Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Religie
Publicitate
Pamflet
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1687
De la 07 Ianuarie 2003
122887336

Vizita de lucru a secretarului de stat Mihai Gheorghiu în Italia

  • 21 November 2007, 23:00
În cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează în Italia, secretarul de stat Mihai Gheorghiu a avut o întâlnire la 19 noiembrie 2007, la Salsomaggiore, cu Francesco Bonato, subsecretar de stat în cadrul Ministerului de Interne italian. Cu acest prilej, demnitarul italian a evidenţiat faptul că acţiunile infracţionale comise de către cetăţeni români în Italia trebuie individualizate, fiind incorect să fie stigmatizată o întreagă naţiune. De asemenea, a apreciat planul de măsuri adoptat de către Guvernul român şi a exprimat disponibilitatea colaborării bilaterale în materie de servicii administrative pentru cetăţenii români aflaţi pe teritoriul Italiei.
La 20 noiembrie, în aceeaşi localitate, secretarul de stat din MAE român a avut o intervenţie, alături de alte autorităţi centrale şi locale din Italia, în cadrul celei de a XXVII-a ediţie a Congresului Naţional al Administratorilor şi Operatorilor de Servicii Demografice, manifestare la care au participat peste 1.600 de delegaţi ai Asociaţiei Naţionale a Birourilor de Stare Civilă şi Evidenţa Populaţiei (ANUSCA) din întreaga Italie. În intervenţia sa, Mihai Gheorghiu a evidenţiat importanţa evenimentului şi a mulţumit pentru invitaţia transmisă de către organizatori şi pentru oportunitatea de a se adresa atât reprezentanţilor Ministerului de Interne italian, cât şi primarilor şi funcţionarilor ANUSCA, ce se află în contact direct cu cetăţenii români din Peninsulă. În continuare, a subliniat importanţa imigraţiei ca o provocare pentru întreaga Europă, precum şi faptul că, de-a lungul istoriei, acest fenomen a constituit un adevărat progres al umanităţii în contextul dezvoltării raporturilor umane. În finalul discursului, demnitarul român a precizat că o contribuţie semnificativă la eficientizarea la nivel politic a Uniunii Europene o are cooperarea la nivel teritorial între primăriile din cele două ţări, precum şi încurajarea constituirii unor înfrăţiri între oraşe.
În aceeşi zi, la Milano, secretarul de stat Mihai Gheorghiu a avut o întâlnire cu Gianluigi Lombardi, Prefectul oraşului Milano. La reuniune au mai participat Consulul General al României la Milano, Tiberiu Dinu, şi ataşatul de interne din cadrul consulatului, Ioan Popa. Prefectul oraşului Milano şi-a exprimat simpatia şi prietenia pentru poporul român, arătând că minoritatea românească din oraşul Milano nu creează probleme deosebite, asigurând în context că autorităţile milaneze au o colaborare excelentă cu partea română, în particular cu reprezentanţii Consulatului General de la Milano.
La rândul său, demnitarul român a făcut o trecere în revistă a principalelor elemente de interes aflate pe agenda discuţiilor cu oficialii italieni, exprimând deschiderea părţii române către o colaborare extinsă în problematica integrării românilor din Italia.
Vă reamintim că în perioada 19-22 noiembrie a.c., secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Mihai Gheorghiu, efectuează o vizită de lucru în Italia. Vizita se înscrie în demersurile iniţiate de MAE ca urmare a Planului de măsuri cu privire la gestionarea situaţiei create în urma aplicării de către Italia a decretelor de expulzare a cetăţenilor străini, aprobat de către Guvernul României la 5 noiembrie a.c.
(Comunicat de presa MAE, 20 noiembrie 2007)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ieri, în şedinţa CJ, Felicia Mihai a generat noi patimi politice
ea şi-a adus ca apărător un fost asistat social
Ţărăniştii consideră activitatea CJAS ca fiind criminală
Consilierii judeţeni privesc cu prudenţă reabilitările din Spitalul Judeţean
Lupu atenţionează asupra pericolului reprezentat de uninominal
Falsa credinţă şi miza politică
Ioan Rotundu
Macaleţi l-acuză pe preşedintele Băsescu de încălcarea constituţiei
Social democratul Marcu aduce critici Guvernului
Cinci minute la serviciu, zece-n crâşmă la refugiu
Business Magazin stă la masa negocierilor alături de Gică Popescu
Botoşanii sunt implicaţi într-un nou Program de Vecinătate România - Moldova
Întâlnire între premier şi Prea Fericitul Părinte Daniel
ATLE – România. Sondaj Naţional noiembrie 2 - 2007
Horoscop
Poliţistul şi nodul în papură
Candidat PNL la europarlamentare
Vor să ducă tradiţia şi portul în PE
Program TELE'M Botoşani, joi, 22 noiembrie
Pro Democraţia îşi trimite observatorii la europarlamentare
Oamenii lui Chiru au scos Primăria Botoşani pe locul I
Săptămâna mobilităţii globale
O nouă simulare fără elevi
Greva din învăţământ a încetat în lipsă de grevişti
Au fost încântaţi de expoziţia figurilor de ceară
Prohabul de la pantalonii lui Liviu contra fermoarului de la fusta Rodicăi
Cârcotaşul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog