Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8170
De la 07 Ianuarie 2003
122868237

Vor derula activităţi comune cu cei din Italia, Turcia şi Portugalia

  • 4 March 2008, 23:00
Săptămâna aceasta, un grup impresionant de cadre didactice şi elevi din Portugalia, Italia, Turcia şi Braşov desfăşoară o serie de acţiuni împreună cu colegii lor de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Botoşani. Prilejul este dat de un proiect la care cele cinci şcoli sunt partenere. Este vorba de proiectul „Împreună în Europa”, în valoare de 10.000 Euro finanţat prin fonduri europene, lansat anul trecut la Botoşani. Proiect ce se va derula pe parcursul a doi ani de zile, până în iulie 2009. Aceasta este prima întâlnire de proiect cu toţi partenerii din proiect, la care Liceul „Nicolae Iorga” este instituţie coordonatoare.
„Până acum ne-am cunoscut doar prin Internet. Acum începem lucrul împreună. Scopul acestui proiect este promovarea valorilor în context european”, precizează Mirela Cronţ, coordonatorul de proiect de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani. În perioada şederii la Botoşani, participanţii la proiect vor susţine dezbateri pe tema identităţii naţionale şi a celei europene, dramatizarea unui basm, ateliere meşteşugăreşti de artă tradiţională, realizarea unei expoziţii de măşti tradiţionale, cât şi realizarea unui portofoliu didactic pe baza acestei activităţi. Totodată vor fi organizate două excursii de studiu. Întâlnirea comună de lucru se va finaliza vineri cu o lecţie demonstrativă, o vizită la Muzeul de Istorie şi o festivitate de premiere la Teatrul „Vasilache”. În cadrul proiectului, urmează ca cel puţin 12 persoane din România să plece în schimb de experienţă în celelalte ţări implicate în program.

Suporter frecvent al accesării de programe europene
Musafirii au vizitat şi Primăria Botoşani, primarul Cătălin Flutur declarându-se foarte încântat de faptul că şi alţii au înţeles importanţa accesării de proiecte europene. „Sunt unul din suporterii frecvenţi al accesării de programe europene fiindcă şi pentru noi este o şansă mare. Este bine că prin aceste întâlniri, românii pot fi cunoscuţi aşa cum sunt în realitate, la ei acasă şi nu prin incidentele nefericite declanşate de unii plecaţi din ţară”, a precizat Cătălin Flutur. Primarul a lansat invitaţia celor prezenţi să vină şi altădată în vizită, nu neapărat de lucru, asigurându-i că peste 2-3 ani, oraşul Botoşani va avea o faţă cu totul nouă. Asta datorită proiectelor pe care municipalitatea le va derula în acest timp, ce însumează 100 milioane de Euro. Până atunci însă le-a dăruit tuturor câte un mic album, în caz că nu vor apuca să vadă toate obiectivele turistice ale Botoşaniului. La rândul lor, oaspeţii din Italia i-au oferit atenţii, iar cei din Portugalia o medalie şi invitaţia de a le vizita ţara. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viol de proprietate rămas în aşteptare
Drama unei familii de la periferia oraşului Flămânzi
Vinde apartamentul acceptând un avans modest
Comentariul comentariilor (LXVI)
(Ioan Rotundu)
Primarii se plâng că nu au specialişti pe domeniu de urbanism
Copiii cu nevoi speciale nu au bani să meargă la Filarmonică
Furtună se laudă, electoratul va decide
Lucrătorii de la Edilitare vor avea de transpirat, nu glumă
Salbă de posturi vacante la Primăria Botoşani
Fermierii pot accesa fonduri nerambursabile pentru agricultură
LSI va participa la un miting în capitala Sloveniei
„Şcoala mea protejează mediul!” la a II-a ediţie
Profesorii evaluatori vor participa la cursuri de formare
Taxă pe examenul de bacalaureat
Concurs pe teme religioase pentru nevăzători
Lecţii pentru actori
Număr dublu de contravenţii aplicate de agenţii comunitari
Interpelare adresată de senatorul Ţâbuleac ministerului Ludovic Orban
Aylin Cadîr crede că e lesbiană
Guvernul Tăriceanu încalcă, încă o dată, legea
Horoscop
Olteanul cel viclean şi avocatul păcălit
Ofertă pentru C.O. în străinătate
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 5 martie
Să nu ne îmbătăm cu apă rece
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog