Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16435
De la 07 Ianuarie 2003
122876502

Vor răspunde provocării?

  • Ioan Rotundu
  • 12 August 2011, 23:00
Invitat ieri după amiază la TV Somax, printre problemele politice trecute în revistă s-au aflat şi cele legate de lupta locală dintre PDL şi PSD şi dacă există o astfel de luptă. Aşa cum am afirmat şi pe postul tv, această luptă există şi reiterez aici aceleaşi argumente.
Prefectul Roman s-a răfuit public cu şeful Gărzii de Mediu, Răzvan Rotaru, descoperindu-l că este părtinitor cu primarii PSD, respectiv cel de la Bucecea şi Dorohoi. Aflat în colimatorul prefectului, cu reale şanse de a fi destituit din funcţie, Rotaru s-a plâns protectorului său, deputatul PSD Costică Macaleţi. Total neinspirat, Macaleţi s-a dus la prefect şi a cerut clementă pentru Rotaru, iar prefectul a făcut publică intervenţia lui Macaleţi.
Până aici nimic nou, numai că moderatorul emisiunii, jurnalistul Dorin Bejenaru, a avansat teza că răzbunarea prefectului Roman asupra comisarului şef de mediu, Răzvan Rotaru, a fost o pedeapsă aplicată lui Rotaru pentru că a îndrăznit să-l critice public pe viceprimarul PDL Florin Ghiorghiţă.
Este de acceptat şi această teză, pentru că oricât ar vrea prefectul Cristian Roman să ni se înfăţişeze politic ca fiind neutru, eticheta de pedelist tot n-o poate dezlipi de pe frunte.
Însă, deocamdată, pisica stă zburlită în curtea celor din PSD. Mă refer aici la raporturile dintre acest Răzvan Rotaru şi protectorul său Costică Macaleţi. L-am întrebat pe fostul preşedinte al PSD, Constantin Conţac cum de a ajuns acest Rotaru să urce aşa repede în ierarhia PSD, în prezent vicepreşedinte la nivel de judeţ, şi care-i este trecutul, pentru că pe seama sa se vehiculează fel de fel de poveşti, care de care mai incitantă. Conţac n-a putut să-mi dea prea multe informaţii, doar faptul că Rotaru a fost adus în PSD de către Macaleţi şi că acesta l-a susţinut să fie pus şef la Garda de Mediu. Nici prof. Mircea Dănuţă, şi el fost lider important în PSD n-a putut să-mi ofere mai multe informaţii, rezumând doar că este „copilul” lui Macaleţi.
Despre Răzvan Rotaru se spune că şi-a început experienţa de viaţă ca valutist în piaţa centrală a Botoşanilor, după care a plecat din ţară, având preocupări apropiate proxenetismului. Din aceste activităţi ar fi scos bani frumoşi, iar cu Macaleţi s-ar fi cunoscut oferindu-i anumite „servicii”. Se mai şopteşte că Macaleţi ar fi fost filmat într-o postură de desfrâu sexual, film cu care ar fi şantajat. Sub acest aspect, fostul preşedinte Conţac a afirmat că a auzit şi el despre existenţa unui film de amor despre Macaleţi, dar că nu l-a vizionat şi nici nu ştie dacă filmul îl are în spate pe Rotaru.
Cert este că în campania alegerilor parlamentare, acest Rozvan Rotaru a apărut în preajma lui Macaleţi, făcându-i campanie electorală. Nu se ştie câţi bani ar fi cheltuit pentru ca Macaleţi să iasă deputat, dar se ştie că Rotaru a ajuns comisar şef la Garda de Mediu la insistenţele lui Macaleţi Se pare că Rotaru l-ar avea pe Macaleţi cu ceva la mână, de vreme ce deputatul s-a pus în postura umilitoare de a interveni la prefectul Roman în favoarea lui Rotaru. Toate aceste aspecte au gravitatea lor, dacă sunt şi adevărate.
În dezbaterea de pe Somax eu am lansat către deputatul Costică Macaleţi şi Răzvan Rotaru invitaţia de a organiza o conferinţă de presă şi să clarifice toate aceste acuzaţii care planează asupra lor.
Totodată să explice public şi care sunt relaţiile dintre persoanele lor, trecute şi prezente şi în ce împrejurări s-au cunoscut. Vor primi oare provocarea?
8o9..2008

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Caricatura zilei
Accident la podul peste Miletin - Copalau 23.10.2010 - video
Socialismul ştiinţific s-a întors acasă
Ioan Rotundu
Păţania lui Lucullus
Sfatul lui Iancu de Hunedoara către români
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog