Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3894
De la 07 Ianuarie 2003
122889543

ebastian Ghita ramane sub control judiciar pe cautiune,

  • cu interdictia de a parasi Romania
  • 22 November 2016, 23:00
Deputatul Sebastian Ghita ramane sub control judiciar pe cautiune in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA Ploiesti alaturi de fosti sefi din politie si parchete, au decis judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Agerpres. Instanta a respins cererea lui Sebastian Ghita de a parasi teritoriul Romaniei fara incuviintarea judecatorilor, decizia fiind definitiva.
Deputatul a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.
De asemenea, mai sunt judecati Liviu Mihail Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti; Viorel Dosaru, fost sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova; Constantin Ispas, ofiter de politie; Aurelian Constantin Mihaila, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.
Conform DNA, in perioada iunie 2013 - primavara anului 2014, in timp ce pe rolul PCA Ploiesti se afla, in curs de urmarire penala, o cauza complexa in care se efectuau cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, mai multe persoane vizate de ancheta au obtinut informatii confidentiale pe diverse cai, printre beneficiarii acestor date nedestinate publicitatii fiind si Sebastian Ghita.
Informatiile confidentiale priveau obiectul cercetarilor, persoanele fizice si juridice cercetate, masurile de supraveghere tehnica dispuse, masurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz si ale ofiterilor de politie delegati sa efectueze urmarire penala.
"Concret, folosindu-se de influenta pe care o avea si pe care o exercita efectiv pentru mentinerea si promovarea in functii publice a anumitor persoane, Sebastian Ghita i-a capacitat pe inculpatii Tudose si Dosaru sa ii furnizeze informatii confidentiale din dosarul aflat in curs de urmarire penala pe rolul PCA Ploiesti. Faptele respective au fost comise in contextul in care, pe de o parte, deputatul Ghita avea interesul sa protejeze doua persoane implicate in activitatea infractionala ce facea obiectul anchetei, iar, pe de alta parte, avea personal interese de natura financiara la mai multi agenti economici supusi anchetei", sustin procurorii.
Anchetatorii au retinut ca, in schimbul acestor informatii, Sebastian Ghita a promis, pe de o parte, lui Viorel Dosaru ca il va sprijini sa isi mentina pozitia, dar si sa obtina alte functii de conducere. Pe de alta parte, a acordat procurorului Liviu Tudose sprijin in vederea obtinerii unor functii de conducere sau executie in cadrul unor institutii publice centrale.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 23.11.2016
Bancul zilei: Momeala
Trimişii în Parlament, expresia capacităţii de înţelegere a botoşănenilor
Ioan Rotundu
Nicusor Dan, despre Dragnea: "
O gluma foarte buna ca un om condamnat penal pentru fraudarea alegerilor sa vorbeasca de fraudarea alegerilor"
Inalta Curte restituie la DNA dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun,
in care este inculpat si Gelu Stefan Diaconu
Ana Maria Patru ramane in arest preventiv
Klaus Iohannis despre "ingrijorarea" lui Liviu Dragnea privind fraudarea alegerilor:
Chiar el?
Klaus Iohannis critica prestatia partidelor in campanie:
Poate au avut un start mai slab si urmeaza cateva saptamani mai bune
De ce nu poate sa ajunga Liviu Dragnea premierul Romaniei:
O lege care opreste persoanele condamnate sa faca parte din Guvern, votata sub guvernarea Nastase, este in vigoare
Nota zece la demagogie pentru profesoara Huncă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog