Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Decese
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3235
De la 07 Ianuarie 2003
70929066

Vorbe grele īntre Ţābuleac şi Conţac, īn şedinţa CJ de ieri

  • 30 September 2008, 23:00
Problema drumului deteriorat de la Vorona, DJ 208 C a fost abordată ieri īn cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean. Vicepreşedintele Constantin Conţac i-a reproşat şefului CJ, Mihai Ţābuleac că dacă s-ar fi luat īn calcul soluţiile pe care el le-a propus la mijlocul lunii august nu se ajungea la situaţia conflictuală. „Ar fi trebuit să se aibă īn vedere că pe 15-16 august am depus un memoriu īn care arătam şi găseam şi soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii. Īn decursul anului 2007, īn urma unui recensămānt s-a constatat că la construcţia acestui drum, pe o lungime de 21 km, īn anii 71 -72 nu au fost respectate nişte reguli ca drumurile să reziste la perceptul european. Noi am obţinut aprobările şi documentaţia, jumătate de drum l-am făcut modern, la momentul respectiv rămānānd ca tronsonul 2, de 10 km, să īnceapă īn acest an şi să poată fi finalizat anul viitor”, a precizat Constantin Conţac.
Mai mult, acesta a atenţionat că īn planul pe 2008 a fost prevăzut studiul de fezabilitate pentru modernizarea drumului. Au fost prevăzuţi bani chiar pentru īncă două drumuri. Pentru toate trei drumurile s-au prevăzut aproape 6.000.000 lei, īn ideea ca demersurile, pregătirea proiectului şi licitaţiile, care durează foarte mult, să se facă īn acest an. „Nici pānă īn prezent, nimeni nu a vrut să se aplece asupra propunerii mele”, a mai adăugat Conţac.
Preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţābuleac a mai specificat o dată că aşteaptă rezultatul comisiei trimise pe teren, la faţa locului, pentru a se putea lua măsuri īn cunoştinţă de cauză. „Vă rog să constataţi că bugetele sunt anuale. Nu reproşez nimănui nimic, dar una e să prevezi o lucrare şi să aloci fondurile necesare atunci cānd se aprobă bugetul anual şi alta e să faci acest lucru pe parcursul anului, prin rectificări. Am constatat nişte goluri dureroase, care nu erau acoperite cu fonduri. Mă refer la drumurile judeţene ce trebuie efectuate prin īmprumutul bancar”, a declarat Ţābuleac.
Acesta a mai specificat că vrea să se asigure că nu se alocă fonduri īn drum şi la dou㠖trei săptămāni să fie nevoie să o ia de la capăt. „Cum este mai bine: să dăm 7.000.000 lei pentru drumurile judeţene, aproape gata sau 5.000.000 lei pentru o investiţie care abia īncepe?”, a atras atenţia Mihai Ţābuleac. Declaraţia sa a stārnit indignarea vicepreşedintelui Conţac care i-a replicat: „Nu īnţelegeţi că avem bani īn buget şi nu am vrut să-i alocăm?”. După care cei doi au īnceput să se certe ca la carte. Cel care le-a tăiat elanul s-a dovedit a fi peremistul Dumitru Codreanu, sugerāndu-le să-şi regleze conturile īn birou şi nu īn plenul Consiliului Judeţean.
Totuşi, peremistul a semnalat la rāndul său că şi spre Bucecea, pe drumul naţional, transportatorii strică şoselele. „Folosesc drumul naţional şi cel judeţean iraţional şi apar găuri. Consider că ar trebui prevăzut de CJ şi CL săli se impună o taxă”, a sugerat Dumitru Codreanu, neştiind că autoritatea de administrare a drumurilor naţionale nu este CJ Botoşani şi, deci, nu poate stabili taxe pentru un drum ce nu-l are īn administrare. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (2)]


Ţurcanu şi-acuză colegii liberali că au votat politic şi nu legal
el le-a cerut demisia din CJ
Cozile s-au mutat de la farmacii la medicii stomatologi
Se clatină scaunul directorului de la DJDP
50 de ani de la īnfiinţare şi 170 de ani de teatru īn limba romānă
Ultima sută de metri pentru invenţiile studenţeşti
Program Tele'M Botoşani miercuri, 23 aprilie
Programul deschiderii stagiunii aniversare a Teatrului "Mihai Eminescu"
16 % din terenurile judeţului sunt degradate
Copil de 5 ani īmbătat de gropari
Păruială īntre două adolescente
Cererea de contraceptive gratuite se menţine
Cu becurile aprinse şi… ziua
City managerul de la Primăria Botoşani va avea un salariu european
Unii primari refuză din comoditate ajutoarele de la UE
Pensii …la distanţă
Durata concediului pentru creşterea şi īngrijirea copilului se va majora
Pensia majorată se apropie tot mai mult de buzunarul pensionarului
26 de botoşăneni au fost miluiţi de Guvern
Trei săptămāni de evenimente romāneşti īn oraşul canadian Quebec
Şocul financiar din SUA se extinde īn īntreaga lume
Tăriceanu īn campanie electorală īn Basarabia?
Biserica Ortodoxa Sārbă sfidează CE cu o zi īnaintea discutării raportului Hermann
Horoscop
Vinde pe... Sebastian
Īn familie
Andra spune “O-la-la” la Pro Tv
Felicitare PDL pentru pensionari
Condoleanţe
Cel mai tānăr milionar roman
Comentariul comentariilor (CCIII)
(Ioan Rotundu)
Cum şi-a obţinut Vosganian iertarea păcatelor
Unde dă Marko şi unde crapă... Geoană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă