Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Decese
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22878
De la 07 Ianuarie 2003
122908527

Guvernul mai şuteşte un proiect de lege parlamentar

  • Legea privind Insolvenţa Municipalităţilor
  • 26 August 2009, 23:00
IN mod evident a fi specialist in ceva in aceasta tara, iti atrage izolarea politica. Ma refer strict la cazul meu, care ma invart in domeniul gestiunii, managementului si colectarii debitelor in Romania, de vreo 12 ani de zile, am facut tot felul de specializari , invat zilnic si ma pregatesc pe baza experientei nord-americane, insa efectiv nu ma intreaba nimeni de la Guvern daca merita macar sa imi dau cu pararea in aria mea de expertiza, desi sunt si senator PDL.
De ce spun asta ? pentru ca eu tot depun initiative legislative, la care Guvernul ma lasa sa astept cate , vad, 7 luni de zile, pentru banalul punct de vedere; intre timp, "specialistii" adica eternii functionari care au rezistat la Palatul Victoria si in ministere in ultimii 10-15 ani, preiau aceste initiative legislative si , in vreme ce le blocheaza pe ale parlamentarilor, se impauneaza cu ele, asa cum se intampla acum cu INSOLVENTA MUNCIPALITATILOR, adica un proiect de lege propus de mine din februarie asa cum am scris la epoca respectiva.
Citesc acum in Romania Libera, faptul ca Legea falimentului primariilor, pe care o elaboreaza Guvernul la solicitarea FMI [ deci daca cere FMI se executa imediat, daca promoveaza parlamentarii un proiect de lege, este dosit repejos la sertar, nu cumva sa se atraga atentia asupra parlamentarului respectiv.. ] , i-ar putea lasa pe alesii cheltuitori fara fotolii; ei ar fi inlocuiti de specialisti care sa plateasca datoriile, sa scada cheltuielile si sa colecteze impozitele.
Expertii in politici publice sustin ca declararea falimentului primariilor trebuie urmata de destituirea primarului incompetent si de impiedicarea acestuia de a mai candida.
Guvernul vrea sa bage in faliment primariile cheltuitoare. Gratie acestei masuri,salutata de expertii in politici publice, primarii risipitori si-ar putea pierde scaunele, in favoarea judecatorilor sindici, magistrati care organizeaza si conduc intreaga procedura a insolventei sub autoritatea tribunalului. Legislatia pentru intrarea in incapacitate de plata a primariilor se afla in curs de elaborare, conform angajamentului de inlaturare a risipei din sectorul public, asumat de Guvern fata de FMI. Acest angajament prevede ca toate primariile care solicita resurse suplimentare sau incalca regulile fiscale vor fi obligate sa semneze cu Guvernul "programe de ajustare". Programele in cauza vor contine masuri pentru solutionarea depasirilor de cheltuieli si a dezechilibrelor fiscale, sanctiuni pentru vinovati si, nu in ultimul rand, masuri de restructurare a costurilor
Senator PDL
Iulian Urban

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Criza economică şi afacerile prospere ale lui Conţac
Program TELE'M BOTOŞANI, joi, 27 august
Ce ascunde refuzul PCRM de a negocia cu AIE?
Asociaţia Istoricilor din Moldova acuză partidul comunist că a falsificat istoria
Cum pot obţine vize studenţii şi elevii basarabeni care vin la studii in România
În septembrie va apărea primul Ford oltenesc
Record mondial la poem
Incendiu de vegetaţie uscată în cimitir
Obuz descoperit de un poliţist de frontieră pe malul Prutului
Incendiu la un garaj în municipiul Botoşani
Johannes merge pe apă
Diplome, flori şi bani pentru 50 ani de fidelitate
Director nou la Memorialul Ipoteşti
Un tânăr din Piatra Neamţ a pus pe jar poliţiştii botoşăneni
Sfârşit de săptămână incendiar pentru jandarmii botoşăneni
Horoscop
Microfoane pentru Băsescu
Un moldovean la Roma
Absolvenţii de la „Spiru Haret” pot ocupa posturi de suplinitori
Medicii specialişti şi-au făcut sindicat, cu chirurgul Jaber în frunte
Toţi absolvenţii de medicină vor putea obţine dreptul de liberă practică
Ca să ajungi metodist, îţi trebuie pile la inspectorul de specialitate
Noi reglementări pentru plata medicilor şcolari
Dumnezeu sa il ierte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog