Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
832
De la 07 Ianuarie 2003
77639932

Voluntari ai Corpului Păcii, elevi români, profesori
şi jurnalişti editează o carte despre jurnalism

  • 19 October 2009, 23:00
Un grup de voluntari ai Corpului Pacii, impreuna cu elevi, profesori si jurnalisti romani, vor publica luna aceasta o carte despre jurnalism şi vor oferi gratuit cate un exemplar unui numar de 50 de scoli si biblioteci locale din intreaga Romanie.
”Primii pasi in jurnalism: cum sa conduci un ziar in scoala ta”, cartea ce ofera toate informatiile necesare despre publicarea unui ziar al scolii, a fost scrisa de voluntarii Corpul Pacii si tradusa in limba romana de elevii si profesorii care au participat la „Scoala de vara a jurnalistilor de maine” ce a avut loc la Barlad in perioada 18-26 iulie.
„Cartea contine toate informatiile esentiale despre jurnalism pe care elevii si profesorii trebuie sa le cunoasca pentru a edita propria revista a scolii”, a spus Zack Baddorf unul dintre cei doi editori ai cartii si fost jurnalist devenit voluntar al Corpului Pacii in Barlad. “Vrem sa le formam elevilor romani competentele necesare pentru a edita un ziar şi pentru o viitoare posibila cariera in jurnalism. Jurnalistii, fie ei mai noi sau mai vechi, slujesc publicul si trebuie sa aiba cunostintele necesare pentru a-si indeplini responsabilitatile”.
Cartea, care are în jur de 130 de pagini, formeaza competentele, conceptele si terminologia de baza necesare relatarii stirilor importante, scrierii articolelor de fond sau a editorialelor si realizarii de fotografii. Ea prezinta si tehnici de intervievare, de editare de articole si de realizare a formatului unui ziar. Un capitol este dedicat prezentarii principalelor tehnici de publicitate. Ghidul include activitati practice care ii ajuta pe elevi sa gaseasca o modalitate de aplicare a abilitatilor in echipa ziarului scolii.
Asociatia Cuza, cu sediul in Barlad, a oferit sponsorizare si 50 de biblioteci scolare sau locale vor primi gratuit cate un exemplar. Elevii de toate varstele sau profesorii pot vizita pagina de internet http://primiipasi.shorturl.com pentru a cere o copie gratuita pentru biblioteca din scoala sau localitatea lor.
Cei interesati sa cumpere un exemplar pot vizita pagina de internet http://primiipasi.alturl.com. Pretul este de 20 RON si include costurile de livrare. Cartea a fost editata in cadrul programului Taberei de Jurnalism de la Barlad în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Liceul Tehnic Alexandru Ioan Cuza, Ambasada SUA din Bucuresti, Corpul Pacii si Inspectoratul Judetului Vaslui si Primaria orasului Barlad. Pentru interviuri, ii puteti contacta pe editorii cartii:
Anca Sandu
Liceul Al. Ioan Cuza
Profesoară
0763601175

Zack Baddorf
Voluntar Corpul Pacii
0758540028
0746465138
E-mail: [email protected]

Elevi si cadre didactice din Barlad, Botosani, Bucuresti, Constanta, Hateg, Iasi, Pascani, Roman, Slatina, si Targu Neamt, care au ajutat la redactarea cartii, pot de asemenea sa raspunda intrebarilor dumneavoastra.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Chişinăul demarează negocierile în vederea semnării Acordului de asociere cu UE
Alegerea Preşedintelui amânată la Chişinău
O femeie visează să capete feminitate, iar o alta tinereţea pierdută
Horoscop
Secretara blondă
Alt necaz a dat peste Ţurcanu
Discoteci luate la verificat
Pregătiri pentru iarnă
Părinţii minorei de 17 ani au renunţat să-şi mărite fata cu forţa
Mihălăşeni şi Săveni aşteaptă finanţare pentru împăduriri
Program TELE'M Botoşani, marţi
La DSP, salarii fără sporuri
Ministrul Boc bulversează Bacul
A murit imediat după naştere
Dimitriu a demisionat
Şah la PSD, dar nu şi mat!
Ioan Rotundu
Victorie clară a „Gloriei” Frumuşica în meciul cu „Spicul” Iacobeni
Proşti manageri, buni lectori
Prinşi „cu ocaua mică” şi cu faetonul plin cu balast furat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă