Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17280
De la 07 Ianuarie 2003
122877347

Vor ajunge mercenarii din fotbal cetăţenii de onoare ai Botoşaniului?

  • 19 May 2013, 23:00
Primarul Ovidiu Portariuc a declarat cu emfază că pentru succesul lor de a intra cu echipa în Divizia A de fotbal, îi va face pe fotbalişti „Cetăţeni de onoare ai Botoşaniului”. Domnul primar nu este la prima gafă când jigneşte memoria adevăratelor valori umane, personalităţi ale vieţii ştiinţifice, culturale şi sportive botoşănene sau care au făcut mari servicii judeţului municipiului Botoşani.
Cum să opui alături de marile personalităţi ale judeţului care au promovat în plan naţional şi internaţional imaginea judeţului, nişte mercenari, nişte lefegii? Să fim bine înţeleşi. Fotbaliştii, nu numai cei din Botoşani, sunt mercenari, lefegii în solda unor patroni de cluburi de fotbal care investesc să scoată şi mai mulţi bani de cât au cheltuit. Fotbaliştii nu joacă de dragul sportului, de dragul prestigiului oraşului Botoşani ci de dragul banilor pe care-i primesc.
Stadionul, indiferent din ce colţ de ţară sau lume, a devenit un spaţiu al violenţei iar fotbalul o afacere murdară, cu aranjamente de meciuri la casele de pariuri, cu vânzări şi cumpărări de fotbalişti care ascund în spate spălare de bani, cu meciuri trucate şi aranjate pe bază de sacoşe cu euro, cazul Becali de la Cluj. Tocmai un grup de profitori pe seama fotbalului aşteaptă în aceste zile încarcerarea. Să nu fi aflat primarul Ovidiu Portariuc toate acestea?
Astăzi îi face cetăţeni de onoare şi mâine aflăm că patronii clubului au cumpărat meciuri, au vândut meciuri, au spălat prin club bani negri scoşi din afaceri murdare.
Pentru succesul lor, fotbaliştii au primit şi vor primi bani şi se bucură de glorie în faţa unui segment de susţinători. Le ajunge! Dar să aşezi alături de marile valori şi personalităţi ale judeţului sau venite din afara acestuia nişte mercenari, în cea mai mare parte lipsiţi de un minim de cultură generală, mi se pare o mare jignire adusă memoriei celor dispăruţi sau prestigiului celor aflaţi în viaţă şi care s-au bucurat de titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani”.
Toate au o limită, iar primarul Portariuc este obligat să respecte aceste limite pentru că istoria acestui oraş, cu care ne mândrim toţi, nu se bazează pe fotbalul jucat de mercenari şi lefegii cu mari lipsuri în educaţie. Câţi dintre ei ştiu să lege două fraze coerent?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Românii şi Eurovizionul
Lumea lu' Rotundu: Revoltă la "Malul Başeului"
Dinamica economiei: Primăria Bucecea
70% dintre români consideră că în ţara noastră lucrurile merg într-o direcţie greşită
Un hacker român, aflat în închisoare, a inventat un dispozitiv anti-fraudă pentru bancomate
Un elev din Râmnicu Valcea a câştigat premiul cel mare de 75.000 dolari, acordat de Intel in SUA
Ministrul Justiţiei, despre confiscarea maşinilor
Sunt pentru retragerea pensiilor speciale pentru magistraţii condamnaţi
Eu, profesional şi personal, mă simt împlinit
Pacientul evlavios şi morala creştină
Ioan Rotundu
Lecţia Eurovizion
Ioan Rotundu
Prostia şi minciuna n-au leac la PSD Botoşani
Protariuc se leapădă de propria firmă ca de satana
Botoşani: Stăpânii asociaţiilor de proprietari
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 19 mai 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog