Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Social
Horoscop
Umor
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1981
De la 07 Ianuarie 2003
123290348
pnl
Este posibil ca fostul secretar al Primăriei Frumuşica

Să primească de Crăciun, ca felicitare, o condamnare penală

  • Ioan Roitundu
  • 9 October 2022, 15:44
Prins în flagrant de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani la început de an 2021 pe când lua mită de la omul de afaceri Ionel Vasile Pitorac, secretarul Primăriei Frumuşica Petru Anton a fost arestat şi apoi pus sub control judiciar până la finalizarea cercetărilor.
În zadar a încercat fostul secretar, devenit inculpat, să scape de controlul judiciar şi să revină pe post în primărie că, rând pe rând speculaţiile juridice ale avocatului său au fost respinse de instanţele de judecată.
Menţinut sub control judiciar, Petru Anton a schimbat strategia de a scăpa de răspunderea penală. Atunci când judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani a decis trimiterea sa în judecată în dosarul nr. 1560/40/2021 pentru luare de mită (rt.289 NCP) el a contestat soluţia la Curtea de Apel Suceava, solicitând să se constate că trimiterea sa în judecată nu este legală.
În data de 7 iulie 2022, judecătorul Curţii de Apel „…respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Anton Petru împotriva Încheierii nr.191 din data de n6.08.2021 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Botoşani în dosar nr. 1560/40/2021.”
În aceste condiţii, la Tribunalul Botoşani s-a continuat procesul în acest dosar, următorul termen de judecată fiind fixat pentru data de 13.10.2022. Să fie acest termen cu ghinion pentru Anton Petru?! Tot ce este posibil ca până-n Crăciun să primească o primă condamnare la fond.
Dacă fostul secretar nu mai are scăpare de o condamnare pentru luare de mită, soţia sa Brânduşa (foto), continuă să lucreze în Primăria Frumuşica pe post de funcţionar public. Din această postură încearcă să-şi răzbune soţul , trimiţând zeci de reclamaţii la diferite instituiţii ale statului.
„Dacă aceste reclamaţii ar fi întemeiate nu s-ar simţi nimeni deranjat. Însă majoritatea lor sunt invenţii care pun pe drumuri organele statului iar în primărie se menţine o atmosferă de lucru încordat㔠– a declarat primarul comunei Frumuşica, liberalul Corneliu Bălăşanu.
Îi sugerez primarului s-o liniştească pe Brânduşa prin a iniţia o plângere penală împotriva sa pentru denunţuri calomnioase. Poate o ajutaţi, ca şi în viitor, să fie alături de soţ! Mai ales că sunt mulţi săteni care susţin că şi ea sar fi solicitat şi primit mită Există chiar şi un reportaj video care confirmă această afirmaţie, bineînţeles negată de Brânduşa.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Logica lui Confuciucent
Horoscopul săptămânii 10 – 16.10.2022
Catrenul săptămânii
Ioan Rotundu
Va spulberam premierul Rutte speranţele preşedintelui Iohannis?
Ioan Rotundu
Ce nu ştiu pupătorii moaştelor Sf. Parascheva
Ioan Rotundu
. V-ţi prins acum de escrocheria celor din PNL-PSD?
Ioan Rotundu
Este războiul din Ucraina un pericol şi pentru România?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog