Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18048
De la 07 Ianuarie 2003
85205704

Voiculescu adus cu mandat la Tribunalul Bucureşti

  • 8 May 2013, 23:00
Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, sustine ca Tribunalul Bucuresti a comis un abuz prin intocmirea unui mandat de aducere a sa in fata instantei, in dosarul Loteria 2. Voiculescu a declarat miercuri, la iesirea de la Tribunalul Bucuresti, ca va intreprinde o actiune impotriva celor care au semnat mandat de aducere fara motiv, informeaza B1TV.
"A venit un politist la usa si avea un mandat de aducere, ca si cum eu as fi incercat sa ma eschivez de la a veni la tribunal. Surpriza era ca tribunalul a abuzat de un mandat de aducere care nu avea rost atata timp cat eu nu am fost citat la adresa. Eu un vreau un politist la usa decat atunci cand fac un lucru incorect. Astfel, Tribunalul Bucuresti a comis un abuz si voi intreprinde o actiune impotriva celor care au semnat acest mandat", a declarat Dan Voiculescu, citat de B1TV.
Dan Voiculescu s-a prezentat miercuri la Tribunalul Bucuresti, pentru a fi audiat ca martor in dosarul Loteria II, in care este judecata fiica sa Camelia Voiculescu si finantatorul clubului Rapid Bucuresti, George Copos, transmite Agerpres. La intrarea in sediul Tribunalului Bucuresti, Dan Voiculescu le-a spus jurnalistilor ca la iesire va avea o mare surpriza pentru ei.
Judecator TB, in dialog cu Voiculescu: Presa ar trebui sa-si vada de treaba Potrivit Mediafax, la infatisarea de miercuri, judecatorul Ana Otilia Bombos de la Tribunalul Bucuresti i-a spus lui Dan Voiculescu ca nu intelege de ce presa intervine sau se exprima in chestiuni judicare, aratand ca "presa ar trebui sa-si vada de treburile ei".
Instanta i-a citit din oficiu lui Voiculescu declaratia data in 16 aprilie 2007 unui procuror al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).
Dan Voiculescu a spus ca isi mentine integral declaratia data la acea vreme si a mai aratat ca nu intelege de ce a fost nevoie de emiterea unui mandat de aducere.
El a aratat ca presa a aflat despre acest aspect, motiv pentru care, in opinia sa, a furnizat in spatiu public informatia si l-a asteptat la sediul instantei.
In acest context, judecatoarea Bombos a spus: "Nici eu nu inteleg ce e cu toata presa. Presa ar trebui sa-si vada de treburile ei si sa nu se amestece in justitie". Tot miercuri, omul de afaceri George Copos, judecat in acest dosar alaturi de fiica lui Dan Voiculescu, a declarat la Tribunalul Bucuresti ca are sase adrese ale Comisiei Nationalea Valorilor Mobiliare (CNVM), transmise in timpul urmaririi penale, in care se arata ca piata RASDAQ nu era una reglementata, astfel ca eventualele operatiuni ilicite nu ar fi de factura penala.
Instanta a stabilit un nou termen de judecata pentru 5 iunie, data la care vor fi discutate probele apararii.
In dosarul Loteria II, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu si Sorin Pantis, alaturi de alte zece persoane, pentru manipularea pietei de capital.
Gheorghe Copos este acuzat, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie al SC "Ana Electronic" SA Bucuresti si de actionar majoritar al SC "Ana Grup" SA Bucuresti, de spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata, instigare la participatie improprie la fals intelectual, de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea, pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, de dezvaluirea acestora, de recomandarea catre alte persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si, respectiv, de manipulare a pietei de capital.
Camelia Voiculescu, fiica cea mare a presedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzata de folosirea unor informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei de capital.
Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis este acuzat, in calitate de reprezentant al societatii Grivco SA Bucuresti, de folosirea de informatii privilegiate pentru dobandirea pe cont propriu sau pe contul unei terte persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informatii se refera, de faptul ca a dezvaluit aceste informatii si de recomandarea facuta altor persoane de a dobandi sau instraina instrumentele financiare la care se refera acele informatii si, respectiv, efectuarea, impreuna cu alte persoane, in mod concertat, de operatiuni de manipulare a pietei de capital.
Alaturi de acestia, in dosarul Loteria II sunt judecati Giulio Giuzepe Roza - director economic la SC "Ana Electronic" SA Bucuresti, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al SC "Ana Grup" SA si administrator al SC Rom Tur GM Impex SRL, Vasile Bontas - director general al SC "Ana Electronic SA" Bucuresti, Octavian Juncu - membru al Consiliului de Administratie al SC "Ana Electronic" SA Bucuresti, Ioan Maxim - director general al SC "Fast Service Electronica" SA Bucuresti, Mihai Stolojanu - membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucuresti a Fondului Proprietatii de Stat, Nicu Romeo Susanu - expert in cadrul Sucursalei Teritoriale Bucuresti a Fondului Proprietatii de Stat, George Vodislav - membru al Comitetului Director al Sucursalei Teritoriale Bucuresti a Fondului Proprietatii de Stat, Ilie Precup - expert evaluator, Ion Filip si Niculaie Ghinea.
Potrivit procurorilor, Gheorghe Copos ar fi imprumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, si apoi ar fi finantat achizitia de catre aceasta societate a unui pachet de actiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru 2.480.000 de lei.
Acuzatiile privind privatizarea Electronica, numita apoi Ana Electronic, este explicata de procurori prin "inginerie financiara", care presupune operatiuni de plasare, stratificare si integrare a titlurilor de participare. De asemenea, procurorii sustin ca Ana Electronic a incercat sa evite si plata unui impozit de 25 la suta prin interpunerea unor persoane in procesul de vanzare-cumparare. Potrivit rechizitoriului, prin "operatiuni de stratificare", persoanele cercetate in dosarul Loteria II ar fi vandut si revandut 40 de spatii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbtie cu Fast Service Electronica, obtinand venituri de peste 23.800.000 de lei, banii intrand apoi in "circuitul spalarii" prin mai multe firme.
In cazul lui Gheorghe Copos, procurorii au pus sechestru asigurator pe jumatate dintr-un imobil al acestuia, in valoare de 100.000 si pe jumatate dintr-un teren de 635 de metri patrati din Herastrau, in valoare de 830.000 de euro. De asemenea, anchetatorii au indisponibilizat si jumatate dintr-un imobil din Bucuresti, in valoare de 139.000 de euro, precum si jumatate de cladire si de teren din Capitala, care valoareaza impreuna 640.000 de euro.
Judecarea a inceput cu o intarziere de peste un an, din cauza ca dosarul a fost trimis de la instanta suprema la Tribunalul Bucuresti si inapoi, din motive de compententa, avand in vedere ca Gheorghe Copos a fost parlamentar.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Soluţie sexuală
Raportul FreeEx: Presa din România în 2012 - mai politizată ca oricând
Azerii continuă construcţia unui proiect faraonic de "100 miliarde dolari"
Victor Ponta: Băieţii deştepţi din energie nu au murit, ci s-au transformat
Tudor Chiuariu îl contrazice din nou pe Victor Ponta
Un an de guvernare USL a însemnat un regres de câţiva ani pentru învăţământul românesc
Blaga a prezentat "Cartea neagră a guvernării USL"
Beneficiile expunerii la soare ar putea fi mai importante decât riscurile
Botoşani: Primarul Portariuc a declanşat război total liberalilor
Ioan Rotundu
Profesorul istoric Ionel Bejenaru a trecut la Orientul Etern
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă