Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Remember
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11359
De la 07 Ianuarie 2003
123264151
pnl
Carierism, ipocrizie, oportunism, infracţionalitate şi abuz de putere

Drumul parcurs de către Huncă de la catedră la deputat PSD

  • Ioan Rotundu
  • 26 May 2020, 22:53
Asumarea de către deputata PSD, acum Pro România, Mihaela Huncă de a citi în Camera Deputaţilor moţiunea de cenzură simplă la adresa ministrului Educaţiei, Monica Anisie a propulsat-o în atenţia publică. Dar câţi dintre cei care au văzut-o şi ascultat-o ştiu cine este aceasta cu adevărat şi care-i sunt „meritele” pentru care PSD-ul a înscris-o pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor pe un loc eligibil?
În cei 27 de ani de când există publicaţia Jurnalul s-a scris mult despre activitatea soţilor Huncă şi nu onorant imaginii lor publice. Profesori soţ – soţie, Ioan Huncă a ajuns directorul Liceului cu Program Sportiv Botoşani imediat după 1990 şi de atunci n-a îndrăznit nimeni să-l schimbe din funcţie pentru că omul s-a lipit de PSD cu trupul şi sufletul.
Soţia sa Mihaela, profesoară de matematică, l-a secondat o perioadă de timp, după care ambiţiile sale de mărire s-au intersectat cu nevoia PSD-ului de a pune în funcţii de răspundere oameni de încredere şi, astfel, a urcat în ierarhia învăţământului botoşănean dar şi pe linie politică.
Câtă vreme soţii Huncă făceau în LPS binomul care hotăra discreţionar care elev este bun şi care loază, toate loazele luau Bacul trecând mai întâi prin cancelaria unde primeau binecuvântarea soţilor Huncă. Despre această perioadă tristă de decădere valorică a învăţământului din acest liceu s-au scris în Jurnalul mai multe articole atât în perioada când publicaţia apărea printată cât de în format online. În acest ultim format articolele pot fi localizate şi citite.
Rămâne reprezentativ pentru această perioadă aranjamentul soţilor Huncă cu omul de afaceri Petrică Suceveanu care, pentru ca fiul săi să ia Bacul, a oferit gratuit soţilor Huncă o vilă aflată la roşu. Este mărturia repetată a omului de afaceri. Ulterior, pentru că s-a aflat public de această tranzacţie, soţii Huncă au scos vila la vânzare contra sumei de 160 mii euro *foto(.. Se pot afla mai multe informaţii din articolul „Mihaela Huncă vrea să se lepede de Satana mitei” publicat în 15 septembrie 2016.
Între timp. Mihaela şi-a consolidat poziţia în interiorul PSD folosind toate mijloacele şi farmecele feminine, pentru că cele profesionale nu aveau şi nu au căutare la PSD. Preluarea puterii de către PSD prin alianţa USL în urma alegerilor din toamna anului 2012 a propulsat-o pe Mihaela în fruntea IŞJ Botoşani. Promovarea sa ca şef a fost aprig contestată de către 5 inspectori şcolari care nu s-au lăsat înregimentaţi politic în PSD. Povestea se poate citi în articolul intitulat „IŞJ Botoşani: Cinci inspectori şcolari n-au acceptat-o pe Huncă de şefă” şi publicat în 5 iulie 2012. Au protestat degeaba!
Ajunsă şefă, Huncă a început să instaleze în instituţie metodele de lucru practicate cu succes la LPS, stârnind nemulţumirea multor funcţionari şi profesori. Cu răbdare, Huncă a curăţat instituţia de oponenţii care o împiedicau să-şi desfăşoare planul de politizare a şcolilor din judeţ şi na înregimentării în PSD a tuturor angajaţilor din sistem. „Lista directorilor de şcoli maziliţi de Mihaela Huncă” se intitulează articolul referitor la ampla sa acţiune de pesederizare a sistemului de învăţământ botoşănean publicat în 22 ianuarie 2013, când zeci de directori de licee şi şcoli gimnaziale competenţi profesional şi managerial au fost înlocuiţi cu profesori de sport incompetenţi managerial şi cu educaţie precară.
În paralel cu politizarea sistemului, Huncă s-a îndeletnicit şi cu afacerile care să-i sporească veniturile personale. Implicată într-un scandal cu privire la o posibilă fraudare de fonduri europene, Huncă a scăpat de ancheta DNA prin decapitarea instituţiei de procurorul şef Codruţa Koveşi de către Liviu Dragnea prin oportunistul ministru al Justiţiei Tudorel Toader.
Cert este că înghesuită de anchete, pentru a-şi pune averea la adăpost, soţii Huncă divorţează legal, continuând viaţa într-un fel de concubinaj. Detalii se pot afla din articolul intitulat „ Ce se ascunde în spatele divorţului familiei Huncă?” publicat în 7 septembrie 2015.
Având certificată prezenţa pe lista de deputaţi, în preajma alegerilor parlamentare din toamna anului 2016 Huncă îşi înteţeşte acţiunea de pedeserizare a şcolilor. „Cu tupeu, Mihaela Huncă continuă pesederizarea în şcolile din judeţ” este articolul publicat în 2 septembrie 2016 şi care sintetizează acţiunile sale.
După ce a fost validată deputat PSD de Botoşani, prin plecarea din fruntea IŞJ, din interiorul instituţiei au început să răzbată în public aspecte din activitatea sa şi cam ce învârteli a pus la cale, detalii putându-se afla din articolul .”Abuzurile şi ilegalităţile Mihaelei Huncă încep să devină publice” postat în 10 ianuarie 2017.
Intrată în conflict cu nevasta şoferului, adică senatorul preşedinte al PSD Botoşani Doina Federovici, Huncă se mută cu bagajele în partidul proaspăt înfiinţat de ticălosul mincinos Victor Ponta, partid botezat Pro România. S-a putut observa cum ticăloşii îşi strâng rândurile pentru a obţine un nou mandat de parlamentar care să-i apere de nelegiuirile comise în funcţiile deţinute.
Dar, despre începuturile de drum ale Mihaelei Huncă citiţi articolul „IŞJ a ridicat-o pe Mihaela Huncă din nou pe creasta valului” pe care l-am postat la rubrica „Remember”. N-o să regretaţi!
Iată, dar cine a citit în Parlamentul României moţiunea de cenzură la adresa actualului ministru al Educaţiei Monica Anisie! De fapt, moţiunea a arătat exact starea învăţământului naţional aşa cum l-a construit PSD în anii de guvernare sau din opoziţie. Nici că se putea ca o astfel de moţiune ticăloasă să fie citită de un parlamentar onest şi cinstit!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 25 – 31.05.2020
Bancul săptămânii: De ce nimeni nu mai are odihnă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.05.1010
Dosarul zilei TeleM Botosani: Invitat Constantin Pitorac
Nemaipomenitele aventuri ale poliţistului pensionar Gorgan
Ioan Rotundu
De ce a refuzat Dorin Birta invitaţia la emisiunea tv Dosarul zilei
Ioan Rotundu
Catrenul săptămâmii
Ioan Mamaische
Chichineţele de sub pereţii primăriei şi ai căminului cultural
Ioan Rotundu
Dor de Dorohoi a completat imaginea publică a lui Dorin Birta
Cum a ridicat Huncă neruşinarea la rang de virtute
Ioan Rotundu
IŞJ a ridicat-o pe Mihaela Huncă din nou pe creasta valului
Postat 25 September 2008, 23:00
Dacă vom rămâne vigilenți, va fi posibilă ridicarea mai rapidă a cât mai multor restricții
România va primi 33 de miliarde de euro din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro
propus de Comisia Europeană
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisunea din 29 mai 2020
Clanul Voiniciuc a intrat forţat în biroul primarului
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Invitat deputatul PNL Ctistian Achiţei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog