Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16737
De la 07 Ianuarie 2003
122902386

Vladimir Putin vorbeste in premiera de crearea unui stat in estul Ucrainei

  • 31 August 2014, 23:00
Crearea unui stat trebuie abordata in discutiile privind incheierea conflictului din estul Ucrainei, a declarat duminica presedintele rus Vladimir Putin, evocand pentru prima data un astfel de statut pentru regiunile unde fortele guvernamentale ucrainene se confrunta si rebelii prorusi, transmite AFP.
"Trebuie sa incepem imediat discutii substantiale (...) asupra unor chestiuni privind organizarea politica a societatii si crearea unui stat pentru sud-estul Ucrainei, pentru a proteja interesele legitime ale persoanelor care traiesc acolo", a declarat presedintele Putin intr-o emisiune televizata, citat de presa rusa.
Pana acum, Rusia ceruse doar ca regiunile orientale ale Ucrainei, majoritar rusofone, sa beneficieze de autonomie intr-un sistem federal mia putin centralizat.
In cadrul emisiunii inregistrate vineri si difuzate duminica, Vladimir Putin nu s-a referit la amenintarile occidentale privind noi sanctiuni contra Rusiei, acuzata de interventie militara in Ucraina.
Reuniti sambata la Bruxelles, liderii UE au acordat Rusiei o saptamana pentru a-si schimba pozitia, amenintand cu sanctiuni extinse.
Liderul de la Kremlin a estimat insa ca Occidentul este responsabil pentru criza ucraineana pentru ca a sustinut miscarea de conteztare care a dus, in februarie, la "o lovitura de stat" contra presedintelui prorus de la acea vreme Viktor Ianukovich, fara sa se gandeasca ca va urma un conflict.
"Ar fi trebuit sa stie ca Rusia nu poate sa stea deoparte cand oamenii sunt omorati",a precizat Putin, adaugand ca nu vorbeste de "statul rus, ci de poporul rus". Moscova a negat pana acum ca ar fi trimis soldati in Ucraina pentru a sustine rebeliuunea prorusa din sud-estul tarii.
Agenţia de ştiri HotNews


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fără principii, fără moravuri
Ioan Rotundu
Botoşani: Sorin Gânga, proaspătul baron de Văculeşti
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru luni si marti
Bancul zilei de luni
Horoscopul zilei de luni
UE pregateste noi sanctiuni si a oferit Rusiei
Iavorenciuc, viitor viceprimar ACL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog