Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9866
De la 07 Ianuarie 2003
104620201

Voiculescu recunoaşte că a colaborat cu Securitatea

  • 1 November 2012, 23:00
Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, declara, in documentul depus la dosarul de candidatura pentru mandatul de senator in Sectorul 4, obtinut de Mediafax, ca a fost colaborator al Securitatii, mentionand ca "in prezent este deschisa o actiune in justitie pentru revizuirea deciziei de fond".
Declaratia pe propria raspundere privind colaborarea sau necolaborarea cu fosta Securitate este obligatorie a fi depusa de dosarul de candidatura. Candidatul are obligatia sa declarare, in dosarul de candidatura, daca a fost sau nu a fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia, in sensul OUG 24/2008.
In declaratia depusa la BEM, Voiculescu a taiat optiunea "nu am fost lucrator al Securitatii", in document ramanand optiunea "am fost colaborator" al Securitatii. Voiculescu a semnat declaratia prin care admite colaborarea cu Securitatea, insa scrie pe aceasta ca "in prezent este deschisa o actiune in justitie pentru revizuirea deciziei de fond".
OUG 24/2008 defineste termenii de lucrator al Securitatii, colaborator al Securitatii sau persoanele care sunt asimilate colaboratorilor. Astfel, colaborator al Securitatii este persoana care a furnizat informatii, indiferent sub ce forma, precum note si rapoarte scrise, relatari verbale consemnate de lucratorii Securitatii, prin care se denuntau activitatile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist si care au vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
Dan Voiculescu este singurul dintre candidatii USL in Bucuresti care precizeaza ca a colaborat cu fosta Securitate. El candideaza in colegiul in care a candidat si in 2008.
Voiculescu si-a anuntat, in iunie, demisia din Senat, spunand ca motivul este respingerea unui proiect privind dublarea sanctiunilor pentru evaziune fiscala. Demisia lui Voiculescu a determinat mutarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare de la ICCJ la Tribunalul Bucuresti.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Favoruri plătite
Eugen Nicolaescu se comporta ca un caniche
care latră la cei care-l supără pe stăpân
Gheorghe Marcu a demisionat din Senat
Botoşani: Deşi arestat, Conţac va putea fi votat
situaţia sa juridică actuală nu este reglementată de lege
Ghiorghiţă reclamă politizarea şedinţelor CLM
Subprefectul Tocariu crede că poate selecta dintre ţigani o elită intelectuală
Nova Apaserv se va muta în clădirea fostei Băi Centrale
Reclamat de pacienţii săi, un medic s-a ales cu penalizare
ITM va verifica respectarea zilei libere de Sf. Andrei
Botoşani: Profesori care se opun politizării şcolilor de către PSD
numirile de directori la cârma unor şcoli se lasă şi cu scandaluri
Formatul „5+2” este o capcană pentru Republica Moldova
Curtea de conturi declară neconstituţionale reducerea pensiilor şi suprimarea unor prime
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă