Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1440
De la 07 Ianuarie 2003
123197743
pnl

Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă

  • 22 December 2014, 23:00
“Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit (Calvin Coolidge)”.

Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă, Crăciunul fiind o sărbătoare a bucuriei şi veseliei, marcată prin emoţia naşterii Domnului Iisus Hristos.
În această perioadă membrii Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială au pregătit o serie de activităţi reunite sugestiv în "Proiectul de Crăciun", menite să promoveze semnificaţia şi spiritul sărbătorilor de iarnă, valorile, tradiţiile creştine şi obiceiurile de iarnă.
În acest context, alături de activitățile cu tradiție în această perioadă a anului, membrii Serviciului Asistență Psihosocială au organizat vineri, 19 decembrie, întâlniri între zece deținuți și copiii acestora pentru care a fost instituită măsura de plasament familial/ rezidenţial, în scopul menținerii legăturii cu familia şi mediul de suport
Glasuri de copii au răsunat în unitatea penitenciară și în zilele următoare, la capela “Duminica tuturor sfinților”, care, prin frumoasele colinde interpretate, au adus o rază de lumină și bucurie în sufletele deținuților din Penitenciarul Botoșani. Cu aceeași bucurie în suflet, doamna Sofia Vicoveanca a prezentat un frumos program de colinde și cântece tradiționale la care au avut acces 60 de deținuți. Fiind primit cu mare apreciere, programul a fost transmis și prin studioul tv cu circuit închis spre a putea fi vizionat de toți deținuții aflați în custodia penitenciarului. În perioada premărgătoare Sărbătorii Nasterii Domnului, preotul unității, cu sprijinul preoților din cadrul Protopopiatului Botoșani, oficiază serviciile religioase specifice acestei perioade, urmând ca, în zilele de Crăciun, persoanele condamnate să participe la Sfânta Liturghie.
Organizarea acestor activităţi au ca scop aducerea în rândul persoanelor condamnate a sentimentului de bucurie şi a atmosferei calde pe care le creează colindele şi tradiţiile de sărbători.
Mulţumim, pe această cale, tuturor reprezentanţilor bisericilor şi confesiunilor religioase, reprezentanţilor societăţii civile care au fost alături de Penitenciarul Botoșani şi persoanele condamnate pe tot parcursul anului. Nu în ultimul rând, dorim să mulţumim reprezentanţilor mass-media care, în materialele jurnalistice realizate, au oglindit în mod real şi obiectiv activităţile desfăşurate de către unitatea de detenţie.
Comisar şef Victor CUZIC
DIRECTOR
PENITENCIARUL BOTOŞANI


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Veşti proaste
Anunţ urgent SC MICROBUZUL
Anunţ URBAN SERV
Horoscopul zilei
Un jurnalist german face dezvaluiri din interiorul gruparii Statul Islamic
"Sunt mult mai periculosi decat credem noi"/"In fiecare zi, sute de luptatori sosesc din toate colturile lumii"
Asteptat la sediul PMP, fostul presedinte Basescu a transmis ca "nu are in program" aceasta actiune
Banca centrala a Rusiei pune sub tutela banca Trust
Moscova impune bariere vamale pentru a limita exportul de cereale
Curtea de Apel Bucuresti decide confiscarea a aproape 890.000 de lei din averea fostului ministru Dan Ioan Popescu
Cum va fi vremea de Craciun
Cinci dintre consilierii presedintelui Iohannis si-au inceput cariera in presa
Presedintele Iohannis si premierul Ponta au avut o intalnire intre patru ochi, privind colaborarea institutionala
Primăria Botoşani: Comunicat de presă
Colindă
Tradiţii botoşănene de Crăciun
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog