Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20989
De la 07 Ianuarie 2003
122881056

Week-end la Rediu, cu mici şi invazie de poliţişti

  • Ioan Rotundu
  • 17 May 2021, 20:22
Sâmbătă, fiind prima zi din an când masca n-a mai fost obligatorie în spaţiul public neaglomerat, împreună cu o parte dintre membrii echipei Lumea lu’ Rotundu, am decis să mergem în pădurea Rediu, la Cabana lu’ Calistru, cum se pare a mai fi botezat localul în ultima perioadă, să mâncăm un mic şi să bem o bere. Zis şi făcut! Ne-am suit într-un taxi şi, contra sumei de 15 lei, am ajuns în pădure, la cabană. Terasa nu era aglomerată, aşa că am luat loc la o masă iar ospătarul ne-a şi luat la întrebări ce dorinţe avem.
Aerul curat, verdele crud al pădurii, cântecul păsărelelor şi zgomotul discret al celor veniţi la un mic ca şi noi făceau atmosfera una distinsă, relaxantă, reconfortantă şi cu poftă de un mic şi-o bere. Aşa cum numai noi românii ştim ce se cere înainte de a te frige la degete cu un mic zemos, am comandat şi câte una mică de tărie că, de când cu pandemia, nu mai ştie omul ce este proaspăt şi ce aducător de necaz că nu-i liberă cabina la grupul sanitar iar tu nevoit să înveţi să joci căluşarul.
Tocmai ne adusese ospătarul tava cu cartofii prăjiţi şi micii aburinzi când parcarea din faţa terasei a fost brusc umplută de maşini şi dubiţe cu poliţişti şi jandarmi. Înfoiaţi în uniforma de serviciu , cu un aer plin de importanţa misiunii lor, privind cu aroganţă la mesenii de pe terasă, amestecul de uniforme a dispărut în una din sălile sălile restaurantului.
De acolo, alaiul a ieşit pentru a intra în a doua sală, apoi şi în cele de la etaj. Cum nicio sală nu era ocupată pentru nuntă sau alte mese festive, adunătura se cam muta dintr-un loc într-altul vizibil dezorientaţi şi dezamăgită. Probabil că în mintea lor odihnită şi scutită de travaliul gândirii umane, ei făcând parte din categoria celor care muncesc şi nu gândesc, încercau a găsi nod în papură patronului Calistru care privea şi el adunătura neînţelegându-i care i-o fi fost rostul.
După ce au mai privit de câteva ori la mesele ocupate de unde începuse să se manifeste murmure de protest faţă de atitudinea lor arogantă şi lipsită de politeţea bunului simţ, urdia s-a îndreptat către maşinile din parcare şi au plecat, poate cu speranţa că prin alte părţi vor avea norocul de a-şi arăta puterile faţă de vreun client ameţit, faţă de vreo cumetrie cu mai mulţi invitaţi sau chiar o nuntă ca să le ofere mirilor darul lor: amenda însoţită de doza de fudulie care să le ateste deşteptăciunea.
Firesc, ne-am întrebat care a fost rostul acestei demonstraţii de forţă de vreme ce era prima zi de relaxare iar oamenii simţeau nevoia unei dezmorţiri spirituale şi nu să fie agresaţi de prezenta purtătorilor de uniformă.
Dacă aveau de făcut control, îl puteau face discret, fără a veni organizaţi în haită şi fără să-şi afişeze aroganţa profesiei că nu s-a dovedit nicăieri în lumea civilizată că poliţiştii şi jandarmii sunt buricul pământului. Dimpotrivă!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan mamaische
Bancul săptămânii: Exclamaţie nesăbuită
Horoscopul săptămânii 17 – 23 mai 2021
Vrea Poliţia Flămânzi moarte de om, ca să-şi facă datoria?
Ioan Rotundu
De ce poți face Covid-19 chiar dacă ești vaccinat? Explicațiile experților
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Cerbicia omului de afaceri Traian Popa ar da rezultate
Şi Diugu, liderul SNPF şi-a rupt colţii muşcând Jurnalul
Ioan Rotundu
Captură uriaşă de ţigări de contrabandă
ANUNŢ – RECENSAMANT AGRICOL 2021
Arestarea infractorului Iordăchel
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog