Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5203
De la 07 Ianuarie 2003
123257995
pnl
Cu veriga pusă-n nas,

Ministrul Cuc vine la Botoşani pentru a ne oferi noi cucuri

  • Ioan Rotundu
  • 6 March 2019, 15:08
Se pare că Doina Federovici, nevasta şoferului, cea care este preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Botoşani şi vicepreşedinte al Senatului României, i-a pus din nou veriga-n nas reinventatului ministru al Transporturilor Răzvan Cuc şi-l aduce mâine, 7 martie, la Botoşani să ne ofere noi cucuri despre cum va rezolva el problemele infrastructurii rutiere de pe raza judeţului nostru.
La începutul lunii martie s-au împlinit doi ani de când Cuc a fost adus la Botoşani de aceeaşi Federovici pentru a ne oferi promisiuni de rang ministerial. Atunci ne-a promis că imediat va trece la asfaltarea „drumului ruşinii”, acel drum naţional de pământ dintre Rădăuţi Prut şi Manoleasa Prut. S-a mai împăunat Cuc că va aloca bani şi pentru modernizarea drumului naţional Tg. Frumos – Botoşani. A promis, a plecat la Bucureşti, a fost dat afară din funcţie de chiar cei din PSD care l-au făcut ministru, iar promisiunile sale au rămas ce-au fost de la bun început: minciuni.
Să rezum cum a reuşit şi continuă să reuşească nevasta şoferului să manipuleze comunitatea întregului judeţ cu comunicate de presă abil măsluite. În februarie 2017, când locuitorii comunei Manoleasa s-au revoltat pe faptul că drumul de pământ nu este asfaltat, Federovici a emis un comunicat prin care i-a anunţat că-l va aduce pe ministrul Transporturilor la faţa locului să rezolve problema.
Am scris atunci articolul intitulat „Minciună şi manipulare social-democrată pe seama BN 23C”, publicat în ediţia din 26 februarie 2017. Primarul comunei Manoleasa, social-democratul Cristian Aroşculesei s-a alăturat în susţinerea celor afirmate de Federovici. Iată un fragment din acel articol: „Federovici s-a lăudat în prea locală printr-un comunicat, că ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc vine în această săptămână la Botoşani să asfalteze drumul naţional de pământ moştenit de botoşăneni de la Ceauşescu şi bine conservat în acelaşi stadiu de succesorii acestuia oploşiţi în cete sub sigla PSD, cete care haiducesc banii publici cu o neruşinare pe care românii n-au mai cunoscut-o în istoria existenţei lor.”
După vizita ministrului am publicat articolul intitulat „De pe urma vizitei ministrului Răzvan Cuc ne-am ales cu „flori de cuc”, ediţia din 2 martie 2017, din care citez ce declara ministrul Cuc la Botoşani: „Ţinând cont că situaţia este cea pe care o vedem cu toţii, am discutat cu domnul director de la DRDP Iaşi căruia i-am cerut ca în cel mai scurt timp să găsească o soluţie pentru aplicarea unui tratament bituminos pe toată porţiunea DN 24C ulterior urmând ca noi să demarăm procedura de achiziţie pentru proiectare şi execuţie.”
Ministrul Cuc a plecat la Bucureşti iar cei de la DRDP Iaşi au mâzgălit cu bitum o porţiune de rum la intrarea în localitatea Liveni, după care s-a aşternut liniştea. Pentru că la Jurnalul se urmăreşte cum se realizează promisiunile guvernanţilor şi a arăta cititorilor când sunt minţiţi, am revenit asupra promisiunilor ministrului Cuc în vara anului 2017 şi am publicat articolul intitulat „Cucurile ministrului Răzvan Cuc înăduşă locuitorii satului Iorga” în ediţia din 5 iulie din care citez: „În ce-l priveşte pe ministrul Cuc, acesta a fost demis odată cu Guvernul Grindeanu pentru activitate proastă şi recuperat din nou de PSD ca ministru bun în Guvernul Mihai Tudose, tot la Transporturi. Cucuri politice gen PSD aplaudate frenetic de către susţinătorii acestui partid, printre ei şi sătenii din Iorga care acum înghit praful şi mizeria social-democraţiei atât de dragă lor.” Până şi liderii PSD s-au convins de incompetenţa ministrului şi l-au schimbat din funcţie.
Drumul cu pricina avea să fie asfaltat în primăvara anului trecut de către firma Transporturi Auto SA patronată de Constantin Conţac pe banii săi. Avea să recupereze contravaloarea lucrărilor în sumă de 11 milioane lei abia la sfârşitul lunii august 2018, deşi lucrarea a fost realizată până la sfârşitul lunii mai.
De atunci, nevasta şoferului Doina Federovici şi-a mutat atenţia asupra drumului naţional Tg. Frumos – Botoşani şi, iată, din nou îl aduce la Botoşani pe Cuc să-şi repete minciunile din martie 2017. Probabil că liderii PSD au realizat că demiterea ministrului Cuc pe motive de incompetenţă a fost o eroare. Tocmai incompetenţa este criteriul după carte PSD îşi pune miniştrii, aşa că Cuc a fost repus în drepturile sale de ministru la Transporturi, adică unde a demonstrat deja incompetenţă.
Joi, Cuc va fi la Botoşani. Este primăvară şi cucii îşi fac simţită prezenţa prin cântece ca să-şi poată păcăli gazdele unde-i lasă ouăle pentru clocit. Cuc îi va imita punând la clocit în comunitatea botoşăneană noi minciuni marca PSD, aşteptând ca puii să apară la alegerile europarlamentare din mai şi să se maturizeze la alegerile prezidenţiale din toamnă. Judeţul Botoşani este o bună clocitoare pentru cucii PSD!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


BVancul săptămânii: Răzbunare perversă
Horoscopul săptămânii 4 - 10.03.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.03.2019
Lumea lu Rotunu: Salba de sate
Botoşănenii au fost din nou batjocoriţi de consilierii PSD
Ioan Rotundu
MFP continuă si în luna martie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie
Britanicii încep să se trezească la realitate.
Fără niciun pic de milă, Statele Unite le arată cum va fi viața lor după Brexit
Ultimatum pentru PSD. Dacă nu abrogă contrareforma din justiție,
va fi exclus din familia europeană
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 8.03.2019
Mesajul directorului Sanatoriului Podriga: Corupţia poate fi învinsă!
Ioan Rotundu
Cadrele didactice de la Şcoala Hudeşti tac spăşite. Generalul Hârtie, o hârtie vopsită roşu
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Cuc a venit la Botoşani pentru a ne aminti de spusele sale de acum doi ani
Ioan Rotundu
Felicitare de 8 Martie din partea CLM şi Primăria Botoşami
Cartierul Luizoaia, cartierul sufocat de gunoaie şi ciuruit de izvoare
Ioan Rotundu
Președintele Parlamentului European îi scrie ministrului Ciamba:
Kovesi este candidatul PE pentru șefia Parchetului European. Are toate calitățile pentru a face o treabă excelentă
LLumea lu' Rotundu: Cu primarul după mine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog