Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22412
De la 07 Ianuarie 2003
122882479
Vocea Rusiei:

tatul Major român a pus la punct un plan de protecţie a minorităţii naţionale române din Bucovina şi Odesa

  • 22 April 2014, 23:00
Vocea Rusiei, media finantata de guvernul de Moscova si acuzata in repetate randuri de propaganda, a lansat o noua serie de acuzatii fanteziste la adresa Romaniei, afirmand ca ar exista un plan de interventie al Armatei pentru protejarea minoritatii romanesti din Bucovina si Odesa si ca Bucurestiul "prezinta cu tot mai multa insistenta revendicari teritoriale fata de Ucraina", in conditiile in care "autoritatile de la Kiev arunca tara in haos".
"In ultimul timp, romanii din Transcarpatia evoca posibilitatea crearii unei autonomii in cadrul Ucrainei", iar presedintele Traian Basescu "nu ascunde ca statul sau distribuie pasapoarte romanesti locuitorilor din Bucovina si din regiunea Odesa", scrie Vocea Rusiei, in editia in limba franceza.
In opinia lui Vladimir Bruter, expert la Institutul international de studii umane si politice, citat de Vocea Rusiei, "acest comportament al Bucurestiului se explica prin discriminarea minoritatilor nationale practicata de noile autoritati de la Kiev", Vocea Rusiei spune ca "in urma nu cu mult timp, gruparea nationalista Praviy Sektor (Sectorul drept) a ars mai multe case in localitatea Kostishiany de la granita cu Romania", iar mai mult oameni au fost internati.
"Raspunsul Bucurestiului nu a intarziat sa apara. Doua zile mai tarziu, armata romana a lansat exercitii extraordinare in Bucovina de Sud. Statul Major roman a pus la punct un plan de protectie a minoritatii nationale romane din Bucovina si din regiunea Odesa. Senatul roman a obtinut chiar aprobarea presedintelui pentru o interventie armata in Ucraina. Pretextul ar fi oferit de cererea e protectie adresata Bucurestiului de populatia de etnie romaneasca. Aceasta misiune ar putea fi incredintata batalionului special Vulturii, ai carui militari sunt instruiti in Statele Unite", mai scrie Vocea Rusiai.
HotNews.ro a solicitat un punct de vedere din partea Ministerului Apararii Nationale.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ceasul vorbitor
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Pulpe de pui dezosate la grătar
Prognoza meteo pentru miercuri şi joi
Spania: populaţia scade pentru al doilea an consecutiv
numărul românilor s-a redus la 795.500
Constructorii auto se opun schimbării modului de testare a eficienţei maşinilor noi
susţinătorii modificărilor spun că producătorii îşi mint clienţii şi profită de regulile vechi de 45 de ani
SUA oferă Ucrainei un ajutor financiar de 50 milioane de dolari
Senatorii şi-au luat vacanţă o lună de zile
activitate în teritoriu, până după alegerile europarlamentare PNL a votat împotrivă
MFE: Fonduri POSDRU de până la 17 milioane de lei pentru cooperative si fundaţii
în vederea ocupării forţei de muncă
Problema celor două nave de război Mistral pe care Franţa le va livra Rusiei este o dovada a impotentei UE în faţa Federaţiei Ruse
Cod galben şi cod portocaliu de inundaţii in 11 bazine hidrografice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog