Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
1397
De la 07 Ianuarie 2003
68508495
Vocea Rusiei:

România, crahul capitalismului de tip cazinou

  • 12 July 2012, 23:00
Vocea Rusiei publica pe site-ul sau in limba romana un articol intitulat "Romania: crahul capitalismului de tip cazinou", in care reda comentariile despre situatia politica facute de politologul Serghei Markov, fost parlamentar al partidului Rusia Unita (de guvernamint).
Markov mai spune despre Traian Basescu, in contextul declaratiilor acestuia despre maresalul Ion Antonescu, ca "politicienii care au notiuni istorice deplasate sunt imprevizibili, este riscant sa ai de-a face cu ei". Vocea Rusiei este radio-ul guvernamental rus dedicat strainatatii.
Serghei Markov, actualmente membru al Camerei Publice (un organism consultatic care reuneste analisti, artisti, politicieni), spune in articol ca "Modelul anglo-american al capitalismului de tip cazinou impus de fortele de dreapta se bazeaza pe exploatarea oamenilor si resurselor, duce la stagnare, impinge sistemul la criza si depresie.
Oamenii incep sa simpatizeze fortele de stanga si partidele de centru stanga, adica pe cei ce se pronunta pentru responsabilitate sociala, sprijin si dreptate, impotriva politicii de austeritate indreptata asupra straturilor sarace ale populatiei. Se stie ca Traian Basescu se pronunta pentru aplicarea masurilor dure de economie, ceea ce a dus de multe ori la proteste in masa in randurile populatiei".
Markov spune ca principala concluzie a Uniunii Europene in urma crizei politice din Romania este ca "extinderea (UE - n.red) nu trebuie sa fie facuta pe seama tarilor slabe, deoarece consecintele politice si economice sunt imprevizibile".
Politologul rus mai spune ca "UE trebuie sa fie atenta cu politicienii care proslavesc criminalii nazisti, ceea ce se refera si la liderii actuali din Letonia, Estonia. In privinta domnului Traian Basescu care scuza pe Maresalul Antonescu, nu este nimic altceva decat o justificare a agresiunii naziste impotriva URSS.
Politicienii care au notiuni istorice deplasate sunt imprevizibili, este riscant sa ai de-a face cu ei. Este vorba, bineinteles, de relatiile internationale. Romanii trebuie sa-si rezolve singuri treburile interne".
Articolul se incheie cu aprecierile lui Serghei Markov legate de presupusul amestec al lui Traian Basescu in politica interna a Republicii Moldova. El a calificat drept "anshluss" politica pe care Bucurestiul a dus-o in privinta Chisinaului.
"Modul in care Traian Basescu a fost demis atesta intoleranta din mediul politicienilor romani, lipsa de cultura si a dorintei de a gasi un consens social", concluzioneaza expertul rus citat de Vocea Rusiei.
Serghei Markov este membru al Comisiei de combatere a tentativelor de falsificare a istoriei in detrimentul intereselor Rusiei si directorul Institutului pentru studii politice.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Sfatul preotului către curva satului
EUobserver: Expati români s-au adunat in fata sediului Comisiei Europene
cerându-i lui Victor Ponta să înceteze să inşele democraţia
E clar că România are o lipsa a economisirii şi ne trebuie capital strain
COMUNICAT DE PRESA – Modern Calor Botoşani
Nereguli la Grupul Şcolar “Al. Vlahuţ㔠de la Şendriceni
Deşi economist, primarul Portariuc nu se descurcă financiar
el se plânge că Primăria Botoşani trăieşte pe datorie
Iavorenciuc a pus gând rău” bufniţei” lui Ţurcanu
Comisia Europeana îi cere premierului Ponta să restaureze puterile CCR
să numească avocat al poporului o persoană acceptată de toate partidele
PC nu se bagă în jaful practicat de Nova Apaserv la facturarea apei
Doamnele botoşănene sunt nemulţumite de saloanele de înfrumuseţare
Încă un director de şcoală a demisionat
Medicul botoşănean Sofica Bistriceanu i-a uimit pe americani
ea a ajuns la Washington pe banii săi, ministerul refuzând să-i finanţete dseplasarea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă