Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23005
De la 07 Ianuarie 2003
120847471
rotejat de şefi,

Poliţistul infractor continuă să poarte cu cinste uniforma statului

  • Ioan Rotundu
  • 5 November 2022, 17:08
Aşa cum am promis, revin cu noi detalii privindu-l pe Ioan Amănălăchioaiei, poliţistul de frontieră care vreme de 16 ani a furat apă din reţeaua publică crezând că nu va fi descoperit şi pus la plată. De la bun început, societatea păgubită, Nova Apaserv Botoşani, a trecut sub tăcere numele poliţistului din motive pe care le veţi afla în curând.
Serviciul de Poliţie de Frontieră Botoşani, de care aparţine poliţistul, respectiv Sectorul de Poliţie de Frontieră Dorohoi, a emis un comunicat prin care a declarat că a fost informat forul tutelar de decizie, adică Inspectoratul Teritorial de Poliţie de Frontieră Iaşi, declanşâdu-se o anchetă la finalul căreia se va comunica public ce măsuri s-au luat Împotriva poliţistului.
Descoperit la sfârşitul lunii septembrie a.c. că este racordat ilegal la reţeaua de apă a oraşului am fost şi noi curioşi cum comentează ITPF Iaşi această infracţiune comisă de un purtător al uniformei statului pe care sunt aplicate însemnele ofici9ale ale Statului Român, aşa că prin adresa noastră nr. 133/1.11.2022 am solicitat relaţii de la conducerea acestei instituţii.
Răspunsul l-am primit cu adresa nr. 986014/11.11.2022 din care cităm: „Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi acordă sprijin autorităţilor competente, dacă situaţia o va impune. În vederea clarificării de fapt, concomitent la nivelul instituţiei a fost declanşată o anchetă care este în curs de soluţionare.”
Apoi, răspunsul continuă cu o explicaţie care îţi taie răsuflarea: „Instituţia noastră desfăşoară pentru personalul propriu, atât independent cât şi împreună cu alte structuri, activităţi de conştientizare a importanţei adoptării unui comportament demn de statutul de poliţist şi în afara orelor de program.”
Doamne, ce comportament demn de poliţist sunt învăţaţi cei din structura ITPF Iaşi! Ioan Dănilă, poliţist la Sectorul PF Stânca, beat criţă, a desfigurat în bătaie un tânăr sub privirile celor aflaţi în staţia PECO Ştefăneşti. Şeful de la Iaşi, comisarul şef Victor Mariniuc, de loc din Dorohoi, l-a ascuns o perioadă la Punctul PF Româneşti, după care anul trecut l-a promovat adj. şef Sector la Rădăuţi Prut. Prin Ştefăneşti s-a vehiculat teza că Dănilă ar fi dat cuiva de la Iaşi suma de 5 mii euro şi a scăpat basma curată.
Comisarul Constantin Bogdan, zis Broască, de la Sectorul PF Iaşi, în noaptea de 2/3 iunie 2018 a orchestrat încărcarea de către moldovenii de peste Prut a unui TIR cu ţigări de contrabandă. Şeful Mariniuc l-a protejat şi ţinut în funcţie până în acest an a fost încătuşat de către procurorii de la DIICOT Iaşi. Şi comisarul Bogdan a fost beneficiarul, poate chiar şi profesorul, conştientizat cum să respecte uniforma de poliţist cu însemnele oficiale ale statului ce-i confereau puteri asupra noastră ca civili.
Agentul de poliţie de frontieră Dan Radu, din Sectorul PF Dorohoi, timp de 3 ani a păgubit ITPF-ul prin a încasa chirie deşi locuia în imobilul proprietatea soţiei. Când a fost prins cu înşelăciunea, agentul a refuzat să restituie toţi banii încasaţi ilegal, susţinând că paguba trebuie s-o plătească poliţistul de la Resurse Umane care nu l-a descoperit la timp. Acum Dan Radu este lider de sindicat. Şi el a beneficiat de conştientizarea de purtător de uniformă de poliţist.
Aşa privite lucrurile, nu trebuie să ne mirăm că de la prinderea poliţistului infractor Ioan Amănălăchioaiei, deşi a trecut o lună şi jumătate, el n-a fost pedepsit de şeful Mariniuc, ancheta putând dura până la Calendele greceşti.
Dar acest poliţist nu este singurul purtător de uniformă a statului care îl protejează de răspunderea pentru infracţiunile comise. În ITPF Iaşi aşa ceva aparţine normalităţii.
Mai precizez că răspunsul primit nu face nicio menţiune cu numele Ioan Amănălăchioaiei şi nici nu este asumat de către cineva din conducerea ITPF Iaşi. Răspunsul primit, nefiind personalizat, este valabil şi peste 10 luni sau 10 ani pentru oricine va fi interesat de acest caz.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 14 – 20.11.2022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ochelarii buclucaşi
Alexandru Bălăşanu, judecătorul cu multe mistere şi decizii ciudate
Ioan Rotundu
Ce se află în spatele scandalului de la Primăria Călăraşi
Ioan Rotundu
Apar noi informaţii despre comportamentul ciudat al judecătorului Bălăşanu
Ioan Rotundu
Cum explică Nova Apaserv de ce nu trimite în judecată hoţii de apă
Ioan Rotundu
Scriitorul şi jurnalistul Corneliu Filip s-a dezlănţuit împotriva abuzurilor
Scrisoare deschisă adresată preşedintelui CJ Botoşani
40 ani de la înfiinţarea Bibliotecii „Mihai Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă