Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
1 123144771
La examenul de bac Macovei vrea camere video în sălile de clasă

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.



Autor: Ionut
Pentru bacalaureatul din acest an se cotizeaza cu suma de 300 lei(noi)de elev.Cam scump!tinand seama de saracia judetului.
Autor: un cetatean
Felicitari doamna Inspector! Veti intâmpina multe piedici fiindca noi, elevi, părinti, profesori, chiar conducerea centrală, inca suntem obisnuiti sa ne amagim cu valoare pe care nu o avem. Veti da si explicatii despre scaderea brusca a volorii invatamântului botoşanean dar cineva terbuie sa ne aduca cu picioarele pe pamant.
Autor: OldMan
Vezi si tezele unice, unde este efectiv o bataie de joc. Desi pare o masura abuziva este foarte necesara. Se pare (si nu "se pare", sigur) ca fara masuri dure nu se poate face ordine, nu se poate instala corectitudinea si promova competenta. Extrapoland, este si marea problema a societatii noastre, unde hotia, batjocura si golania sunt atributele dominante.
Autor: item
ce ar fi daca voua in casa si in special in dormitoare vi s-ar monta camere....nu credeti ca e o incalcare a drepturilor omului, dupa ce elevii invata cum invata si profesorii sunt cum sunt credeti ca aceste camere sunt necesare... ia sa va vedem pe voi la un examen, supravegheati de camere...cum ar fi vitejilor????
Autor: INTERNAUTUL
Calculati: cate sali de clasa sunt necesare in tot judetul pentru examene si cate dispozitive de monitorizare(camere de luat vederi etc..)trebuiesc.Faceti un calcul financiar si veti ajunge la urmatoarea concluzie:ori este o UTOPIE ori este o MEGA-AFACERE cu vre-o firma de calculatoare.Ce ziceti domnule CARMOCANU ca mata te pricepi??
Autor: OldMan - pentru item
Ai dat vreodata vreun examen ? Stii ce este aia o competitie ? Nu cred ca ti-ar conveni ca cineva mai incapabil decat tine sa-ti sufle locul pe care l-ai merita. Vorbesti in necunostinta de cauza. De asta suntem unde suntem caci toti fripturistii si hahalerele s-au cocotat pe locurile in care isi dovedesc cel mai bine incompetenta. Intimitatea nu trebuie sa o ai decat in casa ta, nu in locurile unde se promoveaza competenta. Tocmai pentru respectarea drepturilor omului trebuie instalate aceste camere ... cum altfel mi se poate garanta corectitudinea examenului ?
Autor: cititor
Poate invatam sa fim cinstiti si corecti cu noi insine si cu ceilalti. Poate peste 10-20 de ani diploma de bacalaureat chiar va reprezenta recunoasterea unor merite. Bravo Ada! Oricum, pana se face chestia cu camerele se pot gasi si alte metode de supraveghere eficiente.
Autor: ptr item
Vi se pare ca montarea de camere de supraveghere in sali in timpul examenului de bacalaureat incalca drepturile omului?Din contra,abia atunci le-am respecta.Asa am cobori si noi cu picioarele pe pamant si am reusi sa vedem adevarata valoare a elevilor romani....de ce sa ne amagim cand stim bine cum stau lucrurile? Si apoi, masura asta e binevenita din punctul de vedere al elevilr care nu vin la scoala doar ptr a dormi cu coatele pe banca...e normal ca un elev bun sa aiba aceleasi rezultate ca unul care stie doar sa "scrie"?
Autor: xyz
m-as bucura sa se monteze camere de supraveghere, indiferent de costuri. Pentru ca m-am saturat de tineretul asta ignorant, nesimtit, lipsit de educatie, de cultura, de un minim de decenta si bun-simt, de care mi-e scarba si rusine.Poate daca nu le vom mai crea conditiile de a-i promova pe criteriul incompetentei si indolentei, in cateva generatii de acum incolo, vom reusi sa-i responsabilizam. Nu se vor intampla minuni peste noapte, dar trebuie sa existe un inceput.
Autor: ani
masura este foarte buna, dar sa se aplice la nivel national, pentru ca altfel vom defavoriza numai elevii din Botosani. Iar la nivel de minister nu se vor putea trage concluziile corecte cu privire la rezultatele obtinute de elevi la bacalauriat.
Autor: Cauza si efect
Solutia cea mai simpla ar fi reintroducerea examenelor de admitere la licee si facultati.Admiterea pe baza de dosare a dus la aparitia acestor practici.La introducerea sistemului de admitere pe baza de dosare un ziarist facea comparatie cu intrecerile sportive,spunand ca este similar cu a merge la Olimpiada si a castiga in baza unor rezultate obtinute in tara de origine.De fapt avem model de “promovare pe baza de concurs” chiar din viata politica unde in structurile administratiei de stat se dau niste pseudoexamene, iar “competentii” reusesc in permanenta.
Autor: nedreptate
daca s-ar da examen la facultate ar fi normala supravegherea cu camere,dar daca se intra pe baza de dosar nu vad rostul
Autor: Amiana
Foarte buna ideea,ca asa ar disparea si suspiciunile referitoare la supraveghetori si la plicurile cu bani.Acuma s-ar vedea elevii ce au invatat si elevii ce au cotizat.Daca s-ar face acest lucru si la liceele din tara poate am avea in viitor specialisti competenti.
Autor: TRAIAN
Problema in fond ramane una singura:cum sa dezvatam romanii de hotie?Ei, asta cred ca nu se poate!Romanul are in gena lui hotia si minciuna.Oricate camere de luat vederi s-or pune in tara asta nu sunt suficiente.Pilele,relatiile,mita,bacsisul,toate fac parte din gena asta romaneasca iar ca sa o eliminam nu sunt de ajuns toate camerele de luat vederi din lume!!!!Inainte de a monta camere de luat vederi trebue sa fim in stare sa DEMONTAM din sufletele noastre dorinta de inavutire fara munca,lenea etc..
Autor: cineva
nu mi se pare corect sa se puna camere in sali deoarece multi elevi se emotioneaza,se pierd chiar si dak sunt supravegheati de cineva da mai ales cu camere.sa fim seriosi...ar trebui sa puna camere in salile de clasa atunci cand profesorii dau titularizarea sa simta pe pielea lor ce inseamna sa nu te poti concentra din kuza unor camere.sa ne gandim putin cum ar fi dak la o inspectie de grad s-ar da drumul camerelor....si asa profesorul se emotioneaza numai knd stie k vine un inspector dapai cand mai stie ca este si filmat.cum ar fi tara asta dak peste tot s-ar monta camere?haide fratilor puneti camere si in bai dak tot vreti sa vedeti absolut tot.suntem in U.E asa k sa lasam camerele deoparte.care tara mai da examene cu camerele?nu vad rostul acestor camere in sali....mai ales k nu sunt bani...ar trebui sa se dea elevului o alocatie mai mare dak tot nu mai aveti ce face cu banii
Autor: ioana
Da emotivi mai sunt elevii din ziua de azi..ce repede se pierd...Sa fim seriosi!Dar nu te lasa camera sa te concentrezi? Menirea ei e sa te faca sa nu mai faci asa multa miscare, are grija de sanatatea ta..cand te uiti la vecinul din fata,mai rotesti capul la cel din spate...daca incercand sa scoti fituicile iti provoci o intindere de ligamente...sau alte nacazuri de genul asta? Si pentru ce sa-i dai bani elevului roman..ca sa-i dea pe tigari,telefoane si haine de "fite"? Daca as fi ministrul educatiei nici la un sfert din elevi nu le-as da alocatie...vii la scoala sa inveti,te stimulez..vii sa pierzi timpul, fa-o pe banii parintilor tai!
Autor: PROFESOR
D-le/d-nă „xyz”, nu putem generaliza afirmând că tineretul este „ignorant, nesimtit, lipsit de educatie, de cultura, de un minim de decenta si bun-simt”, deoarece sunt din sistem şi cunosc realitatea. Am stat de vorbă cu elevi de clasa a XII-a chiar pe această temă. Din păcate, ei sunt „produsul” sistemului şi „s-au adaptat” „cerinţelor societăţii” întocmai ca nişte fiinţe inteligente ce sunt.

Concluzia lor, căreia subscriu, este următoarea: e NECESAR ca bacalaureatul să se organizeze "diferenţial pe filiere şi profiluri de licee", iar evaluarea să se facă similar testelor internaţionale. Rezistenţa la schimbare nu determină decât diminuarea sau limitarea şanselor la reuşită în viaţă a multora dintre elevii noştri deoarece nu au cum să înţeleagă de ce, astăzi, în era "exploziei informaţionale", ei sunt obligaţi "să înghită" conţinuturi care nu se potrivesc nici tipului de inteligenţă dominant (vezi TEORIA I

Autor: tot PROFESOR
Consider că "vânarea" unor capete care vor fi pe post de "ţap ispăşitor" al unui sistem bolnav nu va rezolva nimic. Realitatea e că profesorii „s-au adaptat” şi ei „cerinţelor societăţii”: UNII conform intereselor personale (dar care, garantat, nu reprezintă marea masă), iar alţii pentru că sunt „cu mâinile legate” şi nu au cum să se opună valului. Cei din a doua categorie nu-şi mai doresc să facă parte din comisii de evaluare, dar sunt conştienţi, în acelaşi timp, că se vor găsi înlocuitori „competenţi” dispuşi să… „închidă ochii”. Ni se propune din nou ca soluţie „căruţa înaintea cailor”. Cred că e timpul să renunţăm şi la căruţă şi la cal şi să privim pozitiv descentralizarea, în sensul oportunităţii de a ne face ordine în propria gospodărie. Toţi (părinţi, profesori, comunitate etc.) trebuie să ne asumăm schimbarea şi nu „vânând capete” la final
Adaugă comentariul tău
Nume sau email
Comentariu
Sunt permise maxim trei comentarii pe zi pentru un articol de la un IP. Textul comentariului trebuie sa nu contina mai mult de 600 de caractere. Daca aveti de spus mai multe va rugam sa ne trimiteti e-mail, scrieti comentarii pe blog sau scrieti-ne pe pagina noastra de Facebook . Va multumim pentru intelegere.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog