Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8368
De la 07 Ianuarie 2003
77691073

Ziua Mondială fără tutun, marcată şi la Botoşani

  • 30 May 2007, 23:00
„Ignoranţa te transformă într-o victimă a fumatului pasiv. Este timpul să ştii că fumatul este interzis în spaţiile publice, instituţii de învăţământ, medico-sanitare şi culturale, în toate mijloacele de transport în comun de stat şi private. Revendică-ţi drepturile!” este mesajul transmis de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun.
„La 50 de ani, un fumător are capacitatea respiratorie a unui nefumător de 75 de ani. Consumul îndelungat de tutun poate ucide”.
Astăzi, 31 mai este marcată şi la Botoşani Ziua Mondială fără Tutun. Tema propusă în acest an de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este „100% medii libere de fum de ţigară”. Cu această ocazie Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoşani organizează la nivelul judeţului o serie de activităţi care au ca obiectiv informarea populaţiei privind beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigară, precum şi sensibilizarea populaţiei privind necesitatea respectării cadrului legislativ privind interzicerea fumului în spaţiile publice şi încurajarea respectării acestei interdicţii. Activităţile dedicatei zilei de azi au început încă de ieri la unităţile şcolare din municipiu. Astfel la Liceul cu Program Sportiv Botoşani a avut loc o activitate de informare, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai Clubului de fotbal Botoşani şi fotbalişti. Începând cu orele 10.00 ale zilei de azi un grup de voluntari ai CPECA vor lăsa la fiecare şef de instituţie un mesaj şi câteva pliante. „Având în vedere că mesajul campniei este „Creează şi bucură-te de locuri fără fum de ţigară!” aşteptăm să vedem ce feed-back vom avea”, a precizat Vlad Axinciuc, coordonator CPECA Botoşani. În cursul zilei de azi, începând cu orele 14.00, în localitatea Stăuceni va avea loc un mini marş, precum şi o sesiune de comunicare, ce are ca temă „Stresul”. Activitatea de la Stăuceni este organizată de Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie, Primăria comunei Stăuceni. În calitate de invitaţi vor participa reprezentanţi ai Autorităţii de Sănătate Publică şi CPECA. Înainte de concertul Holograf, care va avea loc în seara asta, voluntarii centrului vor distribui pliante cu mesaje antifumat. După cum susţine Vlad Axinciuc, după spectacol, în jurul orelor 22.00 vor merge în cluburile Fun City şi Coma, tot pentru a distribui pliante şi afişe. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dihonie sindicală ce va fi tranşată de CNSAS
Liderii SIP amestecă Executivul cu Legislativul
Ultima zi de depunere a proiectelor de mediu
Centre de testare pentru absenţii de la tezele cu subiect unic
Plecat de acasă, după o ceartă cu soţia
Dosar penal pentru beţie la volan
Comentariu la comentarii (CVIX)
(Ioan Rotundu)
Tabără de creaţie în cadrul manifestărilor „Dorohoi 600”
Sesizare penală pentru o societate bucureşteană cu administrator botoşănean
Prefectul doreşte eficientizarea Serviciului de Permise Auto şi Înmatriculări
Conţac este acuzat de dictatură în decizii şi că a luat-o razna
Firma Victor Construct a pierdut licitaţia
Rezultate ale Careului de aşi abundă în constatări, dar sunt lipsite de eficienţă
Amenzi mai mari pentru descurajarea piraţilor auto
Guraliuc are alergie la terasele zgomotoase
Ciulama de găină
Badea Gheorghe cel isteţ
Horoscop
Citate şi cugetări din Spania
Se caută colaboratori pentru o afacere tentantă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă