Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23235
De la 07 Ianuarie 2003
122883302

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită şi la Botoşani

  • 13 September 2012, 23:00
Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au marcat astăzi Ziua Pompierilor din România.
Alături de pompierii botoşăneni au fost reprezentanţii autorităţilor publice locale, o delegaţie de specialişti din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, fondatorii asociaţiei „ Lorena – Moldova Românească” din Franţa - medicii Anca Rădăuceanu şi Lionel Loisy, cadre militare în rezervă, dar şi cetăţeni.
Manifestările dedicate împlinirii a 164 de ani de la primul act eroic al armei, desfăşurate la sediul inspectoratului, au debutat cu o slujbă religioasă în cadrul căreia au fost pomeniţi pompierii căzuţi la datorie. Momentul a fost urmat de prezentarea mesajelor autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale şi de citirea Ordinului de zi pe unitate al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Un moment emoţionant l-a constituit prezentarea eseului “Viaţă de pompier”, scris de Andreea Ioana Şmit, elevă a Şcolii nr. 7 din municipiul Botoşani, participantă la tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizată la începutul lunii septembrie, în Centrul de agrement „Codrii de Aramă” Agafton.
În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim un ofiţer şi trei subofiţeri, astfel: în gradul de căpitan, lt. Andrei Cosmin Ciobanu, în gradul de plutonier adjutant, plt. maj. Constantin Marian Marinescu şi în gradul de plt. maj., plt. Dumitru Caşcadel şi plt. Lulu Ţucanu.
A urmat recompensarea lotului reprezentativ al I.S.U. Botoşani, care anul acesta a obţinut locul IV la etapa naţională a Concursului Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă şi a colonelului Liviu Maniliuc, care şi-a adjudecat locul III la etapa finală a Campionatului de tenis al MAI, categoria peste 45 de ani.
Recunoştinţa faţă de pompierii căzuţi la datorie la Telegean , Mihăileşti, Mihăileşti, Bucureşti, Cernavodă, Hunedoara, Botoşani şi Baia Mare a fost evidenţiată şi printr-o c eremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori la monumentul eroilor pompieri din faţa sediului inspectoratului.
Unul dintre cele mai impresionante momente a fost parada militară cu noua şi vechea tehnică de intervenţie, fapt ce a reliefat evoluţia tehnicii de intervenţie din dotarea unităţilor de pompieri din judeţ.
Suita a fost deschisă de două utilaje hipo de intervenţie la incendiu ( hipocisternă şi pompă manuală) folosite de pompieri în anii 1860 - 1870. Pentru a nu face notă discordantă, atelajele au fost conduse de oameni îmbrăcaţi în uniforme de pompieri din epoca amintită. Au urmat cele două ambulanţe SMURD, achiziţionate prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, care au ajuns la I.S.U. Botoşani în seara zilei de 12 septembrie ( ambulanţa de terapie intensivă, tip C1 şi ambulanţă SMURD, tip B2). Acestora li s-au adăugat alte patru autospeciale de stins incendii şi de descarcerare. Parada utilajelor hipo şi a autospecialelor de intervenţie a continuat traseul pe străzile din municipiul Botoşani, respectiv strada Sucevei – Bulevardul Mihai Eminescu – strada Nicolae Iorga – Calea Naţională – Marchian – Cuza Vodă - Calea Naţională şi sediul I.S.U. Botoşani.
Astăzi, de „Ziua Porţilor Deschise” organizată pentru a marca 164 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii, subunităţile de intervenţie ale I.S.U. Botoşani au fost vizitate de sute de botoşăneni.
Aceştia au aflat o parte din tainele meseriei de pompier. Specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire au prezentat musafirilor tehnica de intervenţie din dotarea inspectoratului, modul de utilizare a acesteia pe timpul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă, oferindu-le, totodată, materiale informative.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Namcul zilei: Reproşul soţiei
Poliţia a rămas fără baza de date, amprentele sunt verificate manual
Continuă pregătirile pentru Marşul Unirii de la Chişinău
Se schimba regulile privind "luarea in spaţiu"
gazdele care nu declară date reale pot face până la 2 ani de închisoare
Petrom, şase scumpiri în şase săptămâni
Herman Van Rompuy, detalii despre proiectul Europei federale
Ponta vrea o reformă administrativă, creând o nouă suprastructură
O nouă specie de maimuţă a fost descoperită în Congo
Guvernul USL va impozita piscinele şi va mări taxele pentru proprietăţi multiple
PSD si PNL s-au pitit în Delta Dunării
cazaţi în condiţii de lux, ei vor să-şi împartă candidaturile la parlamentare
Fiscul va recompensa financiar delatorii evazioniştilor
Între turnători şi turnaţi stau arginţii lui Iuda
Ioan Rotundu
Modalităţi de plată a facturilor de servicii apă-canal
Moaştele Sf. M. Muceniţe ECATERINA din Sinai vor fi aduse la Călăraşi
Peste 200 de motociclişti au anunţat că vin Festivalul Auto Moto Fest, ediţia a II-a
Juristul lui Amişculesei, trimis în judecată pentru evaziune fiscală
paguba trece de o sută mii lei noi
Botoşani: O lucrare care înghite decenii
Barajul de peste 90 de milioane de lei de la Vârfu Câmpului
Concurs de artă păpuşărească la Teatrul „Vasilache”
Asociaţiile de pacienţi din judeţ au cerut MS amânarea introducerii coplăţii
Un alt director interimar la Protecţia Copilului
În acest week-end, şcolile vor avea vizitatori de la IŞJ
IŞJ îi îndeamnă pe directorii de şcoli la bună convieţuire cu primarii
L-au prostit şi pe ăsta?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog