Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17994
De la 07 Ianuarie 2003
95332525

Zeci de apeluri telefonice la 112 în ziua alegerilor

  • 7 December 2009, 23:00
Centrul Operaţional Apeluri de Urgenţă 112 BOTOŞANI a înregistrat până la orele 21:00, un număr total de 30 apeluri telefonice prin care botoşănenii au sesizat diferite posibile încălcări ale legislaţiei electorale.
Până la această oră, majoritatea sesizărilor prin SUAU 112, cu referire la procesul electoral, au fost verificate cu celeritate de către poliţişti, pentru a se stabili dacă aspectele semnalate constituie contravenţii sau infracţiuni.
Astfel, în urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, pentru majoritatea apelurile primite, aspectele sesizate nu s-au confirmat, iar pentru restul cazurilor s-a stabilit că aspectele nu constituie încălcări ale legislaţiei electorale pentru care să se impună dispunerea de măsuri legale.
Faptele sesizate au vizat în principal activităţi de încălcare a legislaţiei electorale desfăşurate în mediul rural, respectiv oferire sau dare de bani sau bunuri în scopul determinării alegătorului de a vota un anumit candidat, îndemnul de a vota un anumit candidat, turism electoral, consum sau comercializare de băuturi alcoolice în baruri din apropierea secţiei de votare, etc.
Alte 9 sesizări în legătură cu posibile încălcări ale legislaţiei electorale au fost semnalate direct la unităţile de poliţie din judeţ. Acestea au vizat în principal activităţi de turism electoral şi consum sau comercializare de băuturi alcoolice în baruri amplasate în apropierea secţiilor de votare.
În cadrul activităţilor desfăşurate în trafic de către poliţiştii rutieri în vederea prevenirii turismului electoral, prin filtrele constituite au fost verificate 384 mijloace de transport în comun, fiind legitimate 567 persoane.
Au fost constatate 119 încălcări ale legislaţiei care reglementează circulaţia pe drumurile publice, pentru care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 în valoare totală de 16840 lei. Alte trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 3200 lei au fost aplicate unor participanţi la trafic, ca urmare a încălcării prevederilor altor acte normative.
Adresăm, pe această cale, mulţumiri cetăţenilor care au respectat legea, partidelor politice şi organizaţiilor non-guvernamentale pentru sesizările realizate cu promptitudine prin intermediul mijloacelor legale puse la dispoziţie. Precizăm că poliţiştii botoşăneni vor continua demersurile pentru soluţionarea tuturor sesizărilor primite, asigurându-se ca toate prevederile legale în vigoare să fie respectate. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La Flămânzi, de Moş Nicolae, s-a votat roşu, dar cu pete …portocalii!!!
Două surori cu o poveste de viaţă incredibilă
147.600 de români au votat în afara frontierelor
votul lor a hotărât Preşedintele României
Rezultatele din Chicago si Detroit: 80.85% pro-Basescu
Drumeţie la munte pentru românii din Elveţia
Colindul românesc a împodobit sufletele românilor ortodocşi din Ungaria
Porc în stil Italian
Aluzia Mariei către Ion
Horoscop
Românul şi VINE VACANŢA!
Ţurcanu şi Trandafira
I-a ciuruit!
Program TELE'M Botoşani, marţi
PDL Botoşani - învins acasă, victorios la Bucureşti
Grupul „Cheia Sol” cântă din nou alături de Filarmonica Botoşani
Criza economică nu a băgat la apă datornicii botoşăneni
Copiii din centrele de plasament l-au aşteptat pe Moş Nicolae
În sediul PSD – aroganţă şi laşitate
Disperaţi, mogulii continuă lupta
Ioan Rotundu
Profesorii nu vor examen de titularizare organizat în plan local
Limita de pensionare se va prelungi mai repede decât s-a stabilit
Spitalele fac economii şi unde nu trebuie
Reglementări privind scutirile medicale pentru elevi
Schimbări fundamentale în Coşula
atât ca mentalitate cât şi la nivelul relaţiilor între români şi ţigani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă