Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
1 90818567
500.000 de euro daune morale pentru Ion Diaconescu

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.Autor: OM
Nu neg nişte merite şi nişte suferinţi. Dar... Iată ce spunea Ţuţea: "Treisprezece ani am stat în închisoare... Aveam doar o hăinuţă de puşcăriaş. Ne dădeau o o zeamă chioară şi mămăligă friptă. M-au bătut... M-au arestat acasă. Nici nu ţin minte anul. Când m-au anchetat, am leşinat în bătaie. Iacătă că n-am murit! Am stat la Interne trei ani. Am fost după aceea la Jilava, la Ocnele Mari şi pe urmă la Aiud. Eu mă mir că mai sunt aici. De multe ori îmi doream să mor. (...) Treisprezece ani! Nu pot să povestesc tot ce-am suferit pentru că nu pot să ofensez poporul român spunându-i că în mijlocul său s-au petrecut asemenea monstruozităţi."
Autor: OM
Şi, în altă parte, aceeaşi enormă conştiinţă românească spune: "La închisoare, grija mea a fost să nu fac neamul românesc de râs. Şi toţi din generaţia mea au simţit această grijă. Dacă mă surghiuneau ca să mărturisesc că sunt tâmpit, nu mă interesa, dar dacă era să nu mai fac pe românul, mă lăsam surghiunit până la moarte. Eu nu ştiu dacă vom fi apreciaţi pentru ceea ce am făcut; important este că n-am făcut-o niciodată decorativ, ci am suferit pentru un ideal. (...) Am apărat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire şi suferinţă." Pentru că ţi-ai asumat conştient un risc, ai suferit. Dar ca să aştepţi ca poporul căruia aparţii să te plătească... Ce s-ar întâmpla dacă toţi cei care au suferit ar cere să fie despăgubiţi???
Adaugarea de comepntarii in aceasta sectiune a fost dezactivata. Puteti adauga acum comentarii doar daca sunteti logat pe Facebook.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă