Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi: De la 07 Ianuarie 2003
1 77603908
Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ comemorat de mărunţii BOR

Important!
Atragem atenţia tuturor cititorilor că în cazul în care comentariile nu se vor rezuma strict la tema articolului vizat şi nu vor fi exprimate în termeni decenţi şi civilizaţi, nu vor fi publicate. Comentariile sunt făcute publice după verificarea lor de către administrator.Autor: constantin
Imi cer scuze, dar vreau sa fac o precizare. Parintele protopop de Darabani, Ic.Stavr. Constantin Panzaru n-a fost prezent la hramul Seminarului Teologic "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi. Acolo a fost prezent P.C.Pr.Ic.Stavr. Stelian Ciurciun, protopop de Dorohoi. La Seminar au cantat membrii coralei "HARIS" care nu sunt din zona Darabani. Seminaristii din zona Darabani aprox. 14, puteau fi chemati la Casa Sfantului. E vina organizatorului/lor.

La Seminarul din Dorohoi au fost aduse particele din Moastele Sfantului si vesmantul lui de la Hozeva. Este hramul unei scoli teologice au fost 17 preoti, peste 1oo de credinciosi, invitati de la toate institutiile judetene si locale. A fost si de la presa cineva de la Monitorul, dar din pacate a redat trunchiat si fara prea multa logica farama de date culese.

E usor sa critici, dar trebuie sa cunosti mai intai realitatea. "Parerea mea!" :)

Autor: constantin
CE am uitat sa spun e ca Moastele au fost aduse din Basarabia, de la M-rea "Sf. MAre Mucenic IAcov Persul" unde staret este un roman Porfirie Dobre si au fost doi delegati Pr.Viorel Rusu de la parohia "Adormirea MAicii Domnului"/Floreni si P.Cuv. Ierom. Iacob BUzu de la manastirea amintita. Mi se pare destul de oficiala si poate suficient de atenta cinstirea Sfantului, avand in vedere si situatia financiara actuala care pune destule piedici. Oricum doritorii sunt totdeauna bineveniti.
Autor: ion cel prost
D-le Rotundu as dori sa va fac niste precizari. Particele din sf. moaste au fost daruite de Patriarhia Ierusalimului (cu care Patriarhia Romana-atat dedesconsiderata de dv.,este in comuniune canonica).Sf. Moaste au fost daruite Seminarului "Veniamin Costachi" de langa Manastirea Neamt.Sfantul Ioan Iacob a fost inchinoviat la Manastirea Neamt si apoi a plecat in Tara Sfanta si nu a fost stlist (de stil vechi), chiar daca unii cauta sa se laude cu asa ceva.Eu ,ca ruda indepartata a sfantului ,ca deltfel si altii din familia noastra suntam foarte contrariati de inexactitatile ,uneori tedentioase,pe care le asezati pe hartie.Ma intreb "cui prodest".
Autor: Satan
Voi vă certaţi de la nişte lucruri nesemnificative. Cert este că sfântul n-.a fost comemorat acasă la el ci aiurea, nebăgat în seamă de preoţii mai de rang.
Adaugarea de comepntarii in aceasta sectiune a fost dezactivata. Puteti adauga acum comentarii doar daca sunteti logat pe Facebook.
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă