Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22444
De la 07 Ianuarie 2003
122882511

Vladimir Putin l-ar fi amenintat pe Petro Poroshenko ca, daca vrea, poate invada in doua zile Ucraina, Polonia, Romania si tarile baltice

  • 18 September 2014, 23:00
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi declarat, intr-o discutie cu omologul sau ucrainean Petro Poroshenko ca, daca vrea, poate invada, in doua zile, Ucraina, Polonia, Romania si tarile baltice, potrivit cotidianului german Suddeutsche Zeitung, citat de AFP.
"Daca vreau, trupele rusesti ar putea fi in doua zile nu doar la Kiev, dar si in Riga, Vilnius, Tallinn, Varsovia si Bucuresti", ar fi spus Putin. Cotidianul nu precizeaza data la care ar fi avut loc aceasta prezumtiva discutie.
Amenintarile i-ar fi fost relatate de catre Poroshenko presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in cadrul vizitei pe care acesta din urma a efectuat-o la Kiev, in 12 septembrie, spune ziarul german, care citeaza un raport al serviciului diplomatic al UE.
In septembrie, cotidianul italian La Repubblica relata ca in cadrul unei convorbiri telefonice dintre Barroso si Putin, presedintele Rusiei a refuzat sa raspunda la o intrebare legate de prezenta soldatilor rusi in Ucraina si s-a aratat amenintator, declarand: "Daca vreau, in doua saptamani cuceresc Kievul".
Kremlinul a respins aceasta varianta si a afirmat ca este dispus sa publice inregistrarea convorbirii telefonice dintre Putin si Barroso "pentru a inlatura orice neintelegere".
Comisia Europeana a refuzat joi sa comenteze aceste informatii. Astfel, Comisia a precizat ca nu are intentia de a face "diplomatie prin intermediul mass media" si nu comenteaza "extrase din convorbiri confidentiale". "Ceea ce conteaza pentru UE este sa contribuie la o pace durabila, la prosperitate si la stabilitate in Ucraina", a adaugat purtatorul de cuvant Pia Ahrenkilde Hansen.
Presedintele Poroshenko a avut mai multe discutii cu Vladimir Putin in aceste ultime saptamani pentru a negocia o incetare a focului in estul Ucrainei si planul sau de pace pentru stoparea conflictului.
Potrivit Suddeutsche Zeitunag, Vladimir Putin l-ar fi avertizat pe Petro Poroshenko sa nu conteze prea mult pe Uniunea European, afirmand ca isi poate folosi influenta aasupra mai multor state membre pentru a obtine o "minoritate de blocaj" impotriva deciziilor defavorabile la adresa Moscovei.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: O altfel de căţeaa
Horoscopul zilei
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Anunţ important Urban Serv
Botoşani: Impertinenţa funcţionarilor de prin primări
Ioan Rotundu
Dominaţi de teamă
Ioan Rotundu
Un banner care il ironizeaza pe Mircea Badea, afisat langa sediul Antena 3
Elevii claselor I si a II-a vor studia dupa manualele vechi
Viitor incert pentru emisiunile realizate la TVR de Moise Guran, Sorin Avram sau Cornel Nistorescu
Stelian Tanase: "E o disputa pe independenta editoriala a TVR", sub influenta politica
De ce prefer ca Victor Ponta-presedinte sa fie ofiter acoperit
Perchezitii la sediul SC Urban, firma controlata de senatorul PSD Radu Oprea
Actul normativ prin care 1.300 artisti primesc din nou indemnizatii suspendate in 2009 va fi aprobat luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog