Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5352
De la 07 Ianuarie 2003
123364924
pnl

In urmatorii 2 ani, robotii vor inlocui forta de munca, iar 20% din continutul unui business va fi generat de masini - analiza

  • 4 March 2016, 23:00
Digitalizarea disruptiva din ultimii ani influenteaza direct societatea, implicit organizatiile, publice sau private. In urmatorii 2 ani, masinile vor genera fara costuri suplimentare 20% din continutul de businessal unei companii, robotii vor inlocui eficient forta de munca umana, iar atacurile cibernetice vor fi din ce in ce mai complexe si greu de decriptat, potrivit specialistilor Cisco si cei ai BRINEL.
Evolutia efervescenta a digitalului in viata de zi cu zi a creat un efect disruptiv la nivel de modele de business si organizatii, care schimba cu totul paradigma tehnica, sustin Dorin Pena, director general Cisco Romania si Marcel Borodi, directorul general BRINEL.
"Traim un efect de digitalizare a societatii. Intrebarea este cum putem sa ne adaptam la ceea ce ne asteapta. Asistam, deja, la o explozie in ceea ce priveste cantitatea de date si aplicatii. In 2015, la nivel global, au fost descarcate peste 180 de miliarde de aplicatii mobile. Pana in 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populatie de 9 miliarde de oameni. Peste 90% din datele disponibile pe aceste dispozitive vor fi stocate in silozuri de date, izolate si greu de folosit. Greu decriptabile vor fi si atacurile cibernetice, care vor folosi tehnologii sofisticate si vor avea o raza de actiune mult mai larga", a declarat Dorin Pena, in cadrul Cluj ConnectingDay.
Intr-o lume in care mobilitatea este vitala, cu ajutorul careia am ajuns sa comandam taxiuri, planificam vacante, platim facturi sau taxe, gestionarea datelor si siguranta lor sunt obligatorii si din ce in ce mai complexe, potrivit specialistilor Cisco si cei ai BRINEL.
"IT-ul nu mai este doar o utilitate. El a devenit un accelerator al afacerilor, dar tinde sa devina un ingredient miraculos al supravietuirii in noua etapa a schimbarilor disruptive. Schimbarea se produce accelerat pe mai multe axe, si in planuri diferite, iar fara un suport tehnologic adecvat, nu poti rezista. Daca nu te sincronizezi cu evolutia tehnologica, decizi ca nu vrei sa-ti mai continui activitatea in maxim 3 ani. Alegerea unui nou model de business, a platformelor IT&C care il fac functional pe termen lung, si a partenerilor care le pot sustine, devin decizii de importanta strategica",a spus si Marcel Borodi.
BRINEL este un furnizori roman de solutii si servicii IT&C integrate, construite pe platforme multi-vendor convergente, fondat in 1991 la Cluj-Napoca.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Cartofi nature cu somon
Bancul zilei: Necrolog a la Balzac
Horoscopul zilei de 05.03.2016
Liderul nord-coreean: Armele noastre nucleare trebuie sa fie gata pentru a fi folosite
Universitatea din Bucuresti raspunde acuzatiilor lansate de Victor Ponta:
Remarci denigratoare, calomnioase, a caror falsitate poate fi dovedita
Fostul deputat Alin Trasculescu, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare, cu executare.
Iasi: Localnici trimisi in judecata pentru ca au asfaltat singuri un drum
De ce nu este bine sa stam picior peste picior?
Turcia: Un mare cotidian ostil presedintelui Erdogan a fost plasat sub administrare judiciara
Dacian Ciolos: Ministrul Agriculturii nu trebuia sa comunice, cat n-avea toate elementele, numele firmei suspectate de E Coli
Tara europeana cea mai asaltata de solicitantii de azil, dupa Germania
Seism politic in R. Moldova: Curtea Constitutionala a hotarat ca presedintele sa fie ales de cetateni, nu de Parlament
Mandatul lui Timofti expira luna aceasta / Usatii, lider in sondaje, e prea tanar pentru a candida
Botoşani: Scandalul de la Primăria Călăraşi pare a fi regizat în laboratorul PSD
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.03.2016
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog