Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5883
De la 07 Ianuarie 2003
123365455
pnl

Interacţiuni culturale de ambele părţi ale Prutului

  • 6 May 2008, 23:00
În cadrul programului de vecinătate România – Republica Moldova, 2004-2006, Consiliul local al comunei Dobârceni implementează proiectul ” Parteneriat pentru promovarea tradiţiilor culturale intre graniţele a două ţări”, în parteneriat cu Primaria satului Glinjeni, raionul Făleşti – Republica Moldova, proiect finanţat de către Uniunea Europeană prin PROGRAMUL DE VECINĂTATE ROMÂNIA - MOLDOVA 2004-2006, PHARE CBC 2005, PRIORITATEA 2, ACŢIUNI DE LA OM LA OM.
Dupa semnarea în urma cu 2 ani a Acordului de infratire intre administratiile publice ale comunei Dobârceni – România si ale satului Glinjeni – Republica Moldova, au fost realizate multe întâlniri transfrontaliere pentru detalierea multiplelor posibilitati de colaborare in toate domeniile de activitate. Cea mai importanta tema de discutii a fost cea referitoare la necesitatea extinderii colaborării în domeniul tradiţiilor cultural – folclorice, pe bază de parteneriat, ca structură comună de implementare a unui proiect pilot, ce trebuie să scoată în evidenţă evaluarea şi multiplicarea acestor tradiţii pe noi trepte de afirmare.
Scopul proiectului îl reprezintă încurajarea schimburilor culturale, de o parte şi alta a graniţei dintre România şi Rep. Moldova prin dezvoltare instituţională, activităţi artistice şi de sprijin reciproc, evenimente folclorice şi acţiuni similare cu accent pe stabilirea tradiţiilor şi a cooperării pe termen lung.
Seminariile, conferinţele şi instruirile organizate, conferă proiectului capacitatea de implicare a actorilor locali prin susţinerea de către acesta a acţiunilor de micii dimensiuni şi schimburi de experienţă, cu efect incomensurabil în planul cunoaşterii reciproce şi a dezvoltării colaborării transfrontaliere.
Dezvoltarea colaborarii transfrontaliere are în vedere, de asemenea, planificarea de evenimente folclorice comune şi activităţi similare, cu accent pe stabilirea tradiţiilor şi a cooperării pe termen lung.
Începând cu luna decembrie 2007 echipa de proiect a realizat o serie de acţiuni organizatorice care au avut menirea de a pregăti implementarea activităţilor din proiect.
În baza activităţilor programate, echipa de proiect a Consiliului local al comunei Dobârceni din România şi ai primăriei satului Glinjeni din raionul Făleşti - Republica Moldova au organizat la partenerul din România, în perioada 30 aprilie – 3 mai 2008, conferinţa de lansare a acestui proiect transfrontalier.
Persoană de contact : Chiteală Niculina – primar, Consiliul local al comunei Dobârceni, judeţul Botoşani – coordonator proiect (tel : 0231 –567013 , fax: 0231 567171)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Poliţia a înregistrat prima plângere penală electorală
Lista cu candidaţii PSD la Consiliul municipal Botoşani
Flutur răspunde acuzaţiilor
Ceartă electorală penală între cumnaţi
O firmă din Iaşi va monta camere de luat vederi în intersecţii
Teatrul botoşănean ia drumul străinătăţii
Bursă de studiu pentru Codruţa
Taxare electronică pentru parcările aglomerate
Minoră dată dispărută
Serviciul de Ambulanţă riscă să devină nefuncţionabil
Rezultatele reevaluării activităţii managerilor de spitale au devenit oficiale
Europa aplică o lovitură crâncenă „megamoldovenilor” de la Chişinău
Recomandă României să anuleze acordul bilateral de imunitate încheiat cu SUA
„Nostalgia” Ungariei Mari, in pelerinaj prin Ardeal
Cine îşi mai aminteşte de Podul de Flori?
Comunicat de presă al Jandarmeriei
Comunicat E.ON Gaz Distribuţie
Lansează o carte despre orientarea ei sexuală!
Comunicatul primarului Cătălin Mugurel Flutur
Horoscop
Afacerea evreului cu… Dumnezeu
Este familie serioasă şi vrea bonă la copil
Comentariul comentariilor (CIX)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog