Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26417
De la 07 Ianuarie 2003
85242379
ZIARUL FINANCIAR - 20 de ani de capitalism:

Patronul Romstal are doar opt clase si un business de peste 500 de milioane EUR

  • 24 July 2009, 23:00
Omul de afaceri italian cu cetatenie romana Enrico Perini, proprietarul grupului Romstal, povesteste in ZIARUL FIANCIAR de luni, 27 iulie, despre inceputurile business-ului sau si cum a reusit sa dezvolte o afacere care acum valoreaza peste 500 de milioane de euro si care este prezenta in sapte tari.
Enrico Perini, 42 de ani, este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri de pe piata locala si si-a inceput businessul in Romania, dupa o scurta vizita la schi in Poiana Brasov. Pe atunci, spune Perini pentru ZIARUL FINANCIAR, in 1992, Romania era plina de oportunitati, pentru ca oamenii isi doreau sa aiba foarte multe lucruri care nu se gaseau pana atunci.
Chiar daca a terminat doar opt clase, oportunitatile care se intrezareau pe piata locala l-au determinat pe omul de afaceri sa se intoarca in Romania dupa vacanta de schi si sa inceapa o afacere pe piata locala. Intr-un an a invatat limba romana si ulterior s-a mutat aici si a obtinut ulterior si cetatenie. In urmatorii ani a aparut si primul milion de euro facut pe piata romaneasca pe care l-a obtinut “cu mult efort, cu o echipa bine inchegata si cu o strategie de afaceri care a dat roade”, scrie ZF.
“Am vrut sa incep o afacere de la zero prin care sa dau viata visului meu din tinerete - sa-mi fac o firma care sa aiba o cifra de afaceri de 250.000 de euro. Am identificat o mare oportunitate de business in Romania si am valorificat acest lucru. Mi-am dat seama ca romanilor le lipseau multe lucruri, dar nu pentru ca nu si le doreau, ci pentru ca nu le puteau gasi la acea vreme”, spune Perini, italianul care nu a pastrat legatura cu comunitatea italiana din Romania si a fost asimilat imediat de romani. De altfel, toti managerii importanti ai grupului Romstal sunt romani si nu italieni asa cum se intampla la alte afaceri incepute de alti investitori din “Cizma”, scrie ZF.
Despre criza financiara, Perini spune ca aceasta va intoarce consumul inapoi la nivelul anului 2000, sau chiar la sfarsitul anilor ’90, dupa care “incet-incet ne vom reveni... in 5-7 ani”. De altfel, business-ul Romstal a inceput sa resimta criza de la inceputul anului si estimeaza o cifra de afaceri similara cu cea de anul trecut, dupa ani de zile in care majorarea businessului a fost de doua cifre.
“In ceea ce ne priveste, aveam nevoie de o reasezare pentru a reveni cu picioarele pe pamant. Cu siguranta aceasta recesiune este peste asteptari asa ca vom avea de furca in urmatorii doi-trei ani cel putin. Romania, ca si restul tarilor din estul Europei vor avea mai mult de suferit fata de tarile occidentale”, afirma Perini.
Materialul complet despre ideea initiala si inceputurile business-ului Romstal, dar si previziunile lui Enrico Perini pentru urmatorii ani, atat in privinta grupului pe care-l conduce cat si asupra economiei romanesti, in ZIARUL FINANCIAR de luni, 27 iulie.
Multumesc,
Simona Dinu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cordoş neagă cu vehemenţă abandonarea PDL-ului şi transferul la PSD
Vestiţi mesageri ai cântecului şi dansului popular vor „incendia” scena din pădurea „Ţiganca”
Regimul Voronin în complicitate cu Rusia pregătesc represiune în Basarabia
ce face UE şi NATO?
Din banii furaţi de la basarabeni Oleg Voronin şi-a luat Maybach de 500.000 de euro
„Hiszi a piszi” sau Prost eşti dacă-i crezi
Sex fără simţire
Gelozie
Este tânără şi vrea activitate!
Şi inundat, şi înjunghiat, şi cercetat!
Împuşcat cu o armă cu bile fiindcă a vrut să-şi spele maşina în iaz
Botoşaniul cam la coadă la scris proiecte
Bombă de aviaţie descoperită în albia râului Siret
Inginera informaticiană Dreţcanu ne explică cum stă treaba cu handicapaţii
Decese
Absolvenţii licenţiaţi la Spiru Haret sunt buni doar de suplinitori
Enache, medic la urgenţele stomatologice
Daningenr practică munca la negru
Lapte praf pentru copii, cât să nu moară de foame
Românul, canicula şi părul
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 25 IULIE
Ciupitul de fund
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă