O parte din acţiuni deja s-au derulat. La Căminul Cultural din Vorona a avut loc pe 7 septembrie Festivalul concurs interjudeţean pentru elevi „Moştenite din bătrâni”, precum şi renumitul festival „Serbările Pădurii”, cu formaţii nu doar din ţară ci şi din Republica Moldova şi Ucraina. Astăzi (sâmbătă, 20 septembrie), tot la Vorona, va avea loc un simpozion pe teme de patrimoniu imaterial intitulat „Lada de zestre”. La Şcoala nr.1 din Flămânzi va fi organizată o expoziţie de icoane pe sticlă.
În comuna Avrămeni, la Căminul Cultural din localitate, între orele 15.00-18.00, Ansamblul „Grâuşorul” va susţine un spectacol folcloric, fiind organizată şi o expoziţie de artă meşteşugărească cuprinzând ştergare, ceramică şi lăicere. La Centrul de Asistenţă din Ionăşeni (comuna Vârfu Câmpului), ora 11.00, are loc un simpozion „Dialogul intercultural – factor de protejare a patrimoniului cultural”.
Acţiuni au loc şi în municipiul Botoşani. La ora 10, la Fundaţia „Ştefan Luchian” poate fi vizionată o expoziţie de icoane pe lemn şi una de ilustrate de carte, denumită sugestiv „Să ne amintim de gustul lecturii”. La ora 11.00, la Muzeul Judeţean Botoşani, botoşănenii pot admira exponate de filatelie şi cartofilie şi să participe la Colocviul „Femeia şi violenţa domestică”. Manifestările se vor încheia la ora 12.00 la Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” cu o expoziţie de monede intitulată „Monede rare din muzeele lumii” şi una foto documentară „File din cultura armeană”. La Botoşani, împreună cu românii convieţuiesc şi alte naţionalităţi: armeni, evrei, ruşii lipoveni, ucraineni, greci şi romi. (Eliza Sofian)