Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11311
De la 07 Ianuarie 2003
78386666
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti? (III)

Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă

  • Ioan Rotundu
  • 25 March 2020, 23:33
Marcel Neamţu îşi derulează afacerile într-un fost magazin al cooperaţiei de consum situat peste stradă de sediul Primăriei Oraşului Ştefăneşti (foto). Cu ceva ani în urmă, Neamţu a comis un accident de circulaţie în urma căruia a murit o persoană. Cercetarea a fost făcută de agentul de poliţie Ciprian Vaipan. Practic, Vaipan a mistificat constatările privind împrejurările producerii accidentului iar Marcel Neamţu a scăpat fără a ajunge după gratii.
Măsluirea anchetei a fost atât de vizibilă încât şefii lui Vaipan de la Botoşani au fost nevoiţi să-l sancţioneze cu interdicţia dreptului de a promova în funcţie timp de 10 ani. „După ajutorul primit, familia Vaipan a fost cununată de Neamţu Marcel (conform relatărilor din comunitate)” – stă scris în documentul aflat în lucru pe masa şefilor din Ministerul de Interne şi IGPR Bucureşti. Cine destructurează corupţia instalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Acum, că Neamţu i-a devenit naşul de cununie, finul Vaipan s-a pus în slujba naşului cu toate competenţele funcţiei sale de poliţist şi cu tupeul de-ai sfida, ameninţa şi şantaja pe cei care respectă legile şi nu fac voia naşului. Aşa cum am mai arătat, tehnica lui Vaipan de a-i intimida pe cei care-şi fac datoria şi nu acceptă anturajul corupt al mafiei ce controlează activitatea Poliţiei Oraş Ştefăneşti, este aceea de a se folosi de foşti infractori veniţi din închisoare cărora le dictează plângeri penale împotriva incomozilor, după care, în cârdăşie cu procurorii de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Săveni şi a protecţiei şefului de la Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu, deschide dosare penale pe numele persoanelor vizate de el, de colegii lui de corupţie sau de naşul Neamţu când autorităţile locale nu-i satisfac dorinţele.
Vaipan i-a spus în faţă primarului Florin Buţura că-l va aranja pe administratorul public Alin Corduneanu pentru că acesta a descoperit cum familia Vaipan şi-a însuşit toate sumele de bani încasate de pe urma închirierii sălii de sport, soţia poliţistului, Raluca Vaipan, fiind profesoară de sport la liceul din oraş.
Iată şi dovezile! În anul 2017, conducerea primăriei a luat legătura cu cei de la Carrefour, Kaufland, Profi etc., pentru a intra şi pe piaţa comercială a oraşului, aceste reţele comerciale practicând preţuri mai mici dar şi creează locuri de muncă bine plătite şi condiţii de muncă civilizate.
Aflând de intenţiile celor din primărie, Marcel Neamţu a intrat în panică, afacerile sale fiind puse în pericol de concurenţa comercială care se anunţa din partea marilor comercianţi. Primăria a scos la licitaţie terenul pe care urma să se construiască spaţiile comerciale. Iată ce-au făcut naşul Marcel Neamţu şi finul poliţist Ciprian Vaipan pentru a bloca licitaţia publică organizată de primărie pentru concesionarea terenului.,
„Neamţu Marcel simţindu-şi ameninţată afacerea, s-a prezentat la biroul meu cu o zi înainte de ultima zi de depunerea documentaţiei în vederea concesionării, ameninţând sub diferite forme, cu diferite referinţe, în mod direct şi indirect, că vin străinii în oraş să facă afaceri/bani, că este vina mea că aduc nemţii de la Profi, etc. vizibil iritat, deranjat şi cu o voce ameninţătoare, aducând jigniri atât mie cât şi domnului primar” – stă scris într-o declaraţie a administratorului public Alin Corduneanu.
Neamţu a reuşit să blocheze licitaţiile publice organizate de Primărie iar cu sprijinul finului poliţist Ciprian Vaipan a pus în scenă fabricarea de dosare penale cu motive inventate.
De la IJP Botoşani Primăria a primit adresa nr. 139695/04.06.3019/B2/NL cu termen limită de răspuns 7 zile. O bătaie de joc la adresa administraţiei oraşului pusă în scenă de un poliţist corup şi un om de afaceri rapace, bătaie de joc supervizată de comisarul şef Viorel Şerbănoiu. „A fost blocată activitatea a minim 8 persoane şi a 4 copiatoare pentru confirmarea adresei, rezultând un nr. de 31 de dosare cu 9.301 file, printre care şi concesiunea dl. Neamţu Marcel” – explică administratorul public Alin Corduneanu.
Toată această muncă a fost în zadar, s-au cheltuit bani publici pentru a satisface nevoile personale ale lui Neamţu ajutat de finul său poliţist.
Pentru că de pe urma acestei manevre n-au obţinut rezultatul dorit, Neamţu şi Vaipan pun la cale fabricarea unui alt dosar. La Primărie apare adresa nr. 140356/MAM/06.08.2019 plină de neconcordanţe cu realitatea. Administratorul Corduneanu se deplasează la sediul IJP Botoşani, la comisarul şef Dumitru Aioanei, pe atunci şeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi-i arată situaţia. De atunci nu se mai ştie nimic de această adresă.
Dar toate cele arătate până în prezent sunt doar mici glumiţe ale agentului şef de poliţie Ciprian Vaipan în ce priveşte statutul său de şef al mafiei ce controlează activitatea Poliţiei Oraş Ştefăneşti, instituţie a statului folosită de Vaipan după cum îi sunt interesele personale şi ale grupului organizat ce-l patronează.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală
Ioan Rotundu
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor
Ioan Rotundu
Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi
Ioan Rotundu
Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă