Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37984
De la 07 Ianuarie 2003
95143208

Voronin apără sârma ghimpată care desparte Basarabia de UE

  • 13 May 2008, 23:00
Zilele trecute presedintele comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin, a intreprins o vizita de lucru in raionul Ungheni de pe malul Prutului. Cu aceasta ocazuie a tinut sa-si exprime pozitia vis-à-vis de intentia autoritatilor locale de a scoate sarma ghimpata de pe « hotarul » moldo-roman. Potrivit Agentiei Deca-press, adresandu-se catre Ion Harea, presedintele raionului, Voronin s-a limitat sa spuna ca „sarma ghimpata nu-i a voastra. Daca nu va veti linisti, veti nimeri la puscarie cu tot cu consiliul vostru”, transmite portalul Unimedia preluat de Romanian Global News
Anul trecut, Consiliul raional Ungheni a adoptat o decizie privind scoaterea gardului de sarma ghimpata din zona de frontiera a raionului Ungheni. Serviciul de Graniceri insa a atacat in judecata decizia autoritatilor de la Ungheni. In ianuarie curent, prima instanta a dat castig de cauza, autoritatilor locale, insa hotararea a fost atacata la Curtea de Apel Balti. Peste o saptamna aceasta urmeaza sa se pronunte pe marginea recursului. Autoritatile raionului Ungheni afirma ca doresc lichidarea gardului de sarma ghimpata pe o distanta de circa 80 de kilometri din ratiuni economice.
Solicitat de reporterul Agentiei DECA-press, vicepresedintele raionului Ungheni, Anatol Arhire, a declarat ca decizia Consiliului raional Ungheni cu privire lichidarea gardului de sarma ghimpata din zona de frontiera a raionului Ungheni corespunde atat prevederilor Legii Serviciului de Graniceri, cat si prevederilor Legii securitatii statului.
„Decizia noastra ii deranjeaza pe demnitarii interesati in desfasurarea in zona de frontiera a activitatilor ilicite. Noi dorim ca sa fie scoasa sarma ghimpata pe o distanta de 80 de kilometri pentru a permite accesul liber a cetatenilor la teritoriile riverane raului Prut, care, transformate in zone de agrement, pot aduce anual bugetului local un venit de peste o suta de milioane de lei”, a spus functionarul din Ungheni.
„O frontiera bine pazita nu presupune neaparat gard de sarma ghimpata”, a mai adaugat Anatol Arhire. Amintim ca in ianuarie curent Judecatoria Ungheni a calificat drept legala decizia Consiliului raional Ungheni.
Recursul Serviciului de Graniceri la decizia primei instante urmeaza sa fie examinat la Curtea de Apel Balti in data de 20 mai. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Job de student in Belgia, noua reglementare
Ce valori promovează învăţământul românesc şi pentru cine?
Reacţii la acţiunile xenofobe îndreptate împotriva românilor din Europa
Adevărata corupţie
Ioan Rotundu
TVR 1 intră în Basarabia prin fiul lui Voronin
Comentariul comentariilor (CXII)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă
Publikus informáciokat akar megtudni? Tanuljon meg magyarul!
Program Tele'M Botoşani miercuri, 14 mai
Horoscop
Dialog între blonde
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Zice că-i serios şi vrea să facă afacere serioasă
Merită să câştige preşedinţia CJ
Poliţia trebuie să facă lumină în cazul buletinelor de vot sustrase
Se limpezesc apele în lupta electorală
„Supravieţuitorul” la Botoşani
Bucecenii vor putea face sport pe săturate
Pensionarii mai au de aşteptat o lege
Credite speciale pentru profesori
Locul întâi la „Non violenta”
Cu profesorii la tratament
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă