Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8828
De la 07 Ianuarie 2003
93842158

Vizita Patriarhului KGB la Chișinău

  • 9 September 2013, 23:00
Vizita Patriarhul Rusiei, Kiril, a generat proteste la Chișinău. Înarmaţi cu pancarte şi steaguri tricolore, protestatarii au așteptat pe patriarhul KGB la ieşirea din aeroport, transmite Romanian Global News.
Manifestaţia a fost organizată de către reprezentanţii Consiliului Unirii şi Platforma Civică "Acţiunea 2012". Protestatarii susțin că scopul protestului este pentru a „aminti ruşilor că Basasabia este pământ românesc" şi că Rusia nu are dreptul să-și impună regulile în Republica Moldova. De la Aeroport, manifestanţii şi-au continuat protestele în faţa Palatului Republicii.
Pe fondul protestelor, liderii politici de la Chișinău, demonstrând o lipsă de demnitate și o slugărnicie demnă de mancurții din regiunea transnistreană l-au întâmpinat pe generalul KGB din fruntea bisericii ocupante ruse, cu onoruri, cu flori și cu porumbei albi. La primire a participat și întreaga agentură a Bisericii Ruse de la Chișinău, în frunte cu mitropolitul Vladimir, la rândul sau acoperit al serviciilor secrete ruse.
200 de ani de ilegalitate canonică
În cadrul unui interviu acordat JURNALUI de Chișinău, istoricul Ion Negrei a menţionat că actuala structură bisericească din Republica Moldova numită Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove este o creaţie a regimului ţarist şi a celui sovietic şi nu are nimic în comun cu tradiţia de organizare a bisericii în spaţiul românesc, scrie jurnalistul Ilie Gulca, preluat de Romanian Global News.
„După ocuparea Basarabiei în 1812, în noua achiziție teritorială, s-a format Arhiepiscopia Chişinăului şi Hotinului. Întrucât în acest spaţiu nu exista nicio eparhie care ar fi putut fi ridicată la rang de arhiepiscopie, iar cele mai multe biserici din această nouă structură ecleziastică provin din eparhia Hotinului, parte componentă a Mitropoliei Moldovei recunoscută de Patriarhia de la Constantinopol în 1401, pentru a-i conferi „legitimitate" noii structuri ecleziastice, a fost uzurpată titulatura episcopiei Hotinului, adăugându-se „a Chișinăului", după desemnarea acestuia ca reședință de ținut.
Există un demers semnat de Bănulescu-Bodoni prin care se solicită Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse formarea arhiepiscopiei. Acest lucru s-a făcut pentru a se accentua că această structură bisericească s-a format la cererea clerului şi a populaţiei locale. Conform Dreptului Canonic, este ilegală formarea unei structuri ecleziastice în urma unei cuceriri politice. Dacă, în plan politic, scindarea Moldovei se datorează domnului și boierilor, care nu au putut păstra integritatea Principatului Moldovei, în plan bisericesc, Bănulescu-Bodoni a acţionat conștient și anticanonic."
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zolei: Ce este feneia?
„Înţelepciunea” lui Adrian Năstase faţă de protestatari
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, anunţă modificări importante pentru medicii rezidenţi
Ştrangulată de un amator de jocuri erotice!
* uilterior, asasinul, un italian de 41 de ani, i-a profant cadavrul!!!
Scafandru botoşănean în sprijinul colegilor din Iaşi
Cinci tone de furaje distruse într-un incendiu la Hudeşti
Muniţie de război găsită la Corlăteni şi Santa Mare
Reducerea cu 3% a CAS are un impact negativ de aproape trei miliarde de lei
Preţul ipocriziei lor îl vor plăti noi
Ioan Rotundu
Juristul care-şi terorizează soacra
Ioan Rotundu
Pâinea la control
Dorohoi: Luptător la Stalingrad sărbătorit la 102 ani
Omul de afaceri Nicu Catan㠖 cetăţean de onoare al Voronei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă