Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7776 lei
1 USD = 4.3172 lei


Număr accesări
Astăzi:
9969
De la 07 Ianuarie 2003
72189006

Ziua informării Preventive marcată şi la Botoşani

  • 13 November 2012, 23:00
Elevii, cadrele didactice şi personalul auxiliar de la şcolile gimnaziale din Lunca şi Suliţa au învăţat astăzi, de la angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi reprezentanţii E-ON România , cum să-şi protejeze viaţa, dar şi cum să-şi ajute semenii aflaţi în situaţii limită. Câteva zeci de preşcolari şi elevi, dar şi simpli cetăţeni din municipiile Botoşani şi Dorohoi au aflat aceste lucruri vizitând Detaşamentele de Pompieri Botoşani şi Dorohoi, în cadrul Zilei Porţilor Deschise.
Activităţile au fost desfăşurate cu ocazia Zilei Informării Preventive, marcată în fiecare zi de marţi, 13.
Primii care au aflat cum pot face faţă unor situaţii dificile au fost elevii din comuna Lunca. Alături de reprezentanţii ISU Botoşani şi E-ON România, parteneri în cadrul campaniei naţionale „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, la lecţia de informare preventivă menită de a promova această campanie şi a populariza regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării cetăţeneşti, au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lunca, dar şi primarul comunei, Marcel Marcu, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.
Elevii au primit şi pliante, afişe şi flyere care conţin sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte pe timpul sau după producerea unei situaţii de urgenţă. La punctul de informare mobil, amenajat pe terenul de sport al Şcolii Gimnaziale Lunca, cetăţenii au primit informaţii asupra riscurilor potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul localităţii, măsurilor de prevenire a manifestării acestora şi modului de protecţie şi comportare în cazul în care situaţiile de urgenţă s-au produs.
Activitatea s-a încheiat cu prezentarea autospecialei şi tehnicii de intervenţie din dotarea SVSU Lunca, a modului de lucru cu acestea şi cu un exerciţiu de intervenţie şi stingere a unui incendiu.
La Suliţa, lecţia de prevenire s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială Suliţa. La final, elevii au avut parte de o surpriză. Aceştia au putut admira autospeciala de intervenţie din dotarea SVSU Lunca, donată în luna august de o unitate de pompieri din Marea Britanie.
Tot cu ocazia Zilei Informării Preventive, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat concursul de fotografie & desen „Cea mai simpatică pisică neagră”. Fotografiile şi desenele pot fi trimise pe adresa informarepreventivă@yahoo.com, iar cele care vor aduna cele mai multe aprecieri (Like-uri) vor fi premiate cu sprijinul E-ON.
Evenimentele derulate astăzi se înscriu în categoria acţiunilor comune iniţiate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România, urmare a parteneriatului de colaborare încheiat în luna septembrie a.c. privind derularea în comun a unor campanii cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între I.G.S.U. şi o companie din sectorul energetic din România şi este prevăzut să se dezvolte pe mai multe componente, prima acţiune lansată împreună fiind Campania naţională de informare şi educaţie preventiv㠓F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.
Obiectivele comune ale parteneriatului încheiat între I.G.S.U şi E.ON România vizează conştientizarea publicului ţintă, Cetăţeanul fiind un partener extrem de important în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major, prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, în special în sfera asigurării securităţii în utilizarea surselor de energie.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Dilemă sexuală cu bani
Gastronomie: Castraveţi muraţi în saramură
Petru Bogatu: În grădina lui Ion toate păsările dorm
Republica Moldova nu poate exista fără o umbrelă cum este NATO
Victor Ponta despre declaraţiile lui Traian Băsescu privind viitorul premier
Interesul naţional e definit de români la votul din 9 decembrie
Ucraina: Premierul cere opoziţiei să se alieze cu puterea
Victor Ponta interzice protestele la Oltchim pentru că sperie investitorii
Pompierii verific ă secţiile de votare
Trădarea portocaliilor
Ioan Rotundu
Moaştele Sfântului Andrei vor fi aduse la Biserica Vovidenia
Marşul tinerilor din USL
Groapa de gunoi de la Stăuceni, detalii şi costuri
Ţurcanu vrea să mute şedinţele CJ în fieful eminescian de la Ipoteşti
Grupul Şcolar Şendriceni nu-şi va plăti datoriile
Facilităţi medicale şi recreative pregătite fostelor cadre militare
Trei medici sancţionaţi pentru nereguli la acordarea CM
Botoşani: Numărul asistenţilor medicali comunitari a scăzut îngrijorător
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă