Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17794
De la 07 Ianuarie 2003
123238862
pnl

Botoşani/Dorohoi: Calvarul locuitorilor de pe strada Sălciilor

  • Ioan Rotundu
  • 26 October 2015, 23:00
Duminică, pe adresa redacţiei s-a primit un mail prin care dorohoianul Teluş Olariu ne-a primit un set de fotografii despre cum arată strada Sălciilor din Dorohoi, acum în prag de iarnă, solicitând ajutor de la Lumea lu’ Rotundu.
Ama cum procedez de fiecare dată, ieri m-a deplasat la Dorohoi pentru a vedea la faţa locului ce este adevărat din cele relatate de dorohoian. Strada Sălciilor este situată nu departe de centrul civic şi se constituie într-un segment din centura oraşului care te scoate în zona de nord, spre Darabani.
Până al localizat strada a trebuit să solicit relaţii de la mai mulţi dorohoieni. Ori de câte ori am oprit să cer relaţii cei întrebaţi m-au recunoscut şi s-au manifestat cu simpatie că Lumea lu’ Rotundu se interesează şi de oraşul lor. Cu acest prilej le mulţumesc pentru că-mi urmăresc reportajele şi le promit ca în perioada următoare să fiu mai apropiat de problemele lor create de administraţia publică municipală în frunte cu primarul PSD Dorin Alexandrescu.
Ajuns pe strada reclamată am început să fotografiez. Locuitorul Prisecaru (foto 1), care se afla la poartă, m-a recunoscut şi el şi a venit să mi se plângă de starea jalnică în care se află strada de ceva timp.
Prisecaru mi-a relatat că lucrările de reabilitare a străzii au început cu mai bune de un an în urmă. S-a lucrat la sistemul de canalizare dar lucrările au încetat fără nicio explicaţie din partea celor de la primărie. Nu se ştie dacă aceste lucrări de canalizare sau finalizat sau nu. Cât despre reasfaltarea străzii, nu sunt semne că aceste lucrări vor fi finalizate până la iarnă iar ploile de toamnă vor aduce cu ele şi necazurile locuitorilor de a avea acces spre şi dinspre casă.
Circulaţia auto pe stradă este interzisă dar cei care locuiesc şi au maşină maşină se strecoară cum pot. Îşi mai rup un arc, o braţ la direcţie sau chiar planetara dar n-au încotro aşa că se mulţumesc să-l înjure pe primar. Apropo de primarul Dorin Alexandrescu, dorohoienii de pe strada Sălciilor ar vrea să-l vadă la faţă dar se pare că acesta preferă să stea în biroul său spaţios şi să evite un contact direct cu cetăţenii.
L-am contactat pe consilierul municipal şi fost viceprimar de Dorohoi, Constantin Bursuc. „Lucrările las această stradă fac parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a oraşului cu finanţare din banii europeni. Aceste lucrări trebuiau finalizate de mult timp dar se pare că firma constructoare, respectiv Victor Construct din Botoşani n-a mai fost plătită aşa că a sistat lucrările. Legat de canalizare pot spune că modernizarea este una fără finalitate pentru că această canalizare nu se poate lega cu canalizarea oraşului care se află dincolo de calea ferată ce străbate oraşul. Aşa că apele menajere se scurg pluvial paralel cu calea ferată. Este o lucrare fără cap şi coadă şi o risipă de bani europeni.” – ne-a explicat fostul viceprimar Constantin Bursuc.
Bursuc a mai ţinut să precizeze că nu există aprobarea Consiliului local pentru efectuarea acestor lucrări şi, deci, ele sunt realizate doar din ambiţia primarului Alexandrescu.
Locuitorii de pe strada Sălciilor m-au rugat să-i transmit primarului Dorin Alexandrescu că ar vrea să vină şi pe strada lor şi să le spună la ce se mai pot aştepta în prag de iarnă şi când se vor finaliza lucrările. Le transmitem mesajul, urmând ca primarul să decidă dacă rugămintea lor merită atenţie s-au va fi tratată cu sictir cum îi este obiceiul.
În ce priveşte realizarea unui reportaj la Lumea lu’ Rotundu va mai dura ceva timp pentru că avem o listă întreagă de priorităţi. Poate mai spre iarnă!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ameninţarea pistolarului
Reţeta zilei: Salată de iarnă Cris
Horoscopul zilei de 27.10.2015
Dorohoi: Primarul PSD Dorin Alexandrescu n-a marcat Ziua Armatei Române
Captura record de droguri pe aeroportul din Beirut, un print saudit implicat
Liviu Dragnea, despre Gabriel Oprea
Daca premierul decide ca trebuie demis, are instrumentul necesar/ Au trecut foarte multe zile si nu s-au spus lucruri, aceasta a fost cea mai mare greseala
Sindicatul Pro Lex cere demisia lui Gabriel Oprea
"Decesul politistului Gigina, doar unul din efectele ordinelor nelegale date de sefii din politie"
Coloana lui Oprea din seara accidentului s-ar fi format in fata sediului ANM
Klaus Iohannis, despre poza in care Dan Mihalache pare sa doarma la o intalnire
O incercare jalnica de a discredita echipa mea
Klaus Iohannis: Domnul Ponta e foarte belicos, crede ca oamenii uita ca e judecat penal
Unii confunda sediul propriu cu locuri precum gara
Liviu Dragnea cere excluderea din PSD a primarului sucevean care a umilit o femeie
Klaus Iohannis: L-am sfatuit pe Gabriel Oprea sa-si dea demisia
Intreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofala
Un ritual ciudat în cimitirul din Cândeşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog