Viorica Dancila a avut luni o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor de suport pentru copiii cu sindrom Down si pacientilor cu boli rare, ca un prim pas in vederea identificarii solutiilor la problemele cu care se confrunta. Toate aspectele semnalate de reprezentantii asociatiilor si solutiile identificate vor fi analizate in cadrul urmatoarelor intalniri tehnice, astfel incat pachetul de masuri pe care Guvernul il va propune sa raspunda cat mai bine problemelor intampinate de copiii si adultii cu afectiuni din acest spectru, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
In timpul discutiei au fost punctate mai multe probleme intre care: necesitatea decontarii serviciilor medicale pentru testarea genetica si diagnosticarea copiilor cu sindromul Down si boli rare, a tuturor medicamentelor, terapiilor si dispozitivelor medicale necesare tratamentului acestor boli, precum si o metodologie de rambursare a costurilor tratamentului pentru cazurile foarte rare; crearea unui grup comun de lucru pentru protocolul de diagnostic si posibilitatea medicilor sa lucreze in echipe multidisciplinare chiar daca au contract cu spitale diferite, crearea unui centru de expertiza pentru pacientii cu aceste afectiuni; sprijinirea acestor pacienti de catre manageri de caz, persoane pregatite sa ofere asistenta si consiliere.
De asemenea, reprezentantii asociatiilor au solicitat sprijin pentru aplicarea unitara a legislatiei privind acordarea certificatelor pentru incadrarea in grad de handicap, in sensul eliminarii reevaluarii periodice pentru pacientii a caror situatie medicala se poate ameliora, insa nu este vindecabila.
O alta problema semnalata se refera la facilitarea integrarii in sistemul educational a copiilor cu sindromul Down sau cu boli rare, atat printr-un plan de orientare scolara adaptat nevoilor specifice, cat si prin masuri punctuale precum asigurarea transportului si a rampelor de acces in unitati de invatamant.
Totodata, a fost ridicata problema sustinerii parintilor care au in grija copii cu aceste afectiuni, prin facilitati fiscale, prelungirea perioadei de acordare a concediilor medicale si cresterea nivelului indemnizatiilor aferente.
Reducerea birocratiei si simplificarea procedurilor de acces la medicamente, terapii, echipamente, precum si celelalte drepturi, au fost, de asemenea, discutate astazi.
"Am inceput aceste consultari pentru ca vreau sa cunoastem in profunzime adevaratele probleme pe care le intampinati, de la diagnosticare, pana la asigurarea tratamentului necesar, integrare in scoala si in societate. Vreau sa ne consultam si asupra solutiilor pe care le vom propune, pentru ca ele sa raspunda cat mai bine realitatilor de zi cu zi", a declarat Viorica Dancila.
La intalnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, reprezentanti ai institutiilor publice cu responsabilitati in domeniu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Codrin Stefanescu spune ca este impotriva sistemului de alegere a vicepresedintilor la nivel regional,
anuntat de Dragnea: Sper ca jocurile sa nu fie facute
Dragnea, intrebat daca a participat la petreceri SRI:
N-am fost niciodata la o zi onomastica a lui Maior sau Coldea. Nu m-am intalnit in week-end cu Maior
Iohannis a promulgat legea ce prevede oferirea de fructe si legume proaspete in scoli
Ierarhia catolica este confruntata cu inegalitatea de gen
Rusii sunt datori la camatari aproape 2 miliarde de dolari
Fermierii ar putea avea acces la fabrici de procesare a legumelor, laptelui, cărnii,
printr-un sistem de cooperative național
Transelectrica estimeaza investitii de 1,7 miliarde lei pana in 2020
Dragnea si Tariceanu renunta la Legea Casei Regale
Liviu Dragnea explica votul dat de europarlamentarii PSD in privinta Poloniei:
"Pedepsele aplicate unor state membre nu cred ca ajuta coeziunea UE"
Ludovic Orban, achitat de Inalta Curte / Decizia e definitiva
Bancul zilei: Infidelitate pedepsită ostăşeşte
Horoscopul zilei de 5.03.2018
Tristeţile, nostalgiile şi picturile în cuvinte ale Dorinei Rodu
Ioan Rotundu
A fost Daniela, soţia lui Avram Segal, victima unor experimente radioactive?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă