Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
753
De la 07 Ianuarie 2003
123197056
pnl
Editorial

Întoarcerea „găozarului” politic

  • Ioan Rotundu
  • 25 September 2016, 23:00
Întreaga clasă politică se află într-o agitaţie continuă, agitaţie care creşte pe măsură ce ne apropiem de deschiderea oficială a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a.c.. Dacă agitaţia politicienilor ar fi una benefică nouă, adică generată de preocuparea de a ne oferi un program de guvernare bazat pe realităţile economiei româneşti şi deciziile care vor fi luate pentru îmbunătăţirea condiţiilor noastre de viaţă, am fi la rândul nostru agitaţi pentru a vota cu partidul care ne oferă cel mai bun şi mai realist program de guvernare.
Dar agitaţia politicienilor este consecinţa unor cu totul alte preocupări ale lor, în mod special grija de a-şi păstra actualele privilegii, grija de a se pune la adăpost de răspunderea în faţa legii pentru faptele de corupţie comise, grija ca partidul lor să pună mâna pe putere indiferent care ar fi costul social suportat de români. În săptămâna ce tocmai a trecut ni s-au oferit de către actualii politicieni noi dovezi că interesul lor este departe de a fi şi al nostru.
Ecaterina Andronescu, cea care a nenorocit învăţământul românesc, a declarat că sistemul de învăţământ nu este nici pe departe politizat cum se spune. Aflată în prag de senilitate, bătrânica social-democrată care leagă şi dezleagă interesele PSD-ului de pe funcţia de preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, caută a ne prosti în faţă. Până şi copiii de la clasa 0 au simţit pe pielea lor că învăţătoarea îi foloseşte re post răspândaci în familia din care provin prin a le transmite părinţilor cât de bine este să voteze la parlamentare cu candidaţii PSD-ului.
Deja la clasele de gimnaziu şi liceu profesorii folosesc metoda directă de a face propagandă pentru PSD iar cine nu se supune indicaţiilor lor riscă să aibă probleme cu sistemul de notare folosit. Cât despre directorii de şcoli, toţi, dar absolut toţi, sunt oamenii PSD-ului. Iar băbuţa Andronescu vrea să ne convingă că ei trebuie lăsaţi în funcţie pentru că sunt cei mai buni profesionişti, deşi marea lor majoritate sunt nişte nulităţi. Sunt buni profesionişti în a face propagandă PSD-ului nu pentru a promova un sistem educaţional performant.
Speriaţi niţel, nu prea mult, de protestele stradale destul de anemice generate de votul din Senat de a-l apăra pe Oprea de a răspunde în faţa legii pentru „omor din culpă”, două simboluri ale corupţiei actuale, Bogdan Diaconu – preşedintele Partidului România Unită şi coruptul de top Sebastian Ghiţă, ambii parlamentari, au declarat că protestatarii din stradă sunt de fapt membrii nunei organizaţii paramilitare care ar trebui aspru sancţionaţi. Iată la ce nivel au ajuns corupţii cu tupeul şi îndrăzneala faţă de cei care au curajul să le condamne jocurile politice mizerabile. Iliescu i-a făcut pe protestatarii din Piaţa Universităţii „golani”, creaţii ideologiei sale ajunşi acum la putere îi declară „paramilitari periculoşi”, adică tot un fel de „golani” marca Iliescu.
Îndrăzneala celor doi de a-i numi pe tinerii protestatari „derbedei paramilitari” vine de la indiferenţa noastră de a ne solidariza cu generaţia tânără şi de a da de pământ cu toţi aceşti politicieni care ne jignesc în văzul ţării fără teama că ar putea avea consecinţe.
Acest impostor politic ajuns parlamentar, Bogdan Diaconu, care a fondat un partid pentru a-i proteja pe corupţii care nu mai încap pe listele de candidaţi ale PSD-ului, pentru a-i ascunde de văzul românilor pe parlamentarii corupţi din UNPR-ul fondat de demagogul-infractor Gabriel Oprea, a avut tupeul să declare public că el vrea ca viitorul guvern să fie condus de Ponta ca premier şi de Sebastian Ghiţă ministrul Comunicaţiilor. De ce Ghiţă la Comunicaţii? Pentru că ar avea acces la „comunicaţiile speciale”, adică ar intra în grădina DNA-ului de unde ar putea manevra treburile în favoarea corupţilor care-l susţin. Bogdan Diaconu vrea un Guvern condus de corupţi iar dorinţa sa nu este una de ignorat pentru că se vor găsi multe minţi tulburi de români proşti ca noaptea care să nu înţeleagă ce vrea de fapt Diaconu cu un astfel de guvern.
Ultima achiziţie a lui Diaconu în PRU este intrarea avocatului Lucian Bolcaş, cel care s-a distins prin apărarea unor corupţi celebri precum Adrian Năstase. Socoteala lui Diaconu este una pragmatică. De vreme ce corupţii adunaţi deja sub cupola PRU sunt toţi „clienţii” DNA-ului, un avocat experimentat în apărarea lor cum este Bolcaş era necesar. Aflat la vârsta de 74 de ani, Bolcaş a fost multă vreme mâna dreaptă a lui Vadim Tudor la PRM până când Vadim l-a descoperit că „!prestigiosul” avocat complota împotriva sa şi l-a dat afară. Lichea la lichea trage şi împreună devin puternice pentru că „somnul raţiunii” românilor a creat corupţilor un pământ roditor.
Iată-ne ajunşi şi la fostul preşedintele Traian Băsescu, cel care l-a declarat „găozar” pe un jurnalist care i-a devenit incomod. Ca preşedinte al României, Băsescu obişnuia să se laude că a pus bazele mecanismului de luptă împotriva corupţiei. Fără îndoială că are anumite merite în acest domeniu, merite care nu-i pot fi anulate numai că aşa ar vrea unii dintre noi. Dar fostul preşedinte s-a dovedit a fi vaca bună de lapte care la urmă răstoarnă găleata.
Câtă vreme DNA-ul şi Koveşi i-a purecat pe politicienii corupţi care erau şi duşmanii săi, Băsescu a lăudat continuu activitatea acestei instituţii. Din momentul în care nu a mai fost preşedintele României şi a constatat că instituţia pe care a ajutat-o să crească i-a distrus viitorul politic al amantei sale Elena Udrea, i-a distrus afacerile fratelui înhăitat cu cel mai periculos clan de ţigani, i-a inculpat fiica obişnuită să acumuleze averi uriaşe „din vânzări anterioare” dar care averi provin de afaceri politice necinstite, Traian Băsescu s-a dezis de toate meritele de luptător împotriva corupţiei şi s-a alăturat corupţilor.
Întoarcerea „găozarului” politic în tagma celor corupţi a fost salutată de un alt simbol al corupţiei fondată de Dan Voiculescu, social-democrata Gabriela Firea, prin a anunţa cu mult tam-tam că şi-ţa retras plângerea penală împotriva fostului preşedinte Traian Băsescu. Pupat cu „găozarul” în Piaţa Corupţiei!
În timp ce lichelele şi corupţii îşi strâng rândurile pentru a prelua puterea după alegerile parlamentare din 111 decembrie, liberalii par a fi tot mai neputincioşi în această luptă electorală. Până şi imaginaţia pare să li se fi epuizat. De la pomenile electorale cu dublarea salariilor la medici, cu lupta împotriva corupţiei fără aşi curăţa propriul partid de corupţi, vor acum să-i convingă pe români de necesitatea vaccinării copiilor la naştere.
Nu spun că lipsesc vaccinurile, că există o mafie creată pe seama acestor vaccinuri ca să-i pună pe români în situaţia de a le plăti, liberalii spun că românii nu sunt convinşi de necesitatea vaccinării copiilor.
Am ajuns să cred că actuala epidemie de pojar n-a afectat pe mulţi copii dar pe liberali i-a afectat în totalitate. Mă refer la o rădăcină a microbilor care răspândesc pojarul, o rădăcină a pojarului prostiei politice care a găsit la liberali câmp prielnic răspândirii. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ameninţarea măicuţei stareţ
Horoscopul zilei de 26.09.2016
Lumea lu' Rotundu: Apulum, mărturii nvii ale trecutului istoric
Turcia: Nu credem ca agentiile de rating sunt impartiale
New York Times anunta ca o sustine pe Hillary Clinton in alegerile prezidentiale
PNL: Ne pronuntam ferm in favoarea vaccinarii copiilor
Gabriela Firea anunta ca si-a retras plangerea impotriva fostului presedinte Traian Basescu
Premierul ungar Viktor Orban: UE ar trebui sa creeze "un oras gigantic pentru refugiati" in Libia
Klaus Iohannis cere Guvernului sa gaseasca metode pentru a-i sprijini pe oameni sa isi consolideze imobilele
Botoşani: Aleşi şi funcţionari publici aflaţi sub zodia corupţiuei
Povestea unui parastas
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog