Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18193
De la 07 Ianuarie 2003
122903842

Vor pământul Staţiunii Popăuţi

  • 3 April 2008, 23:00
Corpul de control din cadrul Prefecturii Botoşani se va deplasa zilele acestea la Staţiunea Popăuţi pentru a evalua situaţia la faţa locului referitor la cererile unor angajaţi din cadrul unităţii care pretind că li s-ar fi cuvenit nişte suprafeţe de teren. „Sunt oarece probleme acolo vizavi de fondul funciar. Oamenii reclamă că nu au solicitat la timp suprafeţe de teren. Susţin că se încadrau în categoria specialiştilor şi aveau dreptul la suprafeţe de teren. Mai reclamă că Agenţia Domeniului Statului (ADS) a pus la dispoziţie teren către Consiliile Locale, dar că ar fi beneficiat de acele suprafeţe alte persoane. Vom verifica despre ce este vorba punctual la Popăuţi”, a declarat prefectul judeţului Botoşani, Gheorghe Sorescu, specificând că urmează ca echipa de control să stabilească dacă solicitanţii pot beneficia sau nu de acele suprafeţe.
Prefectul informează că în Parlament este în discuţie o lege a staţiunilor de cercetare care va reglementa foarte clar statutul acestor obiective. În sensul că toate staţiunile de cercetare deţin suprafeţe de teren mai mari sau mai mici şi trebuie reglementată foarte clar activitatea acestor staţiuni de cercetare cu atât mai mult cu cât parte din terenurile pe care le deţin provin de la ADS. Ori ADS ar trebui să furnizeze Comisiilor Locale şi Judeţene acele suprafeţe de teren cu care să poată fi rezolvată problema titlurilor de proprietate emise.
La rândul său, subprefectul Mihai Elvădeanu şi-a exprimat îndoiala că respectivii angajaţi ar putea beneficia de facilităţile Legii 18. „Legea proprietăţii permite acordarea de suprafeţe de teren strict membrilor cooperatori şi ai specialiştilor din fostele CAP-uri. Cred că totuşi fiind salariaţi ai unei instituţii de cercetare nu li se aplică Legea 18”, a subliniat Elvădeanu.
Acesta a mai precizat că Staţiunea de Cercetare din Popăuţi datează din 1929, de pe vremea regelui, şi nu a avut caracter de societate comercială cum au fost IAS-urile şi Gostat-urile odinioară. „A fost un teren al staţiunii de cercetare. Are teren pentru cercetare şi teren pentru producţie. Există un teren strict delimitat prin Hotărâre de Guvern care e domeniu public şi unul de producţie. Suprafaţa de producţie e în funcţie de efectivul de animale şi altele. La Botoşani, staţiunea deţine cam 900 ha”, a mai adăugat Mihai Elvădeanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fermă piscicolă în municipiul Botoşani
Prefectul şi-a lăsat o portiţă de scăpare
Dan Andreescu – asul pleoştit din mâneca PC
„Proşti, proşti!”
Ioan Rotundu
Lista ANL a stârnit destule nemulţumiri
Festivalul Mărţişorului are loc cu altă denumire
Turneu de primăvară în mediul rural botoşănean
Guvernul şi-a întors faţa către botoşăneni
Ziua NATO sărbătorită la Botoşani
Ziua Jandarmeriei, sărbătorită alături de prefect
Munteanu a revenit asupra revenirii unei declaraţii anterioare
Politia Comunitară împarte noi sancţiuni
Apel la solidaritate către românii din Canada
Cum se poate obţine domiciliul stabil în Italia
Limba română, predată în toată Europa
Prin refuzul primirii Macedoniei în NATO, Grecia riscă să destabilizeze Balcanii
Comentariul comentariilor (XC)
(Ioan Rotundu)
Cristina Rus si Delia Matache se lupta pentru a ramane in concurs
Gabi Jugaru pune la cale o păcăleală naţională
Leşin… de la prezervative
Horoscop
Program TELE’M Botoşani, vineri, 4 aprilie
Ofertă interesantă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog