Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4678
De la 07 Ianuarie 2003
88818309

Ziua în care Raluca Stâncescu îşi va primi pedeapsa pe măsura faptelor

  • Ioan Rotundu
  • 10 April 2019, 22:36
În 29 martie a.c. la Curtea de Apel Tg. Mureş a avut loc un nou termen în procesul în care Raluca Stâncescu, fostul Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani are calitatea de inculpat. Acuzată că ar fi comis mai multe acte de corupţie prin crearea unui grup mafiot format din agentul de poliţie judiciară Constantin Batcă, comisarul şef Dumitru Aioanei – la acea vreme şeful Serviciului de Infracţionalitate şi Criminalitate Economică şi comisarul şef Bogdan Buliga – şeful Direcţiei Generale Anticorupţie, toţi trei din cadrul IJP Botoşani la care îl alăturăm şi pe concubinul acesteia Cătălin Stavără, inculpata Stâncescu a încercat prin pledoaria sa să-l convingă pe judecătorul de dosar că ar fi complet nevinovată, fiind de fapt o victimă.
Stâncescu şi-a rezumat activitatea profesională ca fiind una de top, dovadă că a fost numită Prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, a fost delegată şi la Parchetul Darabani iar ca succes deplin a fost numită Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
În această ultimă calitate ea a susţinut în faţa judecătorului că a dat dovadă de o probitate profesională exemplară şi că acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii DNA Suceava sunt de fapt exagerări menite s-o discrediteze, motivul fiind răzbunarea fostei sale cumnate Mihaela Mihai Popa – şeful DNA Suceava, pentru că s-a despărţit de fratele soţului acesteia. Această afirmaţie nu este lipsită de temei dar nu justifică faptele comise.
Nu i-a cerut comisarului şef Dumitru Aioanei să inventeze un dosar de evaziune fiscală împotriva lui Ioan Jijie, ci doar a făcut muncă de supraveghere asupra activităţii acestuia aşa cum avea competenţa prin lege. În ce-l priveşte pe agentul de poliţie Constantin Batcă, nu i-a cerut să treneze cercetările în dosarele în care inculpat era concubinul său Cătălin Stavără zis Borcoi , cunoscut interlop botoşănean şi nici să instaleze camere video la magazinul proprietatea lui Ioan Jijie ca să-l supravegheze în scop de şantaj.
Cu privire la şantajul practicat împreună cu Cătălin Stavără asupra lui Ioan Jijie căruia Stavără i-şa fost ginere pentru a ceda lui Stavără cu titlu gratuit un apartament şi o garsonieră, a ţinut să-l convingă pe judecător că n-a fost vorba de un şantaj ci de o aducere la aceiaşi masă a socrului cu fostul ginere pentru o înţelegere amiabilă.
Pe tot parcursul expunerii făcută de Raluca Stâncescu, judecătorul a ascultat-o cu atenţie, fără a pune întrebări şi fără a schiţa vreun gest că ar crede ce i se spune. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru ziua de 7 mai, când avocaţii părţilor vor prezenta concluziile pe fondul cauzei. Este şi ziua când Raluca Stâncescu va afla, în primă instanţă, ce pedeapsă va primi pentru faptele pentru care a fost trimisă în judecată, că de achitare nici vorbă nu poate fi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
LLumea lu' Rotundu: Monumente în paragină
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 5.04.2019
Horoscopul săptămânii 8 - 14.04.2019â
PNL vrea să-i ia lui Dragnea colacul de salvare de la CCR:
Ioan Rotundu liberalii cer o amânare a deciziei privind completurile specializate / Răspunsul Curții Constituționale
Polițist din Vaslui, obligat de instanță să plătească daune morale unui hoț prins în flagrant
Planul PSD ca să scape de Tudorel Toader
și să-l lase pe Ioannis fără spațiu de manevră. Trei mutări strategice pregătite de social-democrați
În judeţul Botoşani, serviciile Telekom la pământ… la propriu
Ioan Rotundu
Legea prinde putere şi asupra faimosului poliţist Gorgan
Ioan Rotundu
Nepotul senatorului Şoptică, unul dintre tâlhari care au prădat-o pe Diaconu
ANUNŢ - concurs angajare Primăria Ibăneşti
Nimeni nu a verificat niciodată cheltuirea banilor publici
încasați din aplicarea timbrului literar
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 12.04.2019
Lumea lu’ Rotundu în febra pregătirilor pentru Italia
Ioan Rotundu
Rodul creaţiei artistice a maestrului sticlar Bordeianu va ajunge în Italia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă