Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4761
De la 07 Ianuarie 2003
114834393

În timp ce judeţul pute de la gunoaie, comisarii se războiesc între ei

  • Ioan Rotundu
  • 14 March 2023, 19:35
Ce se întâmplă în interiorul Gărzii de Mediu Botoşani de câţiva ani încoace pare de domeniul feudalismului, de acele vremuri când puternicii se luptau pentru putere, atacându-se reciproc sau formând găşti militare pentru a-l ataca pe cel mai puternic.
În interiorul acestei instituţii războiul se duce pe două direcţii. Prima direcţie este a comisarilor care râvnesc la funcţia de comisar şef, adică la scaunul Cristinei Kashyap. Cea de a doua direcţie este să se apere în faţa sancţiunilor pe care le primesc de la nivelul Comisariatului General al Gărzii de Mediu pentru activitate profesională defectuoasă reclamată de şef sau colegi.
În prima direcţie bătălia se dă între comisarul Liliana Popovici şi actualul comisar şef Cristina Kashyap. Citez dintr-un document aflat la Dosarul civil nr. 2466/40/2020 de la Tribunalul Botoşani: „În toată această perioadă singura persoană care a exprimat o nemulţumire cred eu nejustificată, faţă de activitatea subsemnatei este doamna Popovici Liliana, care îndeplineşte funcţia de comisar în cadrul instituţiei noastre şi care a formulat de-a lungul timpului, mai multe sesizări şi acţiuni judiciare împotriva mea sau a instituţiei, acţiuni care au fost respinse ca fiind neîntemeiate.
Tot această persoană este cea care a formulat în luna mai 2020 şi în luna august 2020 două sesizări, dintre care una a fost înregistrată sub nr. 1.283 din 27.05.2020 şi care a dus la sancţionarea mea potrivit deciziei pe care o contest.”

Ce scrie Popovici în acea sesizare? Scrie că şefa sa Cristina Kashyap face controale din birou, obstrucţionează anumite controale, execută controale formale pentru a acoperi neregulile din activitatea celor controlaţi, nu valorifică potrivit legii constatările comisarilor, execută controale la ordin politic etc.
În urma acestei sesizări, Kashyap a fost sancţionată disciplinar de către Comisariatul General al Gărzii de Mediu prin decizia administrativă nr. 1165/26.11.2020.
Este interesant de ştiut că sancţionata a contestat decizia la Tribunalul Botoşani (Dosar 2466/40/2020) iar judecătorul Cristina Todireanu, prin sentinţa din 23.04.2021 constată că sancţiunea este corect aplicată şi-i respinge contestaţia.
La Curtea de Apel Suceava este admis recursul Cristinei Kashyap şi a casat sentinţa judecătoarei Todireanu, trimiţând dosarul la Tribunalul Botoşani pentru rejudecare. Rejudecarea o face judecătorul Lucian Brâzac care admite contestaţia şi anulează decizia de sancţionare a Cristinei Kashyap. Ciudat, de această dată Comisariatul General al Gărzii de Mediu nu mai declară recurs.
Ca o concluzie asupra luptei comisarilor din această primă direcţie este cerbicia cu care Liliana Popovici luptă să ajungă comisar şef. Dar mai are de luptat şi în instanţa de judecată pentru a scăpa de o sancţiune disciplinară aplicată de Bucureşti, spre satisfacţia Cristinei Kashyap.
În tot acest timp, judeţul nostru este plin de gunoaiele care, la concurenţă cu mirosurile primăverii, împut aerul pe care-l respirăm. Activiştii civici reclamă la Garda de Mediu Botoşani fel de fel de zone pline de gunoaie dar, în loc de mulţumiri, reclamanţii primesc câte un răspuns formal şi în bătaie de joc. Aceasta în cazul în care nu sunt chemaţi în judecată pentru manifestări agresive la adresa comisarilor şi instituţiei.Mb>(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 13 – 19.03.2023
Bancul săptămânii: Lecţie pentru un manelist
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Răscoalele țărănești la români
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Cei 5 magnifici corupţi din Vama Stânca
Ioan Rotundu
Ministrul Eduard Novak - demolatorul sportului românesc
Ioan Rotundu
Gunoiul pe seama căruia stă să izbucnească un mare scandal
Ioan Rotundu
„Măcelarul limbii române” şi replica venită de la Madrid
Cât timp mai acceptă umilinţa politicienilor şi a magistraţilor?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă