Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
30585
De la 07 Ianuarie 2003
123251653
pnl

Mihai Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, audiat de procurorii DNA în urma unui flagrant

  • 18 March 2014, 23:00
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost dus la audieri, marti seara, de procurorii DNA, in urma unui flagrant. Potrivit unor surse din cadrul DNA, citate de Mediafax, Vlasov a fost ridicat de procurori si condus la sediul DNA pentru audieri, dupa ce a fost surprins in flagrant in timp ce primea aproximativ 200.000 de euro, bani pentru care ar fi trebuit sa isi foloseasca influenta. Surse judiciare citate de Agerpres sustin ca presedintele Camerei de Comert si Industrie ar fi pretins un milion de euro pentru "a aranja un proces".
Dupa ce a fost prins in flagrant, Vlasov a fost dus la sediul DNA din Bucuresti pentru a fi audiat. La audieri a fost adus si complicele lui, respectiv soferul acestuia Procurorii urmeaza sa decida daca incep urmarirea penala pe numele lui Mihail Vlasov in urma audierilor.
Interventia promisa de catre presedintele CCIR, Mihail Vlasov, era pentru un dosar aflat la Curtea de Arbitraj, unde fiica sa Vanda Vlasov este prim-vicepresedinte, au precizat, pentru Agerpres, surse judiciare.
El a promis ca-si va folosi influenta pentru a obtine o solutie favorabila in cadrul acestui dosar, care il viza pe denuntator.
Mihail Vlasov, in varsta de 70 de ani, este presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din 2007. In perioada iunie - decembrie 2008 a detinut si un mandat de deputat (agentia Mediafax).
Este tatal a doua fete - Vanda Anamaria Vlasov si creatoarea de moda Ingrid Vlasov - si socrul fostului ministru liberal de Interne Cristian David, casatorit cu cea dintai. In 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie. Un numar de 12 presedinti de camere de comert din teritoriu au transmis catre DNA o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.
"Presedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, in anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existand indicii serioase in sensul ca acesti bani nu au fost cheltuiti doar in interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, in Adunarea din 23 aprilie 2012, a Executiei Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat ca, in Anexa nr.2 (Executia Bugetului de Venituri si Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terti), litera l (fond la dispozitia Presedintelui), in coloana intitulata "prevederi 2011" a fost mentionata suma de 12.400.000 lei, in loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobasera membrii Camerei Nationale, in Adunarea din data de 19 mai 2011", se arata in sesizare.
Pana in prezent Mihail Vlasov nu a fost trimis in judecata de catre DNA.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Borş de miel cu smântână
Banculş zilei: Licenţiat în Drept…
Horoscopul zilei
Începe destabilizarea R. Moldova?
Rusia ia peste picior sancţiunile Occidentului
Jobbik anunţă că nu accepta interdicţia impusă de autorităţile române
Mircea Diaconu a fost scos de pe lista PNL pentru europarlamentare
Campanie de informare în presă despre beneficiile unirii cu România
Traian Băsescu cere Senatului să nu abroge articolul din Codul Penal care pedepseşte presiunile asupra justiţiei
Kremlin: Crimeea este alipită Rusiei începând de marţi
Joe Biden: Izolarea politicî şi economică a Rusiei va creşte dacă se va continua pe acest drum
Alune americane
”CU PAȘI PRIN TIMP” – EXPOZIȚIE DE PĂPUȘI
Vatra Româneasc㠖 Comunicat de presă
Botoşani: Primarul Merticariu a fugit de Lumea lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
O descoperire importantă vine să susţină teoria Big Bangului
Prin creşterea tarifelor la gaz metan şi energie regenerabilă se pierd 550.000 de posturi
Dan Voiculescu contestă adeverinţa de necolaborare cu fosta Securitate primită de Traian Băsescu de la CNSAS
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog