Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
313
De la 07 Ianuarie 2003
123281488
pnl
La Botoşani,

Stafiile corupţiei, Şerbănoiu şi Aioanei, nu vor mai bântui prin IJP

  • Ioan Rotundu
  • 10 November 2019, 20:17
La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul PNL Botoşani a avut loc o şedinţă furtunoasă. Se aflase că de la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor se va trimite la Botoşani, pe postul de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, un poliţist din afara judeţului, motiv de panică pentru demisul comisar şef Viorel Şerbănoiu care-şi vedea cariera de poliţist, cu toate privilegiile ce i le oferea, dusă pe apa sâmbetei, başca pericolul de a se dezvălui public o parte din afacerile sale deloc conforme cu legea şi statutul său de şef..
Disperat şi dezorientat de ce i se întâmplă în ultima perioadă, Şerbănoiu a apelat la relaţiile sale în mediul PNL, solicitând sprijin în na rămâne în continuare pe postul de şef. Iar prin PNL are mai multe relaţii, una destul de influentă. Este vorba de Costel Şoptică, cel care a mai încercat, alături de colega sa de Senat Doina Federovici. Şefa PSD Botoşani, să-l susţină pe Şerbănoiu de a fi păstrat pe funcţia de şef. Imediat ce i s-a rostit numele, şedinţa a luat foc. Voci numeroase au strigat la cei care au venit cu propunerea că Şerbănoiu, cât a fost şeful IJP, şi-a bătut joc de primarii liberali, i-a tratat cu dispreţ şi nu i-a sprijinit în stoparea fenomenului infracţional din comună.
Alte voci au pus problema că, de vreme ce PNL a promis că va continua lupta împotriva corupţiei, păstrarea lui Şerbănoiu pe funcţie nu ar fi o dovadă că partidul nu este consecvent în ce spune şi face.
Cert este că la final de şedinţă soarta lui Şerbănoiu a fost pecetluită, în sensul că nu mai are ce căuta în fruntea IJP Botoşani. Aşa s-a şi întâmplat, pentru că vineri, 8 noiembrie a.c. de la nivelul MAI a fost numit adjunct al şefului IJP Botoşani, cu atribuţiuni de şef al instituţiei, comisarul şef Adrian Stoian (foto), fost şef al Poliţiei Municipiului Iaşi. Despre noul şef, în urma investigaţiilor la primă vedere, se poate afirma că este un profesionist în domeniu şi că nu percutează la comenzile venite din mediul politic.
Problema sa esenţială va fi să reuşească cât mai repede să-i distingă pe ofiţerii cinstiţi de cei corupţi care au rămas în instituţie, orfani de Şerbănoiu şi Aioanei.
Aşadar, începând de luni, 11 noiembrie a.c., stafia lui Viorel Şerbănoiu nu mai are la ce bântui prin sediul IJP Botoşani. Cariera sa, pornită de la statutul de felcer în oraşul Panciu – Vrancea şi culminată cu cea de şef al IJP Vrancea, şi apoi de şef la Botoşani, s-a încheiat în condiţii nu tocmai onorabile. Adevărul despre cum a condus el IJP Botoşani va începe să iasă la iveală cât de curând.
Mai trebuie amintit şi cum a ajuns Şerbănoiu de la Vrancea şef la Botoşani. Pe când era şef la IJP Vrancea, a intrat în concurenţă pe tărâmul corupţiei cu baronul PSD Marian Oprişan veşnicul preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Precum în piesa de teatru Inspectorul a lui Gogol, Oprişan a constatat că Şerbănoiu fura mai mult ca el. De aici s-a declanşat între cei doi o luptă de culise. Şerbănoiu i-a întocmit lui Oprişan un dosar penal. Oprişan l-a dat pe mâna procurorilor de la DNA Galaţi.
În timp ce se dădea această luptă de supremaţie, ministru de Interne era democratul Vasile Blaga. Şerbănoiu l-a ajutat pe Blaga să deschidă un notariat la Panciu, iar Blaga l-a ajutat să dispară din ochii lui Oprişan, făcându-l şef la I)JP Botoşani. Tot prin Blaga s-a apropiat de Cătălin Flutur, atunci primar de Botoşani şi preşedinte PDL, care l-a cununat.
Ejectat din sistemul mde Poliţie, probabil cu statut de pensionar, începând de astăzi Şerbănoiu nu mai are a călca prin sediul IJP. Doar dacă-l va solicita noul şef cu delegaţie, comisarul şef Adrian Stoian, pentru a da eventuale relaţii şi explicaţii asupra unor aspecte din perioada sa de şefie.
În ce mă priveşte, sunt pe urmele unui mare dosar de mare evaziune fiscală pe care fostul şef al ANAF Botoşani, Paul Mustaţă şi fostul comisar şef Dumitru Aioanei l-a dosit contra unor posibile beneficii personale ce le voi dezvălui la timpul potrivit.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Răzbunarea soţului
Sloboziţi un ban şi pentru Biserica culturii botoşănene
Biserica fiind fondul documentar video de la Biblioteca Judeţean㠄Mihai Eminescu” Botoşani
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 11- 7.11.2019
Stupizenie de răspândac PSD în ziua alegerilor
Ioan Rotundu
Botoşanii, cenuşăreasa neruşinată a Moldovei
Ioan Rotundu
Cei din USR – PLUS Botoşani trebuie să-şi schimbe atitudinea politică
Ioan Rotundu
Cei din PSD aduc vorbă de funie în casa spânzuratului
Ioan Rotundu
Dezastrul financiar lăsat în urmă de către guvernele PSD
BNR, fotografia la 9 luni a economiei
Şerbănoiu se pregăteşte să deschidă cutia Pandorei. Să-i ajute Dumnezeu!
Ioan Rotundu
Abuz incalificabil al baronului PSD, primar de Săveni, Relu Târzioru
Ioan Rotundu
Răzbunare a directorului Şcolii Călăraşi asupra elevului Gulă
Ioan Rotundu
Minunile prefectului Dan Şlincu au culoarea roşie
Ioan Rotundu
Vizită a ambasadorului Armeniei la Botoșani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog