Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14830
De la 07 Ianuarie 2003
122874897
Washington Post:

NSA, foarte aproape de crearea unui sistem universal de decriptare

  • 3 January 2014, 23:00
Agentia americana de securitate (NSA) este foarte aproape sa creeze un "computer cuantic", capabil sa decripteze aproape orice codificare, informeaza AFP. Cotidianul Washington Post scrie in editia de joi, citand documente facute publice de catre fostul consultant Edward Snowden, ca sistemul la care lucreaza NSA ii va permite agentiei sa sparga codurile informatice care protejeaza secrete bancare, medicale, informatii guvernamentale sau din lumea afacerilor.
Giganti informatici ca IBM urmaresc de multa vreme obiectivul de a crea "computere cuantice", care sa permita exploatarea puterii atomilor, sporind astfel in mod considerabil rapiditatea si securitatea computerelor.
Cu toate acestea, unii experti considera putin probabil ca NSA sa fie pe punctul de a crea un astfel de instrument de decriptare, fara ca membrii comunitatii stiintifice sa fie la curent cu acest lucru.
"Pare putin probabil ca NSA sa fie atat de avansata in comparatie cu companiile civile, fara ca cineva sa stie acest lucru", a declarat pentru Washington Post Scott Aaronson, de la MIT. NSA nu a raspuns unei solicitari transmise de AFP pe aceasta tema.
Potrivit documentelor obtinute de cotidianul american, NSA lucreaza la acest proiect intr-un tip de camera speciala, numita "cusca lui Faraday", care protejeaza de o poluare electromagnetica provenind din exterior.
Cu puterea potentiala a computerelor cuantice, aceste masini inovatoare ar fi capabile sa descifreze orice cod utilizat in prezent la protejarea activitatilor online, indiferent ca este vorba despre banci sau de mesageria electronica.
Desi au trecut mai multe luni de la izbucnirea scandalului, informatiile facute publice de Edward Snowden continua sa dezvaluie amploarea programului american de spionaj, vizand intre altele o serie de tari europene, institutii UE sau sistemul intern de videoconferinte al ONU, si in principal rolul NSA.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Crăciunul, de la Bodiul la Voronin. Cel mai românesc an
2014 va fi al 22-lea an consecutiv de declin populaţional
scădem cu 1 român la fiecare 2 minute şi 15 secunde
Fost lider PD Covasna bătut de un grup de tineri pentru ca nu ştie maghiara
Tuncay Ozturk sugerează că s-a căsătorit cu Andreea Marin
Peste o mie de candidaţi pe lista scurtă pentru prima colonie umană de pe Marte
Florin Ţurcanu vrea un Congres extraordinar al USL
pentru a decide candidatura lui Crin Antonescu la funcţia de presedinte al Romaniei
Prognoza meteo pentru weekend
Cât au cheltuit si unde au călătorit românii de Revelion 2014
Cereri de amprentare a românilor şi bulgarilor care merg in Germania pentru indemnizaţii sociale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog