Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
3547
De la 07 Ianuarie 2003
69312979
Radu Berceanu:

"Am dat două paste de pix de declaraţii la Securitate"

  • 7 August 2006, 23:00
Democratul Radu Berceanu a declarat luni că a dat multe declaraţii către fosta securitate, în calitate de urmărit, şi s-a arătat curios să afle cine şi din ce motive a decis secretizarea dosarului său. "Personal, nu numai că am dat declaraţii la Securitate, am dat vreo două paste de pix declaraţii la Securitate, chiar în octombrie '89, când am fost umflat de la serviciu şi când am avut parte de o drăguţă percheziţie acasă", a precizat Berceanu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PD. Senatorul PD a explicat că, odată cu percheziţia, a fost supus, împreună cu soţia, la tot felul de presiuni, precum ameninţarea cu bătaia sau încercări de intimidare.
Democratul a precizat că descinderea organelor de poliţie politică a urmat unor discuţii avute cu tatăl său, la Râmnicu Vâlcea, despre posibilitatea trecerii graniţei cu un deltaplan construit de Berceanu.
Senatorul PD a mai afirmat că, în 1981, într-o şedinţă a PCR, s-a şi pus în discuţie excluderea sa din partid, însă demersul s-a finalizat doar cu un avertisment. Berceanu, care a explicat că a fost primul membru PCR din familia sa, a adăugat însă că în Craiova era cunoscut pentru poziţia sa împotriva regimului. De altfel, a continuat acesta, n-a avut relaţii foarte bune cu Securitatea nici după '89. Radu Berceanu a spus că nu a dat niciodată note informative referitoare la colegii săi de serviciu, tocmai pentru că era cunoscut ca fiind împotriva regimului. Senatorul PD a susţinut că singurul scop al securităţii era de a dovedi că a încercat să sustragă documente secrete de la fabrica de avioane la care lucra, pentru a le vinde în străinătate. În acest sens, liderul PD a explicat că documentele instituţiei din Craiova, unde era angajat, erau de provenienţă străină, astfel că demersul securităţii nu avea suport. Berceanu a declarat că nu are “nici o emoţie” în legătură cu dosarul său, dar s-a arătat “curios” să afle când, de ce şi pe ce criterii a fost secretizat dosarul său. El a precizat că s-ar bucura ca "toţi turnătorii să se ducă în zona pe care o merită pentru acele fapte". Totuşi, senatorul PD a adăugat că nu intenţionează să-şi ceară dosarul de la CNSAS, întrucât ştie ce conţine acesta.
Reacţia lui Berceanu vine după ce Evenimentul Zilei a dezvăluit că Adrian Năstase, Marko Bela, Radu Berceanu, Verestoy Attila, Laszlo Borbely şi Nini Săpunaru se află printre politicienii ai căror dosare au ajuns la CNSAS în primul lot de 29 de dosare venite de la SRI. Potrivit cotidianului, în fiecare intră cel puţin o declaraţie dată de titularul dosarului la Securitate. Colegiul CNSAS urmează să stabilească în ce măsură aceste declaraţii reprezintă acte de poliţie politică. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Câinele neorientat
Comentariu la comentarii (CXXIX)
(Ioan Rotundu)
Reabilitarea vechii şcoli din Dobârceni încă nefinalizată
Se întrevăd noi finanţări pentru alimentările cu apă
Prefectul luptă pentru îmbunătăţirea activităţii la Direcţia de Paşapoarte
Planificarea a devenit cuvânt de ordine în Instituţia Prefectului
Proiecte îndrăzneţe pentru schimbarea la faţă a judeţului
Comuna Cristineşti îmbracă straie de sărbătoare
Ţarcă vrea să caute soluţii pentru creşterea economie judeţului
Liceul „Grigore Antipa” va fi extins
Urban Serv nu va fi privatizat
Primarul Gheorghe Ciuhandu a fost amendat cu 150 milioane de lei
Bejinaru a primit bani pentru turnătorii, dar nu a făcut poliţie politică
Alina Mungiu Pippidi consideră că Voiculescu e un precedent
Despre hărţuirea sexuală la locul de muncă
Taxă substanţială pentru înmatricularea maşinii
Alegerile anticipate nu sunt posibile în acest moment
Ziua Marinei, clonată ca să ajungă la toate partidele
Relaţiile proaste cu şefii cresc tensiunea arterială
Îşi doreşte cu disperare moartea
Incendiu provocat de un copil al statului
Locuinţă incendiată de concubinul chiriaşei
Doi tineri din grija DGASPC s-au înscris în acest an la facultate
Dosar penal pentru adidaşi
Cu şeful nu-i de glumit
(Ioan Rotundu)
La micii lăudaţi… să nu te-araţi lacom
Primarii nu se simt atraşi de energia eoliană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă