Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
14291
De la 07 Ianuarie 2003
69454944

„Zilele Orașului Flămânzi”s-au terminat... comentariile continuă

  • 17 August 2011, 23:00
Luni seară, târziu, s-a terminat ediția a III-a „Zilelor orașului Flămânzi”, manifestare care, de la an la an devine tot mai cunoscută, tot mai populară și parcă tot mai înnobilată de prestanță.
Dacă ar fi să-l citez pe colegul de presă Ioan Rotundu, cel care afirmă că menirea jurnalistului nu este de a lăuda, ci de a critica, ar trebui să iau o lungă pauză pentru că nu prea au fost sincope sau puncte ce ar fi trebuit notate cu minus la acest veritabil festival culturii, cântecului și bunei dispoziții.
Poate doar faptul că la simpozionul de sâmbătă a fost evocată, uneori cu mult patos, personalitatea prof. univ. dr. Ion Bojoi, specialist și punct de reper în domeniul geoștiințelor, a făcut ca unele dintre sintezele prezentate să fie mai greu de înțeles de un public, în care, în afara oaspeților de onoare, nu prea se găseau persoane de specialitate.
Acest lucru nu a știrbit însă cu nimic valoarea expozeurilor prezentate care, atunci când a fost cazul și cînd autorii lor au vorbit liber, au fost sincere și pline de afect, dovedind că prestigioșii specialiști invitați au și amintiri plăcute, și trăiri emotive înalte. Un moment, iarăși, mai puțin gustat, dar în nici un caz dezapreciat, a fost prilejuit de lansarea ultmei cărți scrise de „economistul poet” Mihai Hăisan, o regretabilă disfuncție între eminentul specialist și una dintre persoanele de contact făcînd ca acesta să nu înregistreze natura manifestării la care fusese invitat.
Faptul că publicistul a înțeles că fusese invitat să vorbească în fața unor elevi despre espre eternul subiect „mama”, a făcut ca expunerea sa să fie una cvasi-improvizată, axată pe niște poezii tematice ceva mai vechi. Ar mai fi de notat faptul că încărcătura culturală, dar mai ales științifică, a simpozionului „Ion Bojoi, eminent slujitor al geografiei românești”, a făcut ca, numeroșii spectatori prezenți în sala de consiliu a Primăriei Flămânzi să fie efectiv obosiți după o manifestare maraton, aproape de specialitate, care a durat aproape trei ore și jumătate!
Tot la capitolul programare, încă o mică observație, departe de a fi percepută, totuși, ca o bilă neagră. Din cauza programului încărcat și a faptului că, din cauza succesului la public, interpreții care au evoluat atât solo cât și în compania Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor” și-au adăugat la repertoriu câte-una două piese în plus, programul Festivalului Folcloric „Hora de la Flămânzi” s-a prelungit până la lăsarea întunericului, lucru care a dezavantajat evoluția remarcabilei formații „Datina” din Republica Moldova, al cărui recital s-a încheiat în jurul orelor 22:30 în fața unui număr de spectatori ceva mai redus.
Dar până la urmă, așa cum remarca la terminarea celei de-a doua zile a „Zilelor orașului”, Mihai Atodiresei, directorul Festivalului „Hora de la Flămânzi” „chiar dacă au mai fost mici probleme, lucruri care nu au funcționat chiar cum am vrut eu, pe ansamblu a fost o ediție reușită, fără dubiu cea mai bună din punct de vedere artistic de până acum, lucru dovedit și de reacția publicului care, ore în șir, a aplaudat în extaz”.
De remarcat și faptul pozitiv că anul acesta, spre deosebire de anii anteriori, manifestarea a fost onorată de unul dintre reprezentanții de frunte ai Centrului Județean de Conservare și Valorificare a Creației Populare, scriitorul Gelu Dorian, președintele filialei locale a Uniunii Scriitorilor, chiar dacă acesta a fost invitat să vorbească (doar) despre cărțile magistratului Constantin Arcu. Acestea au fost doar niște considerații personale.(BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Nici jumătate din şcoli n-au autorizaţii de funcţionare
Mii de odrasle chiulangii şi-au lăsat părinţii fără bani
USL-iştii s-au plictisit de schimbat viceprimari
Întreruperi furnizare apă
Raport de activitate ANAF Botoşani pentru semestrul 1 2011 (I)
evoluţia principalilor indicatori de performanta ai Activităţii de Metodologie si Administrare a Veniturilor Statului - D. G.F.P.J. Botoşani
În momentul de faţă România nu trebuie să îşi mai reducă cheltuielile
Femeie muşcată de câine la Cătămărăşti Deal
Bărbat bătut transportat la spital de paramedici
Acoperiş aprins de un coş de fum neprotejat
Despre viitoarea politică redacţională
Ioan Rotundu
S-au stopat concursurile pentru director de şcoală
Grupul Școlar „Nicolae Bălcescu” a câştigat finanţarea unui proiect
Ritli Ladislau la functia de ministru al Sanatatii
Viceprimarul Cătălin Alexa îşi cere scuze de la botoşăneni
Modern Calor a premiat și câștigătorii lunii august
lista câştigătorilor
Alţi 50 de elevi instruiţi la şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Bani greu de restituit
Investiţiile Rusiei in obligaţiuni americane s-au redus în ultimele 12 luni
Venezuela îşi transferă rezervele valutare în bănci din Rusia, China şi Brazilia
Evreii consideră că decizia Academiei Române privind termenul "jidan" nu este suficientă
Horoscop
Bancul zilei: Nou slogan turistic
Republica Moldova: o victorie mare la început şi 20 de ani de continuă risipă
Sărbătoare la Vovidenia
Caricatura zilei
Paul Onişa implicat într-un nou scandal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă