Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4335
De la 07 Ianuarie 2003
123148330
pnl

Zaher Iskandarani, dat in urmărire naţională după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

  • 6 April 2014, 23:00
Sirianul Zaher Iskandarani a fost dat in urmarire nationala, pentru a fi incarcerat dupa a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la cinci ani de inchisoare, in dosarul in care a fost trimis in judecata acum opt ani, pentru contrabanda cu tigari.
Oficiali din Politia Romana au declarat, pentru Mediafax, ca Zaher Iskandarani a fost cautat de politisti la locuinta sa din Timis, dupa ce a fost emis mandatul de punere in executare a sentintei pronuntate vineri de CAB. Intrucat sirianul nu a fost gasit de oamenii legii, el a fost dat in urmarire nationala.
Zaher Iskandarani a fost condamnat de CAB, vineri, la cinci ani de inchisoare cu executare si doi ani de interzicere a unor drepturi, in dosarul de contrabanda cu tigari in care a fost judecat pentru ca a prejudiciat statul cu circa doua milioane de lei. In acelasi dosar au fost condamnate, la cate trei ani de inchisoare cu executare, alte doua persoane de origine araba.
Potrivit deciziei CAB, cei trei condamnati din dosar trebuie sa plateasca aproape 1,9 milioane de lei, plus dobanzile aferente acestei sume, catre ANAF.
Decizia Curtii de Apel vine dupa ce, in 10 octombrie 2012, Tribunalul Bucuresti a dispus achitarea lui Zaher Iskandarani. Tot atunci instanta a decis incetarea procesului impotriva lui Eugen Iovescu, dupa ce acesta a incetat din viata. Zaher Iskandarani a fost trimis in judecata, in 15 iunie 2006, fiind acuzat de infractiuni privind operatiunile vamale ilicite cu utilaje de productie a tigarilor si alcoolului, in afara antrepozitului fiscal, precum si ascunderea sursei impozabile, prejudiciul adus statului fiind de aproape doua milioane de lei noi (aproape 580.000 de euro).
Anchetatorii au stabilit ca, incepand din 1990, Iskandarani a avut un rol important in contrafacerea si contrabanda cu tigari, fiind proprietarul unei fabrici din localitatea Jimbolia, judetul Timis. Potrivit acestora, tigarile erau destinate atat pietei din Europa de Vest, cat si Orientului Mijlociu. Tutunul era livrat de la o firma din Liban, care ar fi controlata de familia lui Iskandarani.
Probele administrate au aratat implicarea lui Zaher Iskandarani, Iovescu Eugen si Ghannoum Obayda in contrabanda cu utilaje de productie de tigarete importate din Italia.
Totodata, Zaher Iskandarani si-ar fi creat o retea de distributie a tigaretelor contrafacute, produse in fabrica de la Sacalaz. In perioada 2004-2005, Zaher Iskandarani ar fi coordonat si controlat intreaga activitate a firmelor si fabricilor de tigarete, dar si de productia de alcool in fabrica de la Lenanheim, judetul Timis.
La sfarsitul anului 2005, in urma unor perchezitii la fabricile si domiciliile lui Zaher si a celor trei complici, anchetatorii au descoperit matrite, trimbre fiscale romanesti falsificate, cantitati mari de tigari si cartoane pentru pachete.
Zaher Iskandarani a fost arestat preventiv in 2005, tot pentru acuzatii legate de contrabanda cu tigari si alcool, ulterior fiind eliberat.
El este cercetat de procurorii DIICOT Timisoara si intr-un dosar privind furtul de energie electrica. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat de Iskandarani in dosarul furtului de curent electric este de 25.000 de lei.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Adevărata soacră
Reţeta zilei: Iahnie de fasole (de post)
Egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani, adoptată tacit de senatori
Lumea lu' Rotundu: Cultură sau afacere?
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.04.2014
Eva Braun, soţia lui Hitler, avea origini evreieşti
Liviu Dragnea: Vrem să generam o discuţie serioasă cu ANI, privind incompatibilitatea unor primari
Bulgaria scoate South Stream de sub incidenţa legislaţiei UE, prin schimbarea statutului conductei
Rusia somează Letonia să amelioreze "fără întârziere" situaţia minorităţii ruse
Prognoza meteo: Cum va fi vremea luni şi marţi
Crin Antonescu: Socialismul românesc e al dracului de milos
le e milă de Ponta şi Sârbu şi nu de familiile care nu au mâncare
Anchetă asupra unei evaziuni fiscale de proporţii a băncilor germane
Victor Ponta s-a întâlnit cu preşedintele israelian Shimon Peres la Ierusalim
în cursul unei vizite semiprivate
Ucraina: Manifestanţi pro-ruşi au pătruns în sediul administraţiei din Donetsk
Alune americane
Botoşani/Rogojeşti: Un festival pe seama căruia politicul şi-a tras partea
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare de la tragerea din 6.04.2014
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog