Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16477
De la 07 Ianuarie 2003
80771077
Vremuri câinoase la Albeşti

Când minciuna este pusă la suflet iar adevărul hulit cu vorbe otrăvite

  • Ioan Rotundu
  • 17 September 2020, 13:19
Campania electorală a alegerilor locale se desfăşoară sub faldurile triumfale ale minciunii şi stigmatizarea adevărului cu vorbe otrăvite. Fel de fel de impostori, parveniţi sociali lipsiţi de o minimă cultură, râvnitori la îmbogăţirea pe seama banilor publici, indivizi fără un rost în societate aspiră cu toţii la o funcţie de primar sau de consilier local.
Este plin judeţul de astfel de candidaţi care ştiu să profite din plin de slăbiciunea şi lipsa de educaţie civică a unui segment important de votanţi ce-şi dau votul prin a cântări el cine a furat mai puţin sau deloc, ferindu-se ca dracul de tămâie să-i voteze pe cei care s-au străduit să înveţe mai multă carte şi care vor cu adevărat să schimbe în bine viaţa comunităţii.
Iar partidele politice, la prima bătaie în uşă, a deschis-o larg acestor impostori bucuroase că au găsit un candidat care să se potrivească la caracter cu nevoile lor, dispus să le împlinească dorinţele de putere.
La Albeşti, în sânul comunităţii, descoperim cam aceeaşi atmosferă ce domină întreg judeţul, doar că aici apar unele particularităţi generate de clanul local Câmpanu. Despre acest clan oamenii locului îţi vor povesti că sunt membrii unei familii care înainte de 1989 au condus IAS Albeşti iar după 1990, când unitatea agricolă, asemenea celor din ţară. a început să fie prăduită, clanul Câmpanu şi-a luat partea, una prosperă.
Stăpâni ai locului înainte de 1989 şi după, cei din familia Câmpanu vor acum să pună mâna şi pe primărie, instituţie care le-ar fi de mare folos să aibă sub control. Cel desemnat să se aşeze pe scaunul de primar este Cristian Câmpanu, un tânăr extrem de colorat la caracter dar care a adunat o bogată experienţă în a mânui banul public.
Este extrem de nebulos traseul prin care familia Câmpanu a intrat în posesia averii fostului boier Gheorghe Bâznoşanu, inclusiv al conacului situat în Albeşti, nu departe de sediul primăriei. Cert este că Cristian Câmpanu, îmbrăcat la costum albastru şi cravată roşie precum pe vremuri demnitarii comunişti a reuşit să ocupe funcţia de director executiv la Grupul de Acţiune Locală (GAL) Suliţa. Aici a făcut echipă cu o mai veche cunoştinţă a noastră, primarul liberal de Suliţa Costinel Ciubotaru, om priceput în a mânui banul public spre folos personal..
Din această poziţie în GAL Cristian Câmpanu, folosind interpuşi, a accesat fonduri europene atât pentru a achiziţiona pentru familie utilaje agricole moderne cât şi pentru a moderniza conacul boieresc pe motiv de viitoare pensiune turistică. Spun unii localnici că programele accesate de Câmpanu i-ar fi adus în familie fonduri europene de aproape un milion de euro. Poate fi aşa, poate mai puţin, n-am cum stabili cuantumul dar cert este că a accesat vreo 6 proiecte cu care acum se laudă că dacă va fi ales primar va dezvolta comuna prin atragere de fonduri europene, că are experienţă în domeniu., se pricepe.
Da, a accesat aceste fonduri pentru că era director executiv la GAL şi le-a accesat în interes personal. Modernizarea conacului pe motiv de pensiune turistică este găselniţa de a obţine banii europeni că în realitate conacul este locuinţa familiei iar după trecerea celor 5 ani de la accesarea banilor întreaga investiţie devine proprietate personală. Acum, că nu mai deţine funcţia nu mai are nici uşa deschisă spre banii europeni, chiar dacă poartă acelaşi costum albastru şi aceeaşi cravată roşie cum se poate vedea şi din posterul electoral.
La Albeşti localnicii au de ales între actualul primar liberal, profesorul de istorie Mihai Amarandei cu realizările lui pentru comună şi aventurierul familiei Câmpanu care candidează din partea USR iar pe primul loc pe lista de consilieri l-a trecut pe Mihai Câmpanu, tatăl său, un rinocer comunist.
Se laudă USR-ul că va face reformarea clasei politice. După cum a început la Albeşti, mulţumim de aşa reformare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anisie fost secretar de stat în guvernul său, acum nu mai e bună?
„DNA, repornește lupta împotriva corupților!”
- o petiție pe comunitatea declic.ro a strâns peste 16.000 de semnături
Anunţ cu privire la distribuirea măştilor de protecţie
Staţiunea Popăuţi a ajuns să fie vândută bucată cu bucată
Cu neruşinare, Roxana Ţurcanu vrea votată primar de Botoşani
Anul şcolar a început sub prizonieratul a două pandemii
Ioan Rotundu
Orban: Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile
Manifestațiile vor fi din nou autorizate
Horoscopul săptămânii 14 - 20.09.2030
Bancul săptămânii: Soluţie matrimonială
Catrenul săptămânii
Jaful fondurilor publice are binecuvântare din interiorul APIA Botoşani
Ioan Rotundu
Ecouri la articolele apărute în Jurnalul
Doina minte în aşa hal că… până şi Minciuna s-a ruşinat!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă